Krokusvakantie

Maak met TravelBird van de krokusvakantie een onvergetelijke week vol plezier, avontuur en familiegenot!

Aanbiedingen

Kies een vertrekdatum
2 aanbiedingen
Krokusvakantie 2017 staat voor de deur! Kies jij voor een onvergetelijke week dicht bij huis of trek jij eropuit?

Krokusvakantie...een weekje om uit te rusten en een leuke uitstap te plannen. De krokusvakantie doet al sinds de jaren ‘70 elk jaar zijn intrede in ons land en begint steeds de zaterdag voor de start van de vastentijd. De vakantie ontleent zijn naam aan de krokus die in deze periode in volle bloei staat. Deze geel, wit of paars gekleurde bloemen zorgen voor een instant lentegevoel. Dit jaar vindt de krokusvakantie 2017 plaats van 27 februari tot 5 maart 2017.

Voor Belgen is deze vakantie een overstap van winter naar lente en dat vieren we dan ook door afscheid te nemen van de winter op een weekje wintersport of door de lente welkom te heten met leuke buitenactiviteiten. Het is het ideale moment om leuke momenten te beleven met het hele gezin. Ben jij nog op zoek naar een last minute krokusvakantie? Of je nu liever een wilde carnaval tegemoetgaat, op skivakantie wil of een ticket richting de zon boekt, het kan nog allemaal!

Carnaval

Gekke kostuums, prachtige praalwagens en draaiende dansmarietjes…. Dan moet het wel over carnaval gaan!

De krokusvakantie staat ook wel bekend als de carnavalsvakantie. Het is dan ook tijd om carnaval te vieren!

Oorspronkelijk is carnaval een feest waarbij het sterven van de natuur wordt nagebootst, in de hoop dat de lente zou terugkeren. Dat hopen we natuurlijk allemaal! Carnaval gaat van start in de krokusvakantie op zondag 26 februari en duurt tot dinsdagavond 28 februari, de vastenavond. Dit is de vooravond van de 40 dagen vasten voor Pasen, ook wel Vette Dinsdag genoemd. Omdat carnaval de laatste mogelijkheid is zich te buiten te gaan, is het een echt eetfestijn, waarbij Belgen zich maar al te graag laten gaan. Met een pintje bier in de hand gaan ze verkleed in een origineel kostuum en genieten ze van de voorbijkomende praalwagens en de rijkelijk uitgedoste deelnemers in de carnavalsstoet. De eerste stoet in België, de halfvastenstoet van Maaseik, vond al plaats in 1865. De bekendste en meest beruchte stoet van ons land is die in Aalst. Deze is uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed en is dus zeker het bezoeken waard!

Op woensdag, de dag na de vastenavond, gaat de vastentijd van start en worden de carnavalspoppen verbrand. De naam carnaval zou afgeleid zijn van het Italiaanse 'carne levare', het wegnemen van vlees. Deze oorsprong heeft een hedendaagse betekenis gekregen in België. Tegenwoordig is de vastentijd namelijk de periode om deel te nemen aan de campagne 'Dagen Zonder Vlees', waarbij men de uitdaging aangaat om gedurende 40 dagen geen of minder vlees te eten.

Lentekriebels

Dag sombere wintermaanden, hello sunshine!

Na carnaval zijn hopelijk alle boze geesten verjaagd zodat de lente echt kan beginnen! Wij zijn er alvast klaar voor...

De dagen worden steeds langer, de vogels fluiten meer, en de zonnestralen die je raam binnenvallen voelen sterker. Ben jij nog op zoek naar een last minute krokusvakantie? Dit is de ideale periode om er eens een dag of weekend tussenuit te gaan en weer te genieten van het buitenleven! Voor een avontuurlijk en ontspannend dagje weg zijn pretparken zoals de Efteling of Disneyland ideaal. Regent het pijpenstelen? Dan kan je altijd naar een waterpretpark zoals Océade om toch dat zomers gevoel te krijgen. Nood aan een weekend weg? Dan blaas je uit aan zee in badplaatsen zoals Oostende of Nieuwpoort of zoek je de rust op in de natuur zoals in de Veluwe. Als je toch wat verder weg wilt, kan je op citytrip in het buitenland. Wat dacht je ervan om carnaval te vieren in het land waar deze traditie ontstaan is? Dat is juist, in Venetië maak je het volledige spektakel mee. Het feest duurt hier maar liefst 12 dagen en de eerste gemaskerde parade vond al plaats in 1268.

Op wintersport

Droom je al van eindeloze skipistes, dikke tapijten sneeuw en hoge bergtoppen? Dan neemt TravelBird je mee op wintersport!

Ben jij een wintersportliefhebber? Dan zullen het krakend vers sneeuwtapijt en het glinsterend zonnetje aan de besneeuwde bergtoppen jouw hart gegarandeerd sneller doen slaan!

Voor vele Belgen staat de krokusvakantie gelijk aan een weekje wintersport. Of je nu liever gaat skiën, langlaufen, snowboarden of schansspringen, het kan allemaal! Een skivakantie is voor iedereen weggelegd: jong of oud, beginner of expert, feestbeesten of familiemensen. Een wintersportvakantie is pas echt compleet als de zon haar warmte verspreidt over de bergen. Zalig neerdalen van die steile pistes in dat heerlijke voorjaarszonnetje: klinkt dat je niet als muziek in de oren?

Kijk je stiekem vooral uit naar de après-ski? Trek die ski’s uit, neem een jenever of een glühwein en warm je lekker op aan de knetterende open haard terwijl je geniet van de opzwepende live muziek. Europa beschikt over heel wat wintersportparadijzen met elk een unieke sfeer. Geen idee welk skioord jou op het lijf is geschreven? Ontdek de mogelijkheden in het aanbod van TravelBird.

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter