2 aanbiedingen

Kenia reizen

Niet vaak is een land zó representatief voor het hele continent. Boek nu een van de Kenia reizen van TravelBird en ontdek waar Afrika voor staat.
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
2 aanbiedingen
Filters Verwijder

De Grote Vijf in het echt spotten? Wil je de ultieme Afrika-ervaring? Dan is Kenia the place to be. Met TravelBird door Kenia reizen is een ervaring die je nooit meer vergeet.

Wie aan Afrika denkt, denk aan zeldzame dieren, ouderwetse stammen, woestijn, mooie steden en ga zo maar door. De kenmerken die je met Afrika associeert, vind je allemaal terug in Kenia. De reizen naar Kenia resulteren dan ook in een enorme bagage aan mooie herinneringen. Word jij warm van het idee van zo’n prachtige reis, maar heb je behoefte aan de nodige luxe onderweg? Dan ben je bij TravelBird op het perfecte adres.

Kenia ligt in het oosten van Afrika, tegen de Indische Oceaan. Aan deze oceaan vind je prachtig witte stranden die niet alleen perfect zijn voor zonaanbidders, maar ook voor watersporters. De stranden zijn daarom enorm populair onder de kitesurfers en duikers. Kenia biedt ontzettend veel variatie, waardoor er voor ieder wat wils is en je actievere dagen af kunt wisselen met wat dagen rust. Het land herbergt een groot aantal nationale parken waarbij de jeepsafari enorm populair is en waar je ontzettend mooie dieren tegen het lijf kan lopen. Daarnaast zijn ze puur voor de natuur al de moeite waard om te bezoeken. Verder is het een heel bijzondere ervaring om een stam te bezoeken en te zien hoe de lokale bevolking (vroeger) leefde. Of je in Kenia op vakantie gaat om wilde dieren te spotten, te luieren op de witte stranden, te dansen met de Maasai of om het allemaal te doen, je zult op je wenken bediend worden. Op het moment dat je wat behoefte hebt aan de bewoonde wereld, zijn er genoeg boeiende steden waarin je heerlijk cultuur kunt snuiven en toch redelijk westers kan leven. Tijd om door Kenia te reizen... Maar vrees niet, het land heeft wel een zeer boeiende eigen identiteit. Een reis naar Kenia kun je dus niet vergelijken met bijvoorbeeld Duitsland, Frankrijk of Costa Rica reizen. Nee, je bevind je in Afrika!

Nationale parken

De nationale parken zorgen ervoor dat de flora en fauna van Kenia goed bewaard blijft.

Met een oppervlakte van bijna 600 duizend vierkante kilometer, waarvan een groot deel ongerepte prachtige natuur is, is het niet gek dat Kenia beschikt over een behoorlijk aantal nationale parken.

Een van die parken is het Maasai Mara Game Reserve, in het kort Maasai Mara. Het park dankt haar naam aan de oorspronkelijke bewoners van het gebied, de Maasai. De Flora van het park is vrij beperkt tot grote stukken grasland en in het westen een moerassig gebied. Bij de fauna is dat een heel ander verhaal. In het park vind je een ontelbare hoeveelheid dieren zoals: nijlpaarden, krokodillen, hyenas, antilopen en natuurlijke de Grote Vijf (leeuw, luipaard, olifant, buffel en neushoorn). Mocht je tussen juli en september door Kenia reizen en het park bezoeken, dan heb je kans dat je de ‘Grote Trek’ in het echt kan zien. Tijdens deze trek verplaatsen gazellen, wildebeesten, gnoes en zebra’s (bij elkaar zo’n 2 miljoen dieren) zich door Afrika om op zoek te gaan naar water. Deze trek laat zien hoe hard en mooi de natuur tegelijk kan zijn en ontbreekt daarom ook bijna nooit in een Afrikaanse ‘wildlife’ documentaire. Naast de jeepsafari kan je de safari ook doen per luchtballon, wat een prachtig uitzicht geeft. In meer landen kun je overigens de Big Five zien. Zo ook tijdens Tanzania reizen!

Het Nationaal Park Tsavo is opgedeeld in twee parken: oost en west. Waar het landschap Maasai Mara voornamelijk uit graslanden bestaat, heeft Nationaal park Tsavo een enorme diversiteit op dat gebied. Je vindt er van alles, van dode vulkanen en rotsen tot waterbronnen en heel veel groen. De dieren zijn hier in mindere getalen aanwezig dan in andere parken, dit komt omdat het park in de jaren 80 veel werd bezocht door jagers. Gelukkig zijn er tegenwoordig nog genoeg prachtige dieren te bewonderen, al heb je af en toe een klein beetje geduld nodig.

In het midden van het land vind je het Nationaal Reservaat Samburu. Dit gebied is leefbaar voor dieren door de Ewaso Ng’iro rivier, die door het midden van het reservaat loopt. Het is misschien wel het meest ongerepte reservaat in Kenia. Dit komt omdat het ver van de bewoonde wereld ligt en het lange tijd niet mogelijk was om het te bezoeken. Je vindt er dan ook een aantal ontzettend zeldzame diersoorten zoals de Beisa Oryx en de Somalische Struisvogel. Omdat het geen nationaal park is is, is het toegestaan om de jeeps te verlaten tijdens de safari en wandelen door het reservaat, zij het onder begeleiding. Tijdens je vakantie in Kenia wil je toch eigenlijk wel de grond, waar ook leeuwen, luipaarden en andere bijzondere dieren dagelijks overheen lopen, onder je voeten voelen? Ben je echter meer opzoek naar een tocht door de woestijn, dan is een rondreis Marokko wellicht beter geschikt, alhoewel dit ook mogelijk is in Kenia.

Stranden

Tijd voor een kokosnoot met een rietje en een hangmat tussen twee palmbomen.

Naast de magistrale natuurparken en reservaten, beschikt Kenia over nog veel meer mooie natuur. Adembenemende stranden om een paar dagen op uit te rusten, bijvoorbeeld.

Het populairste strand van Kenia is Diani Beach, zodra je er op het strand ligt begrijp je waarom. Een prachtig wit strand, een helderblauwe zee met prachtige koraalriffen en achter je een bos aan palmbomen om af en toe onder af te koelen. Watersporters hebben het er goed voor elkaar, er is genoeg wind om te kitesurfen of te zeilen. Daarnaast zijn waterskiën en snorkelen ook erg populair. Mocht je er in november zijn, dan kan je bij het Kenya Skydive Boogie zijn. Een evenement waarbij de lucht wordt gevuld door meer dan honderd parachutisten. In de buurt van het strand is nog meer te doen, er ligt namelijk een golfbaan en meerdere winkelcentra.

Het Watamu Marine National Park is ook een ontzettend populaire strandbestemming. Langs de kuststrook vind je tal van stranden zoals Watamu Bay, Blue Lagoon en Kanani Reaf. Je kan hier fantastisch duiken. Andere mooie stranden aan de oostkust van Kenia zijn Lamu Beach (het eiland Lamu staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO) en Tiwi. Er zijn echter wel meer landen in Afrika met schitterende stranden. Zo kun je tijdens Zuid-Afrika reizen op het prachtige Camps Bay strand liggen. Hier kun je heerlijk genieten van een Zuid-Afrikaanse braai en het klotsen van de golven!

Steden

Natuur in overvloed, maar ook heeft Kenia een aantal steden die het bezoeken waard zijn.

Net als de natuur zijn de steden divers in Kenia. Met Nairobi beschikt het land over een metropool, een groot contrast met de dorpjes van lokale stammen.

Nairobi wordt ook wel de safarihoofdstad van Afrika genoemd, dit komt door de vele natuurparken die om de stad heen liggen. Waar het zo’n 125 jaar geleden nog een leeg gebied met wat tentjes was, is het vandaag de dag een gigantische metropool met meer dan 3 miljoen inwoners in het centrum. De enorm moderne stad herbergt boeiende cultuur, heerlijke restaurants en een bruisend nachtleven. Het nationaal museum mag absoluut niet overgeslagen worden tijdens een verblijf in Nairobi.

De Bomas van Kenia is opgericht door de regering als toeristische attractie en ondanks dat het daardoor misschien minder aantrekkelijk klinkt, is het ontzettend interessant om mee te maken. Bezoekers krijgen een heel goed beeld van de cultuur en historie van het land. Artiesten dansen en maken muziek zoals de (vroegere) stammen van het land dat doen of deden, in een omgeving die representatief is voor waar het vandaan komt. Wacht niet langer en kies voor een van de Kenia reizen van TravelBird...

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter