Lanzarote vakantie

Adembenemende zonsondergangen, wuivende palmbomen en bruisende badplaatsen... Beleef een onvergetelijke Lanzarote vakantie met TravelBird!

Aanbiedingen

Kies een vertrekdatum
5 aanbiedingen
Tijdens je Lanzarote vakantie geniet je van ongerepte landschappen, een authentieke sfeer en charmante witte huisjes. Benieuwd wat Lanzarote allemaal in petto heeft voor jou?

Door het ruige, zwarte landschap staat het vulkanische Lanzarote ook wel bekend als de zwarte parel van de Canarische Eilanden, een eilandengroep op zo’n 200 kilometer ten westen van de Marokkaanse kust. Met grote badplaatsen zoals Puerto del Carmen, Playa Blanca en Costa Teguise is Lanzarote een geliefde trekpleister voor menig toerist. Tel daarbij op dat Lanzarote ook nog over enkele prachtige bezienswaardigheden bezit en het vakantieplaatje is compleet! Ook UNESCO zag deze natuurpracht en erkende het eiland als een biosfeerreservaat. Meer nog, zelfs 40% van het eiland behoort tot een Europese of andere nationale bescherming. Een vakantie Lanzarote zal je dus absoluut niet teleurstellen!

Toch blijft Lanzarote gespaard van massatoerisme en behoudt dit eiland zijn authentieke en ongerepte sfeer. Hier ontsnap je aan de drukte van alledag en ervaar je de schoonheid van de vulkanische landschappen. Met bijna 300 vulkanen op het eiland geniet je hier van ongeziene maanlandschappen. Net zoals op de andere Canarische Eilanden geniet je hier van een warm en droog klimaat. Ongeveer veertig dagen per jaar krijgt Lanzarote bezoek van een Calima, een sterke wind vanaf de Sahara die zorgt voor hoge temperaturen en fijn stof in de lucht.

Een portie cultuur

Geniet van alles wat Lanzarote te bieden heeft!

Van een dag zonnebaden tot een dag boordevol culturele activiteiten...er is voor ieder wat wils in Lanzarote!

Lanzarote heeft heel wat interessante bezienswaardigheden in petto. César Manrique, de lokale kunstenaar en architect, ging tot het uiterste om het oorspronkelijke karakter van Lanzarote te behouden. Door de traditionele stijl van het eiland te bewaren en strenge bouwvoorschriften op te leggen, kon Lanzarote de moderne lokroep van de andere eilanden weerstaan. Zo moesten alle huizen wit worden geschilderd en ontwierp Manrique gebouwen die perfect samensmelten met de woeste lavarotsen van Lanzarote. Voor een mooi uitzichtpunt moet je bij Mirador del Rio zijn, een plekje hoog in de bergen waar je een adembenemend uitzicht hebt over het eiland La Graciosa. Ook de kleinere eilanden Montaña Clara en La Alegranza bewonder je vanaf dit platform. De versmelting van het platform met de heuvelflank mag kunstenaar Manrique ook tot zijn palmares rekenen. Daarnaast kan een bezoek aan de gezellige visserswijk Charco de San Ginés niet ontbreken tijdens je Lanzarote vakantie. Hier wandel je tussen de charmante vissershuisjes die uitkijken op de zee.

Klaar voor een dagje zonnebaden op het strand? Puerto del Carmen is de badplaats bij uitstek. Hier vind je de typische lage witte gebouwen terug en kan je genieten van een heleboel toeristische attracties. De mooiste stranden in Lanzarote zijn Playa Blanca en Playa de las Conchas op het eilandje La Graciosa. Onder Playa Blanca valt het mooie strand van Papagayo, waar alle jonge mensen zich graag ophouden. Playa de las Conchas zou het mooiste strand van de Canarische Eilanden zijn. Prachtige duinlandschappen worden afgewisseld door ruige vulkanen. Een ideaal strand voor mensen die rust zoeken, willen vissen of duiken.

Vulkanische landschappen

Ontdek de vulkanische geschiedenis van het eiland.

In Lanzarote staat alles in het teken van vulkanen. De vulkanische landschappen toveren Lanzarote om tot een uniek en ongeëvenaard vakantieparadijs.

Lanzarote wordt ook wel eens Isla del Fuego of Vuureiland genoemd. Tussen 1730 en 1736 vonden er grote vulkaanuitbarstingen plaats op Lanzarote. De laatste uitbarstingen in 1842 vormden de basis voor het Parque Nacional de Timanfaya. Dit is een nationaal park met vulkaankraters en lavavelden die hun oorsprong vonden tijdens de vulkaanuitbarstingen in de 18de en 19de eeuw. Ga je op Lanzarote vakantie let dat wel op dat het betoverende maanlandschap enkel te betreden is met een georganiseerde tourbus of per kameel. Door de hitte kan het grind op slechts tien centimeter diepte al niet meer aangeraakt worden met blote hand.

In Cueva de los Verdes vind je een prachtige verzameling vulkanische grotten en lavatunnels. Door de aanraking van de hete lava met de koude lucht ontstonden op sommige plaatsen namelijk reusachtige grotten. Door de doorgaans zwarte vulkanische landschappen vind je niet veel kleur terug op Lanzarote, behalve op Lago Verde in El Golfo, waar een groene lagune zich een weg baant door een zwart lavastrand. De contrasterende kleuren zorgen er voor een bizar spektakel.

Eten in Lanzarote

Genieten van de vulkanische grill met een heerlijk wijntje in de hand...

Het zuiden van Lanzarote is de culinaire hemel van het eiland met een vulkanische barbecue en fascinerende wijnstreken.

Na een rondleiding door het nationale park van Timanfaya kan je eten in het restaurant El Diabolo, ontworpen door kunstenaar Manrique. Hier geniet je van een barbecue op de vulkanische grill. Op acht meter diepte in de grond is het namelijk zo heet is dat er permanent kan worden gebarbecued. Ook visliefhebbers zitten helemaal op hun plek tijdens een Lanzarote vakantie. Zij kunnen terecht in elk restaurant in El Golfo of Playa Quemada waar dagelijks vers gevangen vis op tafel staat. Een ander streekgerecht zijn de papas arrugadas: gerimpelde en gezouten aardappeltjes die worden geserveerd met rode en groene 'mojo', lekkere sausjes op basis van look en paprika.

Tot slot kan een bezoek aan de wijnstreek niet ontbreken tijdens je vakantie Lanzarote. Tussen Yaiza en Teguise vind je uitgestrekte wijngaarden terug in de zwarte vulkanische grond. De wijnstreek La Geria behoort zelfs tot het UNESCO-Werelderfgoed. In dit beschermde wijngebied worden de Malvasia druiven geteeld. Iedere wijnstok wordt in een aparte kuil in de grond aangeplant. Deze kuil wordt vervolgens gevuld met picón, poreuze lavasteentjes die vocht kunnen vasthouden. Om de ranken te beschermen tegen vochtige oceaanwinden, staan er rond iedere wijnrank muurtjes van vulkanisch as. Met als resultaat heerlijke droge witte vulkaanwijnen. Ontdek en proef het zelf tijdens een vakantie Lanzarote!

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter