2 aanbiedingen

Pretparken België

TravelBird helpt je graag bij het zoeken naar een dagje familieplezier in een van de pretparken België!
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
2 aanbiedingen
Filters Verwijder

Razendsnelle rollercoasters, angstaanjagende spookhuizen en indrukwekkende draaimolens… Ben jij klaar voor een onvergetelijk dagje uit?

Een dag pretpark is de ultieme bestemming voor een fantastische dag met vrienden of het gezin. Mensen zijn altijd al op zoek geweest naar amusement. Pretparken bestaan dan ook al honderden jaren. Vaak ontstonden zij als entertainmentcentra met optredens van zangers, dansers, goochelaars en acrobaten. Inmiddels zijn alle pretparken uitgegroeid tot een bestemming met rollercoasters, wildwaterbanen en tal van lekkernijen. Jong en oud genieten van de sfeer in een pretpark België en beleven een dag vol herinneringen.

Vaak wordt er voor een bepaald thema gekozen voor pretparken. Ontdek de stoere wereld van cowboys, dompel je onder in magische sprookjes of maak kennis met wilde dieren in de jungle. Dat maakt je dag nog zo veel leuker! Ook al ben je dicht bij huis, toch waan je je even in een totaal andere wereld. Sta je al te popelen om al die daverende attracties uit te proberen? De mogelijkheden zijn eindeloos, dus waar wacht je nog op? Boek je pretpark tickets bij TravelBird en vertrek naar je favoriete pretpark!

Waar gaan we heen?

In elke regio in België is er wel een pretpark!

Elk pretpark in België heeft wel zijn troeven. Dat wordt een lastige keuze: welk pretpark kies je? TravelBird helpt je op weg!

In de provincie Antwerpen vind je het pretpark Bobbejaanland, vernoemd naar oprichter en entertainer Bobbejaan Schoepen. In het begin werd het park voornamelijk gebruikt voor variété-optredens. Later groeide het park uit tot een volwaardig attractiepark met een spookhuis, een darkride, en een reuzencarrousel. Inmiddels zijn er maar liefst vijf waterattracties en zeven rollercoasters. Het western-thema van het park lokt jaarlijks veel bezoekers. Je waant je je net in een authentiek cowboydorp.

Kan je niet kiezen tussen een dierentuin of een attractiepark? Dan haal je je hart op in Bellewaerde, een pret- én dierenpark. Wissel daverende momenten in de rollercoasters af met een bezoek aan de schattige ringstaartmaki’s. In het Waalse deel van België beleef je adembenemende momenten in Walibi. Dit park telt maar liefst 40 attracties, waaronder één darkride, zes rollercoasters en drie waterattracties. In SEALIFE kom je meer te weten over de geheimen van de onderwaterwereld.

Een uitje voor jong en oud

De pretparken in België hebben allerlei attracties voor jou in petto!

Trommel iedereen maar op, want tijdens een dagje in een van de pretparken in België heeft iedereen het naar z’n zin. Van razendsnelle wildwaterbanen tot een ritje in de zweefmolens...

In pretparken is er steeds voor ieder wat wils, en dat is in België niet anders! Er is een overvloed aan attracties voor de kleintjes: draaimolens, speeltuinen, bijzondere shows en ga zo maar door. De ultieme herinnering aan deze dag uit is natuurlijk een foto met de mascotte van het park. In Bobbejaanland ga je met de stoere cowboy op de foto, in Walibi met de kangoeroe Wallaby en in Bellewaerde met de leeuw. De speurtocht kan beginnen! De kinderen zullen nog dagenlang vertellen over al hun spannende verhalen in de spookhuizen, de botsauto’s en de achtbanen!

Zowel sensatiezoekers als de mindere durfals komen aan hun trekken in een pretpark. Met rollercoasters vol scherpe loopings en bochten beleef je hier daverende momenten. In Walibi staat zelfs de snelste en hoogste attractie van België, de Pulsar. Bereid je maar voor op een loodrechte vrije val van 45 meter tegen een snelheid van 100 kilometer per uur. De allerscherpste afdaling vind je in de Typhoon in Bobbejaanland! Gelukkig zijn er ook genoeg attracties waar je in alle rust van kunt genieten. Stap in het reuzenrad voor een fantastisch uitzicht over de rest van het park. Misschien doe je zelfs wat inspiratie op voor andere attracties die je nog wilt bezoeken. Ook een boottocht is ideaal om even te bekomen van alle angstaanjagende momenten. Of pik een 3D en 4D-show mee, door allerlei special effects waan je je net deel van de film. Alle pretparken al gezien? Ook het dierenpark Pairi Daiza is ideaal voor een dagje uit met de kids!

Een dag zonder zorgen

Handige tips voor een onvergetelijke dag...

Pretpark tickets op zak? En neem je je eigen lunch mee of strijk je neer in een van de leuke eettentjes?

Om je dag zo ontspannen mogelijk te maken, geeft TravelBird je nog enkele tips mee. Er zijn natuurlijk een paar dingen die je niet mag vergeten voor je avontuur in een van de pretparken in België. Allereerst is het handig om op de hoogte te zijn van de openingsuren van het pretpark. Deze verschillen namelijk steeds van seizoen tot seizoen. Tegenwoordig hebben de meeste pretparken in België hun eigen app. Om lange rijen aan de attracties te voorkomen is het handig om deze app te downloaden. Zo weet jij steeds welke attractie de minste wachttijden heeft en geniet jij optimaal van je dag in het park.

Van al die wilde attracties krijg je natuurlijk wel trek in wat lekkers! Dat is geen probleem in een pretpark. Op elke hoek vind je wel een restaurantje of een kraampje. In een attractiepark vind je enkel verrukkelijke dingen. Frietjes, hamburgers, pizza’s en pasta. Zo leg jij een stevige bodem om de rest van de dag door te komen! Ook de zoetekauwen komen hier aan hun trekken. Een reusachtige roze suikerspin, een warme wafel of knapperige popcorn? Aan zoete snacks geen gebrek in een pretpark België.

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter