aanbiedingen

Citytrip Kortrijk

Een vakantie dicht bij huis, maar boordevol leuke activiteiten. Boek je hotel in Kortrijk bij TravelBird!
Bekijk meer:

Geniet van de knusse en gezellige sfeer in een oude West-Vlaamse stad. Laat je door TravelBird meenemen naar een hotel in Kortrijk!

Kortrijk is een West-Vlaamse stad en is een uitstekende bestemming voor een citytrip dicht bij huis. De stad herbergt tal van verborgen parels en is een oord voor de geschiedenisliefhebber. Het is één van de oudste steden van België en kent een interessant verleden. De naam Kortrijk stamt af van de Latijnse naam Cororiacum, wat betekent ‘nederzetting gelegen aan de bocht van de rivier’.Je kan Kortrijk ook wel kennen onder de namen Groeningestad of Guldensporenstad. Op 11 juli 1302 vond er namelijk de Guldensporenslag plaats aan het Groeningheveld. Vroeger was er een bloeiende vlas- en lakennijverheid en ook nu vormt Kortrijk nog steeds een belangrijk centrum in de textielindustrie.

Een weekendje Kortrijk is heel wat anders dan een citytrip Brugge, met een klein en gezellig stadscentrum is het gemakkelijk om je weg te vinden naar de historische en hedendaagse bezienswaardigheden. Of je nu wilt kuieren door de stad, cultuur wilt opsnuiven of wilt genieten van de natuur, er is voor ieder wat wils in Kortrijk. Voor een mooie wandeling kan je langs de rivier de Leie wandelen, het bruisende hart van de stad. Winkelen in Kortrijk doe je in de gezellige winkelwandelstraten of in het moderne shoppingcenter K. Van grote winkelketens tot unieke boetiekjes, je vindt het hier allemaal. Vertoef je liever in een landelijke omgeving of ga je voor ultiem genieten in een wellness hotel in België? Dat kan ook. Kortrijk zal je niet teleurstellen!

Een portie cultuur

Voor cultuur ben je in Kortrijk aan het juiste adres…

Nood aan een dagelijkse portie cultuur? Geniet van de historische en hedendaagse bezienswaardigheden die Kortrijk te bieden heeft!

Tijdens je verkenning van de historische binnenstad bezichtig je monumenten zoals de Broeltorens, de Grote Markt, het Begijnhof en het Belfort. Deze laatste twee behoren zelfs tot het UNESCO-Werelderfgoed. Het Begijnhof kwam al tot stand in de 13de eeuw. Wandel er langs de kleine huisjes of bezoek de Mattheuskapel. De geschiedenis van de begijnen ontdek je in het nieuwe belevingscentrum van het Kortrijkse Begijnhof. Het belfort bevindt zich in het midden van de Grote Markt en is een overblijfsel van de vroegere lakenhalle, een handels-en stapelplaats voor het laken. Ook een bezoek aan de Broeltorens kan niet ontbreken tijdens je verblijf in Kortrijk. De Broeltorens vormen de blikvangers van de stad en zijn restanten van de middeleeuwse stadswallen. Ze zijn verbonden met elkaar door een brug over de Leie.

Om Kortrijk nog beter te leren kennen, kan je deelnemen aan één van de vele stadswandelingen. Zo is er de wandelroute ‘metamorfose van de stad’ waarbij je zowel het historische als het hedendaagse Kortrijk ontdekt. Via een handige kaart of audioversie brengt deze wandeling je langs alle interessante plekjes en kom je alle leuke anekdotes te weten. Een andere stadswandeling is de ‘architectuur’ wandelroute die je leidt langs alle architecturale parels van Kortrijk. Beide routes vertrekken van het Begijnhofpark bij Toerisme Kortrijk.

Het bruisende leven

Proef van het bruisende leven op het Buda-eiland en de Leieboorden...

Voor een artistieke sfeer en prachtige panorama's is het Buda-eiland the place to be!

Als je van kunst en cultuur houdt, moet je zeker eens een kijkje nemen op het eeuwenoude Buda-eiland, een wijk voor de artistieke bezoeker. Geniet van voorstellingen van artiesten in de Budatoren of pik een alternatieve film mee in de Budascoop. Naast nieuwe vertoningen zijn er ook speciale filmreeksen, zoals 'de week van de Franse film' of 'classics restored'. Wil je even tot rust komen na een druk stadsbezoek? In het Budapark komen jong en oud samen om te genieten van de natuur. In de zomer wordt dit park zelfs omgetoverd tot een strand, ook wel Budabeach genoemd. Regent het? Geen probleem, dan bezoek je het Broelmuseum, het museum voor schone kunsten en oudheidkunde.

Rondom het Buda-eiland vind je de Leieboorden. Door een verbreding van de Leie zijn er nieuwe bruggen en oevers met brede paden aangelegd. Hierdoor zijn de Leieboorden de groene zone bij uitstek van Kortrijk. De parken en vernieuwde fiets- en wandelpromenades bieden heel wat ontspanningsmogelijkheden en vanop de bruggen heb je een prachtig panorama over de Leie. Kortom, een buurt in Kortrijk die zeker en vast op je to-do list moet!

Heerlijk ontspannen en genieten

Kom tot rust in het knusse Kortrijk

Vakantie...lekker lang uitslapen en heerlijk eten. Klinkt dat je niet als muziek in de oren?

Wil je graag herbronnen na een stadsbezoek en de daarbij horende drukte of heb je graag een rustig weekend? Dan kies je voor een wellnesshotel in deze historische stad. Wakker worden zonder wekker in je luxe hotelkamer, genieten van een uitgebreid ontbijt om vervolgens een wandeling te maken in de nabije natuur en af te sluiten met een middagje relaxen in het wellnesscomplex van je hotel in Kortrijk. Wikkel je in je badjas, trek je slippers aan en laat al je stress los in de sauna. Kortrijk is een topper wat betreft wellness West-Vlaanderen.

Graag nog afsluiten met een verrukkelijk diner? Daar weten ze in Kortrijk ook wel raad mee! Proef één van de Kortrijkse specialiteiten zoals de Kortrijkse bil, een gepekelde kalfsbil, of één van de streekbieren, zoals Bockor en Omer. Het is zelfs mogelijk om een bierwandeling te maken langs de beste brouwers en cafés van Kortrijk. Uiteraard kan een heerlijke degustatie op het einde van de wandeling niet ontbreken. Ook de chocoladeliefhebbers komen hier volop aan hun trekken. Volledig in stijl van je recente bezoek aan het Begijnhof kan je hier genieten van Kortrijkse begijntjes, pralines in de vorm van een begijntje, of een Guldensporenpraline. Nog niet genoeg zoetigheid? Dan is er ook de Kalletaart, een taart op basis van appel en abrikoos met calvados en amandelschilfers. De naam Kalle verwijst naar de vrouwelijke wederhelft van Manten. Kalle en Manten zijn de klokkenluiders van het Kortrijkse belfort en je kan deze uurslagers nog steeds bewonderen op de oostzijde van de torenspits. Wil je over de grens, maar toch niet te ver? Kijk dan even naar een citytrip Maastricht.

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter