2 aanbiedingen

Mexico reizen

Naar Mexico reizen met TravelBird, uitstekend idee! Op naar het land van sombrero's, guacamole, Maya's, Azteken en paradijselijke stranden!
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
2 aanbiedingen
Filters Verwijder

De Maya's en de Azteken, ze waren er al vroeg bij met beschavingen stichten. Naar Mexico reis je dan ook om enkele fenomenale piramides en andere historische schatten te spotten!

Piramides alleen in Egypte? Neen hoor! Tijdens rondreizen Mexico zie je ook een paar prachtexemplaren. Maar wie heeft die piramides die daar neergezet? Vooreerst is het nuttig om even het verschil tussen Maya's, Inca's, Azteken en minder bekende Olmeken uit te leggen. In feite zijn de Inca's niet relevant in ons verhaal. Voor sporen van de Inca's moet je naar Peru reizen en hebben dus bitter weinig met Mexico te maken. De andere drie groepen waren wel zeer belangrijk voor het Mexicaanse culturele erfgoed. Eerst waren er de Maya's, wier hoogtepunt rond 250 A.D. lag. De Maya's bestonden een tijdlang naast de vrij onbekende Olmeken, maar of ze vriendjes of vijanden waren, daar geraken historici niet aan uit. Een van de meest spectaculaire Mayatempels die je kan bezichtigen tijdens je reis Mexico is El Castillo, op de archeologische site Chichen Itza. Verder zijn ook de Mayatempel Calakmul, diep in de Mexicaanse jungle, en de restanten van de belangrijke Mayastad Coba van grote historische waarde. De Olmeken zijn dan weer "bekend" om de grote stenen hoofden die ze achterlieten. Wil je als je in Mexico vakantie viert wel eens zo'n hoofd van 3 meter zien? Dan is een bezoek aan het Antropologisch Museum in Xalapa of aan het Nationaal Antropologiemuseum in Mexico-Stad aan te raden! Tot slot hebben ook de Azteken, die er dus als laatste bijkwamen, enkele bijzondere bouwwerken op Mexicaanse bodem neergeplant. Zij beleefden hun hoogtepunt eeuwen na de Maya's, van de 13e tot de 16e eeuw. Het was de Spaanse veroveraar Cortez die een einde maakte aan deze boeiende beschaving, die ons de Templo Mayor in Mexico-City naliet. Kortom, drie verschillende beschavingen, drie keer fascinerend erfgoed. Dankzij hen is in Mexico reizen dus zeker de moeite!

Ecotoerisme

Met meer dan 125 grote beschermde natuurgebieden is Mexico de perfecte bestemming voor een duurzame reis.

Op reis gaan met respect voor mens en natuur, het is een ware trend bij bestemmingen in Latijns-Amerika. Een leuke insteek voor jouw rondreis Mexico?

Ecotoerisme is een ruim begrip, met een ietwat vage definitie, maar de kern ervan is wel duidelijk: reizen met respect voor de lokale bevolking en de natuur. Dat kan op verschillende manieren, van de keuze voor een ecohotel tot het puur naleven van lokale gebruiken. Koop je eten of souvenirs, probeer dan ambachtelijke producten uit de regio te kopen aan een eerlijke prijs, in plaats van meteen te grijpen naar goedkope massaproductie. Respect voor de natuur uit je dan weer door tijdens je bezoek aan natuurreservaten niets aan te raken of te vernielen. Ga je duiken? Laat koralen en schildpadjes onaangeroerd, ook al zijn ze nog zo mooi of schattig. Of verken plaatsen waar het massatoerisme nog geen invloed heeft kunnen uitoefenen op de natuurpracht. Zo is een bezoek aan de Koperkloof, het grootste canyonsysteem ter wereld een aanrader. De kloven liggen in het noorden van Mexico, waar weinig toerisme is. De kloof maakt deel uit van een nationaal park dat bewoond wordt door Tarahumara-indianen, dus respect voor de authentieke bevolking wordt er echt hoog in het vaandel gedragen. Daarnaast is het ook een bestemming die zich leent tot een milieuvriendelijke tocht, je bewondert de kloof immers vanuit een trein die de Chihuahua al Pacifico-spoorlijn volgt. Een andere prachtige kloof is de Sumidero Canyon. Door die kloof loopt de Rio Grivalva, de belangrijkste rivier van Mexico. Ook deze kloof ligt in een nationaal park, dat iets drukker bezocht wordt dan dat van de Koperkloof. Bij Sumidero kan je dan ook leuke dieren zoals pelikanen, krokodillen en flamingo's spotten. Naast kloven zijn er in Mexico ook vulkanen. Zoals het een echte vulkaan betaamt - herinner je je eyjafjallajökull van IJsland reizen -, heeft de Popocatépetl-vulkaan een vrij onuitspreekbare naam. De Mexicanen durven de op een na hoogste top van hun land wel eens "Popo" te noemen, ons inziens een nogal aimabel koosnaampje voor een actieve vuurspuwer die in maart 2016 nog uitbarstte. Geef ons dan maar de slapende Tequilavulkaan!

Veel mensen vieren in Mexico vakanties om dieren te spotten. Dat lees je goed, vakanties, als in meer dan één. Het land is immers rijk aan dieren en reservaten. Zo zijn er in de hoogvlakten van de staat Michoacan speciale plaatsen voorzien waar vlinders zich kunnen voortplanten. Ben je geen grote fan van gevleugelde insecten, maar eerder van gevleugelde vogeltjes? Dan ben je vast blij om te weten dat er in Mexico heel wat flamingo's, pelikanen en papegaaien wonen. Ga ze spotten in kloven of jungles. Zolang je dit doet zonder de natuurlijke habitat van de dieren te beschadigen en liefst in het gezelschap van een erkende gids, kan je reis onder de noemer ecotoerisme vallen. Daarnaast wordt er Mexico veel geïnvesteerd in kweekprogramma's voor schildpadden. Tussen juni en november komen de zeeschildpadden aan land om eitjes te leggen. Wil je dit op een eerlijke manier meemaken? Ga dan in die periode op zoek naar mensen die met een schildpaddenproject bezig zijn, i.p.v. op eigen houtje de dieren op te zoeken en zo (ongewild) hun voortplantingsproces te bemoeilijken. Mazatlan, San Jose del Cabo en Rio Lagartos zijn voorbeelden van kustplaatsen waar doorgaans veel gedaan wordt voor de bescherming van de zeeschildpad.

Oh momma, I wanna go surfin'

Doe je research voor je reis Mexico? Dan stuit je gegarandeerd op websites die je adviseren om te gaan surfen. Een van de topactiviteiten om hier te doen!

Hoge golven, wuivende palmbomen, gespierde torso's en witte zandstranden... de paradijselijke kustlijn aan de Golf van California lijkt wel een reclamebord voor een surfvakantie!

Met de Golf van California aan de ene kant en de Golf van Mexico aan de andere, kan je gerust stellen: in Mexico zijn veel golven. Ideaal voor surfers! Of je nu al ervaren bent of ervoor kiest om een initiatieles te volgen op vakantie, iedereen kan surfpret beleven tijdens een vakantie Mexico. Onze favoriete surfspots? Die vind je op het schiereiland in het westen van Mexico, aan de Golf van California. Met plaatsen als Baja California en Baja California Sur is hier aan azuurblauwe golven geen gebrek. Ervaren surfers verwijzen we graag door naar de rotskust Ensenada. Hier kwam Doorszanger Jim Morisson in zijn dagen ook de golven bedwingen. Heel rock 'n roll dus, dit surfoord. Zij die naar Mexico reizen voor een eerste surfervaring sturen we naar andere oorden, zoals Oaxaca in het zuiden. Hier bedwing je als beginneling met gemak de golven van de Stille Oceaan. Toch kan je niet zomaar overal als beginner het water in. Puerto Escondido, ook in Oaxaca, is immers een van de favoriete plekjes van echt ervaren surfers. Toch raden we je aan om hier even langs te trekken na je eigen surfavontuur. Wat is immers impressionanter dan een paar ervaren surfers de meest extreme golven te zien bedwingen, met op de achtergrond de ondergaande zon? De oranjerode lucht, het glinsterende water en de gespierde surferslijven vormen een prachtig plaatje. Reizen Mexico geven je een echte kick als je een dagje gaat surfen. Surfaccessoires kan je meestal ter plekke huren, maar als je echt gehecht bent aan je eigen wetsuit en je hebt plaats genoeg in je koffer, kan je natuurlijk zelf alles voorzien. Hoewel... We zien je nog niet meteen met een hele surfplank het vliegtuig op stappen.

Kun je geen genoeg krijgen van de golven? Na een reisje Mexico raden we Brazilië, Costa Rica en Malediven reizen aan!

Smullen in Mexico

Taco's! Margarita's! Guacamole! De kruidige Mexicaanse keuken heeft vele fans, en met reden...

Een rondreis Mexico is pas compleet als je alle smaken van het land hebt geproefd. TravelBird lust dat ook al graag eens, zo'n tequilaatje!

Wat gebeurt er als je Spaanse recepten pimpt met typisch Amerikaanse ingrediënten? Zij die naar Mexico reizen ervaren het in levende lijve: geweldige dingen gebeuren er! Hier proef je echte Mexicaanse gerechten, dus niet zomaar hetzelfde als wat je in je lokale tex-mexrestaurant geserveerd krijgt. Er zijn zelfs mensen die naar Mexico reizen speciaal om te proeven van de heerlijkste gerechten en van de heerlijkste drankjes natuurlijk. Hét Mexicaanse feestdrankje bij uitstek? Tequila natuurlijk! Wil je naar de bron van de tequila? Trek dan naar de stad Santiago de Tequila in de staat Jalisqa. Hier neem je met mate of in overvloed shotjes tot jou van deze zware drank die geproduceerd wordt op basis van agavesap. En met die tequila maak je natuurlijk de Mexicaanse cocktail bij uitstek: verse margarita's. Voeg wat sinaasappellikeur en limoen toe en klaar is bijna kees. Je mag immers niet het ijs en het legendarische zoutrandje aan het glas vergeten. Maar dan is je margarita wel echt klaar. Proost! En met de limoen van de margarita komen we naadloos bij andere Mexicaanse gerechten, want het groene fruitje speelt een hoofdrol in talrijke Mexicaanse schotels, zoals je ook zelf proeft wanneer je naar Mexico reizen zal. Aan het thuisfront heb je wellicht al geproefd van de bekende dipsaus guacamole. Ronduit heerlijk met zo'n vers knapperig maïschipje. Guacamole smaakt overigens ook heerlijk op een taco, een burrito of een fajita. Verder krijg je ook je nodige portie groentjes binnen, ga je in Mexico reizen. Tomaten, bonen, chilipepers en superfood avocado hebben allemaal een prominente plaats in de gerechten van Mexicaanse mamaatjes. Of dacht je dat het alleen Italiaanse mama's waren, die hun weg weten in de keuken? Kortom, het is maar goed dat je ook een beetje gaat surfen en wandelen in Mexico. Zo kan je zonder zorgen proeven van al dat lekkers, tenzij je natuurlijk voor luieren kiest op een van de mooie cruises!

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter