Pairi Daiza

Het magische dierenpark Pairi Daiza heeft het hart van de Belgen veroverd. TravelBird nodigt je dan ook graag uit voor een bezoek aan het park, mét overnachting!

Aanbiedingen

Kies een vertrekdatum
0 aanbieding
Met titels als Beste Zoo van België en Nederland, weet je dat een bezoek aan dit dierenpark niet zal teleurstellen!

Dat Pairi Daiza een schitterend park is, heeft het niet alleen te danken aan de uitgebreide collectie bijzondere dieren, maar ook aan de prachtige inkleding. Het park is verdeeld in verschillende werelden, die stuk voor stuk een ander deeltje van de wereld en dus ook een ander deeltje van het dierenrijk representeren. Met een fikse korting Pairi Daiza bezoeken is dan ook altijd mooi meegenomen. Zeker als je een bezoek aan het park kan combineren met een hotelverblijf. Je wil immers je bezoek niet in het water zien vallen doordat je uren moest aanschuiven in de file. In je comfortabele hotel geniet je bovendien ook steeds van een schitterend ontbijt en beschik je soms over leuke extra's zoals een zwembad. Sowieso is voor een bezoek aan Pairi Daiza tickets op voorhand bestellen een goed idee, dus waarom niet meteen een heel arrangement bij TravelBird boeken? Zo hoef je helemaal aan niets meer te denken voor je perfecte bezoek aan het mooiste dierenpark van het land!

Belgium's sweethearts: Xing Hui, Hao Hao en Tian Bao

Tickets Pairi Daiza vliegen de deur uit sinds er twee reuzenpanda's kwamen wonen. Dankzij de geboorte van een kersvers jong bereikte de pandagekte haar hoogtepunt!

Ze zijn zwart-wit, ze zijn groot en ze komen uit China. Beperkt je kennis over de reuzenpanda zich tot deze drie feiten? Lees dan snel verder!

Vooreerst is het leuk om te weten dat er meer dan drie panda's in Pairi Daiza wonen. Wablief? Een geheime panda? Neen hoor! Naast de bekende reuzenpanda is er ook de minstens even snoezige rode panda. Wie het diertje niet kent denkt misschien eerder "rosse wasbeer" dan "klein broertje van de reuzenpanda", maar toch gaat het hier wel degelijk om een echte pandasoort. Met zijn spitse snuitje en volumineuze pluimstaart zal de rode panda in een mum van tijd je hartje veroveren. Omringd door deze lieve diertjes kijk je je ogen uit en dan ben je opgewarmd voor het echte werk. Sluip naar voren zodat je goed zicht hebt op de pandakooi, want ja hoor, wie ijsbeert daar in de verte? Het is Xing Hui of Hao Hao! Waarom zijn ze niet samen dan? Wel, panda's zijn heel erg solitaire dieren. Ze zijn nu eenmaal graag alleen. Alleen wanneer het vrouwtje vruchtbaar is - wat overigens slechts 1 tot 3 dagen per jaar is - komen de panda's even samen om verliefd te worden op elkaar. Zijn Xing Hui en Hao Hao dan verliefd? Neen, helaas zijn de meest populaire panda's in België niet verliefd geworden op elkaar. Gelukkig is er een legertje Chinese vruchtbaarheidsexperts op visite gekomen, dat ervoor gezorgd heeft dat Hao Hao alsnog bevrucht is geraakt. En dat leidde tot heugelijk nieuws op 2 juni 2016, want wat trof de verzorger aan die Hao Hao haar ontbijt kwam brengen? Een babypanda in de muil van Hao Hao! De vreugde over het hele land was enorm en de media konden niet zwijgen over dit heugelijke nieuws. Opnieuw vlogen de tickets de deur uit.

Sommige mensen lieten zich ietwat kritisch uit over de mediahetze rond de babypanda. Toch was dit écht een hoogtepunt in het nieuws, want België is na Oostenrijk en Spanje het derde land in Europa waar een pandajong geboren werd. Hoewel de babypanda, toen nog Baby P, in het begin niet zo aaibaar leek, is het diertje dit seizoen gegroeid tot een schattige speelvogel. Nu Tian Bao z'n zwart-witte vacht heeft, wordt hij vast een nog grotere publiekstrekker. Reden te meer om dit jaar een bezoek aan het park te plannen via TravelBird. De reuzenpanda staat er bekend om graag te spelen. Bereid je dus voor om het kleintje vol energie met mama te zien rollen! En mama doet lustig mee, want sommige mamapanda's durven hun kleintje al eens wakker maken om een beetje te spelen. Geef toe, van deze dieren moet je toch gewoon houden?

Vriendjes met vleugels

Voor de panda's en andere dieren er woonden, kocht je een ticket Pairi Daiza om de meest prachtige vogels te spotten. En ook vandaag zie je er nog prachtexemplaren met een kleurrijk vederkleed!

Wanneer je je richting volières begeeft hoor je al het gezang van tientallen enthousiaste diertjes. De pauw die je kruist pocht met zijn imposante veren. Het is slechts een voorproefje van wat je binnen te wachten staat...

In den beginne werd het park bewoond door niets dan vogels. Je had ze in allerlei kleuren en maten, inheems of exotisch, noem maar op! Kinderen uit de jaren negentig kunnen zich wellicht nog levendig de slogan "Woo-oo-woo Paradisio" herinneren. Tussen Bergen en Ath vind je nu dus een veel uitgebreider dierenpark, maar dat betekent niet dat vogelliefhebbers hun hart er niet meer kunnen ophalen. De gevleugelde vriendjes zijn er immers nog steeds in grote getale aanwezig. En dat vogels eigenlijk een eigen park verdienen, zie je hier meteen. De toekan met zijn beroemde felgekleurde snavel, de kaketoe met zijn kuif waar Jon Travolta in de jaren 80 jaloers op moet zijn geweest en de felroze flamingo die heel nonchalant op een been staat de poseren, allemaal zijn ze wonderen uit het dierenrijk die misschien iets te vaak over het hoofd worden gezien. Probeer dus toch zeker een uurtje uit te trekken om de prachtige volières uitgebreid te verkennen. Schrik trouwens niet als je een vogeltje tegenkomt dat uit zijn borst bloedt! Je staat waarschijnlijk oog in oog met de dolksteekduif, dus een verzorger waarschuwen is niet nodig. Tsjirp, tsjirp... De lokroep van de vogels lokt je richting Pairi Daiza!

Ook niet te missen

Wil je het onderste uit de kan halen tijdens je bezoek? Dan heb je vast een grote hulp aan dit lijstje met niet te missen diertjes!

In Pairi Daiza korting krijgen is altijd tof, want een kaartje voor het hele gezin is best prijzig. Zorg dan ook dat je waar krijgt voor je geld en mis zeker deze hoogtepunten niet!
  • Ook een vriendje van de media - zij het iets kortstondiger dan Tian Bao - is Sethemba, de babyneushoorn. Ook hier gaat het om een jong van een erg bedreigde diersoort!

  • Wie niet genoeg krijgt van aaibare troetelbeertjes moet ook zeker eens een kijkje gaan nemen Down Under, waar enkele koala's in een boom liggen te slapen.

  • Neem een kijkje in de tuin waar aapjes los rondlopen. Ga dag zeggen tegen de ringstaartmaki's of probeer met een beetje eten van de verzorger een aapje op je schouder te lokken.

  • Sommigen vinden het misschien een beetje luguber, maar echte durf-als treden de batcave binnen, waar vleermuizen je zomaar om het hoofd fladderen. Een unieke ervaring!

  • Heb je het ook altijd zo vervelend gevonden dat giraffen zo groot zijn en dat je nooit goed oogcontact kan maken? Een probleem dat ze hier goed aangepakt hebben, door een platform te bouwen waarmee je op ooghoogte van de giraffen komt te staan.

  • Heb je een hart voor zwijntjes? Ga dan een kijkje nemen bij het sympathieke penseelzwijn. Je kan dit ruwe diertje aaien, maar laat je niet afleiden door zijn huisgenoten: de familie stokstaart.

  • Het mooiste dierenverblijf van het land? Ook dat vind je in Pairi Daiza! Namelijk bij de witte Bengaalse tijgers. Let wel, het zijn geen katjes om zonder handschoenen aan te pakken...

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter