Korte vakanties

Geen weken vakantie meer, maar wel zin om even helemaal weg te zijn? Een korte vakantie met TravelBird is wat je zoekt!

Aanbiedingen

Kies een vertrekdatum
12 aanbiedingen
Vrije dagen sparen we natuurlijk het liefst op voor een lange zomervakantie, maar stiekem dromen we het hele jaar door weg bij korte vakanties. Toch even kijken in de selectie van TravelBird?

Vakantie, wie houdt er nu niet van? Weg uit die vertrouwde omgeving en op ontdekking, maar natuurlijk ook ontspannen en bijkomen van de hectiek van thuis. Regelmatig op vakantie gaan vermindert niet alleen stress, het is ook nog eens goed voor je relaties en je zou positiever in het leven staan. Als dat niet genoeg redenen zijn om er vaker op uit te trekken! Drie, vier of vijf nachten in het buitenland? Dat is net waar je nood aan had!

Warme zonnestralen en aangename temperaturen, die moeten we in eigen land helaas vaak missen. Daarom reizen we maar al te graag af naar het zuiden van Europa voor een korte vakantie om de dagelijkse dosis vitamine D op pijl te houden. Zodra de zon er gaat schijnen of de winter akelig dichtbij begint te komen, pakken we de koffers zonder tegen te pruttelen in. Even geen wekker die veel te vroeg afgaat, je hoeft je niet naar werk te haasten en eindelijk kan je je dagen vullen met wat je echt wil doen. Klinkt niet slecht, toch?

Zon, zee, strand

Languit op een strandbedje met een goed boek en een frisse cocktail. Zie je het al voor je?

Als er een manier is om bij te komen van al die drukke werkweken dan is het wel met je voetjes in het zand!

Lekker lang slapen, uitgebreid ontbijten, aan het strand liggen, afkoelen in het zwembad en weer opwarmen in de zon. Verlang je er al naar? Geliefde bestemmingen voor korte vakanties in de zon zijn Griekenland, Spanje, Italië, Portugal en Malta. Ook in Zuid-Frankrijk is het aangenaam toeven. Aan de Côte d’Azur heb je niets te klagen, met de heerlijke zomerse temperaturen, schilderachtige dorpjes en oogverblindende kustlijnen. Daarnaast worden er maar al te graag minivakanties geboekt naar de prachtige Europese eilanden. Verrukkelijk eten, paradijselijke stranden, wuivende palmbomen en helderblauwe zeewateren. Als dat geen ideale plek is om bij te komen en opladen...

Kun je je voorstellen dat je jaren geleden nog uren en soms zelfs dagen in de auto moest zitten om op een zonnige bestemming aan te komen? Als je er dan eindelijk was, ging je natuurlijk ook niet al na een paar dagen weer weg… Dat is tegenwoordig gelukkig anders! Een weekendje of een paar dagen weg met het vliegtuig? Het is heel normaal geworden. Wat een voorrecht is het eigenlijk dat we elk moment op het vliegtuig kunnen stappen en binnen een paar uur op een schitterend strand kunnen staan! Daar moet je toch van profiteren?

Stad en strand

Uitblazen op sfeervolle terrasjes, cultuur snuiven in indrukwekkende musea en nadien wat bruinen op het strand.

Tijdens een korte vakantie in een van de Europese pareltjes aan de Middellandse zee combineer je het beste van twee werelden.

Stad en strand, het is eigenlijk een perfecte combinatie. Wil je reispartner het liefst elke dag musea en historische gebouwen bezoeken, maar voel jij meer voor een luie stranddag? Dan hoef je heus geen compromis te sluiten als het op je vakantiebestemming aan komt. Tal van steden werden immers aan de kust gebouwd. Niet geheel onlogisch, aangezien de strategische ligging aan het water voor een belangrijke toegangs- en handelsweg zorgde. En dat is rond de Middellandse Zee al helemaal een zegen voor vakantiegangers. Citytrips worden hier immers in een klap ook korte vakanties onder de zon! Denk bijvoorbeeld aan steden als Barcelona, Valencia en Palma de Mallorca. Deze Spaanse parels associeer je in de eerste plaats met fenomenale architectuur en een eeuwenlange geschiedenis, die in de gezellige straatjes nog meer dan voelbaar is. Tegelijk dwalen je gedachten af naar zonovergoten zandstranden, waar het het grootste deel van het jaar aangenaam toeven is...

De voordelen van korte vakanties

Een keer per jaar een lange vakantie, of verschillende korte tripjes?

Waarom zou je kiezen voor een korte vakantie, in plaats van een lange reis?

Uiteraard is een grote reis naar een of ander exotisch oord aan de andere kant van de wereld niet verkeerd. Toch kan je ongetwijfeld ook enkele argumenten bedenken om die lange vakantie te laten vallen, en te kiezen voor een paar kortere reisjes.

  • Je hoeft niet al je vakantiedagen in een keer op te gebruiken. Nee, gebruik een weekend en plak daar een, twee of drie verlofdagen aan, en je hebt direct de ruimte om een korter dichtbijreisje te maken! Dat betekent dan weer dat je het niet moet doen met een vakantie per jaar. Als je wil trek je er elke paar maanden even opuit!

  • Ook je portemonnee is vast niet rouwig om een korter reisje. Terwijl je aan een lange vakantie in een klap je hele spaarpot kwijt bent, hoeft dat voor een kort tripje lang niet zo te zijn. Je bent heel wat minder geld kwijt aan overnachtingen, dus je kan jezelf ter plaatse gerust trakteren op een iets duurder vakantiesouvenir of op een luxediner. Dat maakt je korte reisje extra leuk!

  • Een kort uitje vraagt minder voorbereiding. Je hoeft niet te denken aan internationale reispaspoorts, visa en inentingen. Ook het inpakwerk is lang niet zo uitgebreid. Je kan bij wijze van spreken de avond voor vertrek een paar kleren in een klein koffertje gooien, en je bent klaar voor vertrek! Planten kunnen best een paar daagjes zonder water, en je hoeft ook niet aan buren te vragen om je post bij te houden. Geen pre-vakantiestress dus!

  • Tijdens een vakantie kom je echt tot rust en zet je even je (werk)zorgen uit je hoofd. Ben je toch bang dat het werk zich opstapelt tijdens jouw afwezigheid? Dan hoef je je tijdens korte vakanties minder zorgen te maken dan bij een reis van een paar weken. Zo heel erg lang ben je niet weg, zo enorm veel achterstand zal je dus ook niet opbouwen.

  • Volgens psychologe Jessica de Bloom heeft de duur van de vakantie geen grote invloed op het geluksgevoel dat je erdoor ervaart. Met andere woorden, het maakt niet uit of je een paar weken in China rondreist of een paar dagen op het strand in Mallorca doorbrengt, je wordt van die kortere vakantie even gelukkig.

  • Staan er nog heel wat landen op je bucketlist? Dan zorgen korte vakanties ervoor dat je sneller meer van die bestemmingen kan afvinken. Zo word jij in geen tijd een man of vrouw van de wereld. Toegegeven, het is misschien een beetje oppervlakkig, maar je kan echt niet wachten om weer een nieuwe plek van je scratch map te krassen...

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter