Luxevakanties

Omdat het af en toe wat meer mag zijn, boek je via TravelBird de mooiste luxevakanties. Voor jou is geen ster te veel!

Aanbiedingen

Kies een vertrekdatum
10 aanbiedingen
Af en toe een portie luxe? Dat is geen overbodige luxe! Zeker op vakantie wil je het liefst zo weinig mogelijk aan je hoofd. De stress van alledag laat je tijdens luxevakanties dan ook makkelijk achterwege...

Ben jij elke dag in de weer met het wonderlijk combineren van huishouden, werk, zorgen voor de kinderen en daartussen ook nog wat me time? Ben jij een superheld voor wie multitasken een tweede natuur is? Dan is vakantie voor jou meer dan hét moment om de rollen eens om te draaien.

Zoek je het woord “luxe” op in Van Dale, dan krijg je als woordverklaring: “weelde, overdaad”. Dat zijn inderdaad precies de woorden die je hier wil zien. Een vakantie in het teken van een overdaad aan comfort en verwennerij! Het liefst laat je je ook nog eens omringen door een weelde aan natuurschoon, bijzondere bezienswaardigheden en landschappen die niet misstaan op een postkaartje. Een hotel dat past in dat plaatje is natuurlijk niet zomaar een hotel. Dwalen je gedachten af naar glamoureuze resorts met helderblauwe zwembaden, tuinen met wiegende palmbomen, uitnodigende wellnesscentra en fancy cocktailbars? Dan zit je op dezelfde golflengte als TravelBird!

Vijf fonkelende sterren

Eentje voor de locatie, eentje voor de faciliteiten, eentje voor het warme welkom, eentje voor het heerlijke eten en eentje voor de glamour!

We kennen ze allemaal, die vijf sterren die staan voor een en al luxe. Maar, hoe moeten we die sterren precies lezen?

Begeef je je tussen de sterren, dan treed je vreemd genoeg binnen in een wereld vol discussie. Elk land hanteerde jarenlang - en doet dat soms nog - immers zijn eigen criteria. Een Franse ster is dus geen Nederlandse, een Egyptische is geen Italiaanse! Toch bestaat er een organisatie, Hotelstars Union genaamd, die er min of meer in is geslaagd om een lijn te trekken in het classificatiesysteem. In 2016 gebruiken reeds 13 Europese landen dit universelere systeem. Goed nieuws dus, want zo wordt het makkelijker om hotels met elkaar te vergelijken, ook over landsgrenzen heen. In je zoektocht naar een luxevakantie trekken natuurlijk enkel pareltjes met vijf sterren je aandacht. Hoe het ook zij, of een land nu het universele classificatiesysteem volgt of niet, zo'n resort met vijf sterren achter z'n naam zal altijd luxueuzer zijn dan een hotel met twee of drie sterren...

Is je keuze gevallen op een van de luxehotels met het maximale aantal sterren? Waar staan die dan eigenlijk precies voor? In 2011 legde reismagazine Columbus Travel het handig uit. Laten we ervan uitgaan dat het resort of hotel in kwestie het systeem van Hotelstars Union volgt. In dat geval mag je je verwachten aan een excellente, persoonlijke service in een oord van luxe. Elegantie en stijl zijn er kernwoorden. De bedden zijn opgemaakt met beddengoed van de hoogste kwaliteit. Roomservice is er 24 uur op 24 beschikbaar en in de chique restaurants staan exquise gerechten op de menukaart. Daarnaast mag je ook rekenen op extra's als valet parking, fitnesscentra, wellness en meer. Kortom, die vijf sterren staan voor een niet te evenaren ervaring!

You name it, it exists!

Luxereizen om van te dromen

Je mag misschien geen zak vol goud liggen hebben, even wegdromen - of lezen over luxevakanties - mag altijd. Je bedenkt het zo gek niet, of er bestaat wel een themareis of resort naar je hart.

Zo kunnen Titanicfans in 2018 aan boord gaan van een replica van het onfortuinlijke schip. De Standaard laat nog weten dat het schip iets breder zal zijn dan het meest beroemde passagiersschip aller tijden, en, niet echt een onbelangrijk detail, dat er deze keer wel genoeg reddingsboten aan boord zullen zijn. Verder waan je je een ware Jack of Rose wanneer je je cabine in eerste of derde klasse betreedt! Het lot tarten? Dat is bijgeloof! En zo zal de Titanic II uitvaren voor een cruise tussen het Chinese Jiangsu naar Dubai. Je snapt ongetwijfeld al dat je diep in de buidel zal moeten tasten om een ticket te bemachtigen...

Wie gewetensproblemen heeft en vreest voor de impact van al die luxevakanties op het milieu, kijkt uit naar de opening van het bijzondere Oasis Eco Resort in Dubai. Dit oord van luxe is momenteel nog in volle aanbouw, en zou pas in 2020 haar deuren openen. Waarom het dan zo groen wordt? Om de keuken, waar organische, huisgekweekte ingrediënten zullen worden gebruikt. Om het ingenieuze waterrecyclagesysteem, waardoor afvalwater gefilterd wordt voor irrigatie. En om de zonnepanelen die als een lint op het dak liggen!

Luxevakanties voor iedereen

Gelukkig hoeft het niet bij dromen te blijven!

Luxehotels en resorts zijn er in alle soorten en maten. Ongetwijfeld is er ook ergens wel eentje te vinden dat geknipt is voor jou.

We zijn als Belgen trouwens wel te vinden voor wat luxe tijdens onze vakantie. Metro schreef in 2014 nog dat we beduidend meer uitgeven aan vakantie dan de gemiddelde Europeaan. Een deel van die extra duiten gaat naar langere vakanties, want ook op dat vlak spannen we als Belg zowat de kroon. En een lange vakantie, is dat geen luxe op zich? Het liefst brengen we vakantie samen door met onze geliefden met als voornaamste doel genieten en relaxen, zo bevestigde Het Laatste Nieuws in 2015. Luxehotels passen dan ook bijzonder goed bij die behoeften! Want met een (privé)strand voor je neus, een infinity pool binnen handbereik, een luxueus wellnesscentrum op het domein en de beste service die je je kan inbeelden, voldoet een prachtig resort ongetwijfeld aan je strenge eisen.

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter