Oezbekistan: kleurenpracht aan de Zijderoute

Oezbekistan: Tashkent, Xiva, Buchara, Samarkand

Uniek

Alleen bij ons te boeken

Aanbetaling nu Aanbetaling nu

Betaal nu aan

en de rest later

Inclusief vluchten Inclusief vluchten

De perfecte vakantie.

Samarkand

Chimgan gebergte

Route (c) map created by Travellerspoint

Tashkent

Hotel Sharq, Tashkent

Hotel Sharq, Tashkent

Hotel Sharq, Tashkent

Independence square

Chimgan gebergte

Tashkent

Hotel Malika Khiva

Hotel Malika Khiva

Hotel Malika Khiva

Xiva

Buchara

Buchara

Hotel Amulet, Buchara

Hotel Amulet, Buchara

Hotel Amulet, Buchara

Buchara

Buchara

Samarkand

Malika Classic Hotel Samarkand

Malika Classic Hotel Samarkand

Malika Classic Hotel Samarkand

Samarkand

Charvak meer

Buchara

Charvak meer & Chimgan gebergte

Per trein door Oezbekistan

Er wordt gezegd dat weinig volkeren zo vriendelijk zijn als de Oezbeken. Tijdens deze reis door vier betoverende steden maak je een duik in de cultuur en tradities van dit eeuwenoude land. Theehuizen, bazaars en moskeeën schitteren in de historische centra van steden als Samarkand en Buchara. Proef lokale gerechten vol schapenvlees en smaakvolle vruchten, of drink thee in de vele Chaikana – theehuizen.

Blauwe mozaïeken, islamitische citadels en heilige mausolea zijn schitterende voorbeelden van Perzische architectuur. Oezbekistan ligt dan ook aan de voormalige Zijderoute en een stad als Xiva was eeuwen geleden de laatste oase voor de barre woestijntocht naar Perzië. En in de uitgestrekte landschappen buiten de steden heerst niets dan rust en stilte. Neem alleen al de meren, rivieren en groene bergen in het Chimgangebied!

Tijdens dit inspirerende avontuur reis je per trein en binnenlandse vlucht tussen vier steden. Je overnacht in hotels vol traditionele decoraties en binnenplaatsen, en wordt daarbij voorzien van ontbijt. Ook zijn privétransfers tussen luchthavens, hotels en treinstations inbegrepen.

Goed om te weten
Door de kleinschaligheid van de hotels kan het voorkomen dat één of meerdere hotels reeds zijn volgeboekt. Indien dit het geval is, krijg je een gelijkwaardig alternatief aangeboden.

Als je voor vertrek vanuit Amsterdam kiest heb je op de heenreis een nachtvlucht en kom je in de ochtend van dag 2 aan in Oezbekistan, als je voor vertrek vanaf Brussel kiest kom je net na middernacht al aan.

Nog even bedenktijd?

Neem voor slechts € 25 een optie op de gewenste reisdata.

  • Voor € 25 neem je een optie op jouw reisdatum of -data, totdat onze aanbieding verloopt.
  • Wanneer je besluit tot aanschaf over te gaan, wordt het geld in mindering gebracht op het totaalbedrag. Zo niet, dan wordt het geld als tegoed aan je Secret Escapes-account toegevoegd.

Belangrijk! Dit is geen aanbetaling, complete of gegarandeerde boeking. Een optie zorgt er alleen voor dat tijdens de bedenktijd niemand anders de aanbieding wegkaapt. Secret Escapes is niet aansprakelijk voor ontstane kosten in het geval dat de gewenste data niet beschikbaar zijn en je reservering opgeheven wordt.

Zie de algemene voorwaarden en onze FAQ voor meer informatie.

Wat is een aanbetaling?

Uw niet-terugvorderbare aanbetaling aan Secret Escapes verzekert u van uw reis, waarna u later – maar wel voor uw vertrek – de rest van het bedrag direct aan de reisaanbieder overmaakt, zoals in de aanbieding is gecommuniceerd.

We hebben aanbiedingen die alleen op aanbetaling geboekt kunnen worden, zodat we onze leden toegang kunnen geven tot nog meer geweldige reizen, en omdat we weten dat het plannen en betalen van een reis even kan duren.

Zie voor meer informatie, onze FAQ pagina.