3 aanbiedingen

Noorwegen reizen

Indrukwekkende bergen, prachtige fjorden en schitterende watervallen… Je zult zeker geen spijt krijgen van je Noorwegen reizen met TravelBird.
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
3 aanbiedingen
Filters Verwijder

Het beeldschone Noorwegen wordt steeds populairder vanwege de ongerepte natuur, kleurrijke steden en de vriendelijke bevolking. Ontdek het allemaal tijdens je Noorwegen reizen!

Het Noord-Europese land is ruim tien keer zo groot als België, maar is erg dunbevolkt. Het heeft ongeveer vijf miljoen inwoners, terwijl België er ruim elf miljoen heeft. Het zal je dan waarschijnlijk ook niet verbazen dat Noorwegen grotendeels uit natuur bestaat. De meerderheid van de bevolking woont in de steden en dorpen, deze zijn naast het bewonderen van de eindeloze natuur ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Massatoerisme is ver te zoeken in het beeldschone land, maar tijdens je reizen Noorwegen zul je van de ene verbazing in de andere vallen en begrijpen waarom natuurliefhebbers zich hier helemaal thuisvoelen!

Het noorderlicht, ook wel aurora borealis genoemd, is een van de redenen dat er graag reizen naar Noorwegen worden gemaakt. Dit natuurverschijnsel ontstaat door deeltjes die het heelal in worden geslingerd na explosies en uitbarstingen van plasmawolken afkomstig van de zon. In Noord-Noorwegen, in bijvoorbeeld de provincies Finnmark en Troms, heb je de grootste kans om dit magische poollicht met je eigen ogen te kunnen zien. De dansende, lichtgevende en kleurrijke gloed in de duisternis is adembenemend en onbeschrijfelijk. De beste tijd van het jaar om dit lichtfenomeen te bewonderen is aan het einde van de herfst, in de winter of vroeg in het voorjaar.

Bruisende steden

De hoofdstad Oslo, moet je tijdens je vakantie Noorwegen zeker een bezoekje brengen!

De prachtige cultuurrijke steden in de meest schitterende omgevingen zullen je reis onvergetelijk maken!

Oslo, de hoofdstad en tevens de grootste stad van Noorwegen werd tot jaren geleden nog Christiania genoemd. In 1624 werd de stad naar de toenmalige koning Christiaan IV vernoemd nadat hij de stad na een grote brand reconstrueerde. Sinds 1924 noemen ze de stad weer Oslo. Houd je van musea? Dan zit je tijdens een citytrip Oslo goed, de stad staat er namelijk vol van. In het Norsk Folkemuseum kun je zien hoe de huizen en kerken er vroeger uitzagen. Voor oude vikingschepen moet je in het Vikingskiphuset zijn en het Munch Museum mag je echt niet overslaan als je houd van schilderijen, tekeningen, beelden en andere kunst.

Bergen is een typisch Noorse stad met mooie huizen, een knus middeleeuws stadscentrum - de Bryggen - en schitterende natuur. Bryggen staat inmiddels zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, dit mag je dus zeker niet missen tijdens je Noorwegen reizen. Deze gezellige wijk staat vol met sfeervolle restaurants, trendy boetiekjes en indrukwekkende architectuur. Studentenstad Trondheim staat bekend om de vele fietspaden, the Norwegian University of Science and Technology en om de diverse muziekfestivals die er geregeld plaatsvinden. Als je van jazz, pop of rock houdt zijn deze festivals zeker iets voor jou! Voor het meest fantastische panoramisch uitzicht over bergen en fjorden moet je de Preikestolen bezoeken in de plaats Stavanger. Het is een heftige klim, maar een die zeker de moeite loont. Het is namelijk niet voor niets het bekendste uitzichtpunt van Noorwegen!

Adembenemende natuur

Als er iets is dat je ooit gezien moet hebben dan zijn het wel de fascinerende fjorden!

Gletsjers, watervallen, bergen, meren, bossen: je zou haast denken dat je er genoeg van zou krijgen...

Als je door Noorwegen gaat reizen of een van de cruises langs het land neemt, kun je bijna niet om de oogverblindende fjorden heen. Maar dat vinden we helemaal niet erg, deze parels fotograferen we namelijk maar al te graag! De fjorden kunnen maar liefst tientallen kilometers lang zijn en omringd zijn door rivieren, watervallen, rotswanden en bergen. Sneeuw is eveneens geen unieke verschijning in deze natuurgebieden. Wist je trouwens dat de grond dichtbij fjorden en gletsjers heel vruchtbaar is? Allerlei soorten fruit groeien er, zoals appels, perziken, abrikozen, peren, kersen en aardbeien.

Een ander bijzonder natuurverschijnsel dat wij in België niet kennen, is de middernachtzon. Kun je je voorstellen dat de zon daar in de zomer gewoon niet ondergaat? ‘s Nachts kun je dus gewoon je wandel-, vis- of fietsvakantie voortzetten of door steden dwalen en 24 uur lang optimaal genieten van je Noorwegen reizen! In de stad Tromsø is de middernachtzon te zien van eind mei tot eind juli, maar op de noordelijke eilanden, de Spitsbergen, gaat de zon vier maanden lang niet onder.

De overheerlijke cuisine

Dit is je kans om de verrukkelijke Noorse gerechten te proberen!

Heb je ooit al eens elanden- of rendierenvlees willen proeven? Dan worden deze Noorwegen reizen ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring! Dit zul je straks namelijk geregeld op de menukaarten tegenkomen.

In Noorwegen worden er niet alleen graag steaks en burgers gemaakt van eland- en rendiervlees, ook vis is er erg populair. Haring, zalm en kabeljauw zijn er erg geliefd, maar ook verse vissoepen worden met alle plezier gegeten. Normaal gesproken worden de gerechten geserveerd met aardappelen en groente.

Brunost, een bruine kaas, moet je ook geproefd hebben. Deze kaas is gemaakt van de wei, die bij het maken van Nederlandse kazen niet wordt gebruikt. Andere ingrediënten zijn onder andere geiten- en koemelk. Een ander typisch Noorse specialiteit is lefse, een soort aardappelpannenkoek met toppings zoals boter, kaneel, suiker of confituur.

Kan je geen genoeg krijgen van dit Scandinavisch schoon? Dan raadt TravelBird ook een Zweden, Finland of Denemarken vakantie aan!

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter