Alle bucketlist activiteiten van Lapland in één reis

Finland, Äkäslompolo: The 7 Fells

Uniek

Alleen bij ons te boeken

Aanbetaling nu Aanbetaling nu

Betaal nu aan, en de rest later

Inclusief vluchten Inclusief vluchten

De perfecte vakantie.

Blokhut

husky safari

Wandeling met sneeuwschoenen aan excursie

7 Fells Lodge

7 Fells Lodge

7 Fells Lodge

IJs vissen excursie

Blokhut

Blokhut

Blokhut

Sneeuwscooter tocht

Tweepersoonskamer

Tweepersoonskamer

Noorderlicht expeditie

husky safari

Noorderlicht Expeditie

Wandeling met sneeuwschoenen aan excursie

Sneeuwscooter tocht

Noorderlicht Expeditie

Snow village excursie

Rendierboerderij bezoek met sledetocht

Finland vanuit gezellig laps dorpje, incl. vluchten, luchthaventransfers & excursies

Je ontdekt Lapland maar één keer voor de eerste keer

Ervaar tijdens deze reis al het moois van Finland. Je verblijft in het hartje van Fins Lapland in het pittoreske dorpje Äkäslompolo. Het dorp ligt aan de voet van 7 legendarische heuvels waar ook je verblijf zich bevindt: The 7 Fells. Je hebt de keuze tussen een eigen blokhut of een hotelkamer.

Bij deze aanbieding zijn 5 excursies inbegrepen, optioneel kun je kiezen voor een reis met alle 7 excursies.

Excursies

Noorderlicht expeditie (alle aanbiedingen)
Tijdens deze expeditie heb je kans om het natuurwonder het noorderlicht te zien dansen in de hemel. Om het noorderlicht zo goed mogelijk te kunnen waarnemen, komen we na 10 minuten wandelen door het bos (vanaf de accommodatie) in een uitgestrekt moeras terecht. Terwijl we vol spanning wachten op het spektakel, maken we een kampvuurtje en roosteren we een worstje of wat marshmallows.

Husky safari (alle aanbiedingen)
Na een rit van ongeveer een halfuur arriveren we in het territorium van deze enthousiaste viervoeters. De honden staan te popelen om ons te laten zien wat ze kunnen en ons 10 kilometer door hun gebied mee te voeren. Na de tocht krijgen we de tijd om op te warmen in een Finse hut met (natuurlijk) een kop warm bessensap.

Sneeuwscooter expeditie (alle aanbiedingen)
Nadat ons duidelijk wordt uitgelegd hoe we deze machines veilig kunnen besturen vertrekken we per twee voor een tocht van 20 kilometer door het Laps landschap. Halverwege houden we even halt om van bestuurder te wisselen. Rijbewijs B is verplicht om te mogen rijden!

Rendierboerderij bezoek met sledetocht (alle aanbiedingen)
Rendieren grazen al eeuwenlang over de uitgestrekte weilanden in Lapland. In de zomer lopen ze dan ook volledig vrij rond in de bossen en over de velden. Eens de sneeuw al hun voedsel met een dikke laag heeft bedekt, keren ze terug naar hun boerderij waar ze gevoed en verzorgd worden. Na een ritje van 4 kilometer mogen we ons rendier belonen met wat voedsel, krijgen we de rest van de kudde te zien en wordt ons (bij een kop warm bessensap, what else?) alles verteld over deze prachtige dieren.

Wandeling met sneeuwschoenen aan (alle aanbiedingen)
De gids neemt jullie mee door prachtige bossen, langs zacht stromende riviertjes en over bevroren meren om het prachtige winter wonderland dat Lapland te bieden heeft in haar puurste vorm te ontdekken. Tijdens de wandeling (6 tot 12 kilometer) kan er halt gehouden worden om een vuurtje te maken en even te genieten alvorens verder te gaan.

Optionele excursies

IJs vissen
IJsvissen, of zoals wij zeggen: pilkki, is een populaire hobby in Finland. Deze ijsvis trip gaat 20 km vanaf Äkäslompolo naar Rautujärvi, wat een goede plek is om forel, witvis en Arctische zalmforel te vangen. Nadat we een gat in het ijs hebben geboord en onze vishengels gereed staan, zijn we klaar om te proberen iets te vangen. Tijdens de trip genieten we van een koffie, warme bessensap en een worst bij het open vuur.

Bezoek aan hotel Snow Village
Artiesten van over de hele wereld spenderen hier talloze uren om de massieve blokken ijs in de perfecte vorm te beitelen. Dit hotel ligt 35 km van Äkäslompolo en dus niet zo ver weg. Je gaat er heen met de bus en geniet van een gegidste tour door het hotel, het ijsrestaurant en de bar. Voor je terug gaat, krijg je nog een warm drankje en een snack in de inn.

Nog even bedenktijd?

Neem voor slechts € 25 een optie op de gewenste reisdata.

  • Voor € 25 neem je een optie op jouw reisdatum of -data, totdat onze aanbieding verloopt.
  • Wanneer je besluit tot aanschaf over te gaan, wordt het geld in mindering gebracht op het totaalbedrag. Zo niet, dan wordt het geld als tegoed aan je Secret Escapes-account toegevoegd.

Belangrijk! Dit is geen aanbetaling, complete of gegarandeerde boeking. Een optie zorgt er alleen voor dat tijdens de bedenktijd niemand anders de aanbieding wegkaapt. Secret Escapes is niet aansprakelijk voor ontstane kosten in het geval dat de gewenste data niet beschikbaar zijn en je reservering opgeheven wordt.

Zie de algemene voorwaarden en onze FAQ voor meer informatie.

Wat is een aanbetaling?

Uw niet-terugvorderbare aanbetaling aan Secret Escapes verzekert u van uw reis, waarna u later – maar wel voor uw vertrek – de rest van het bedrag direct aan de reisaanbieder overmaakt, zoals in de aanbieding is gecommuniceerd.

We hebben aanbiedingen die alleen op aanbetaling geboekt kunnen worden, zodat we onze leden toegang kunnen geven tot nog meer geweldige reizen, en omdat we weten dat het plannen en betalen van een reis even kan duren.

Zie voor meer informatie, onze FAQ pagina.