aanbiedingen

Pretparken Nederland

Tijdens een dag in een van de pretparken in Nederland beleef jij onvergetelijke momenten. Boek nu je pretpark tickets bij TravelBird!
Bekijk meer:

Verlang je naar een dag boordevol actie en plezier? Dan is een Nederlands pretpark de ideale bestemming!

In België kennen we natuurlijk Bobbejaanland. Maar wat is de de ultieme bestemming voor een dag boordevol avontuur binnen een Nederlands pretpark? Jong en oud beleven onvergetelijke momenten in een attractiepark. Mensen bezoeken al sinds jaar en dag pretparken om zich te vermaken en zich helemaal uit te leven op de vele attracties. Het is de bestemming bij uitstek om even weg te zijn uit de dagelijkse sleur. Al dat lachen, gieren en brullen zal je helemaal doen heropleven! Samen met je familie of vrienden sta je te popelen om je in de wereld van spannende rollercoasters, spetterende shows en roze suikerspinnen te begeven.

Wat dacht je ervan om de grens over te steken naar onze noorderburen? Heb jij ooit Hollebolle Gijs in de Efteling al eens gezien, een ritje genomen in de wilde rollercoasters van Walibi Holland of gezwommen in het Tikibad in Duinrell? Tijd om deze attracties bij onze noorderburen te gaan verkennen! Nieuwe attracties die je kan uittesten, spectaculaire shows en Hollandse snacks… en wie weet kan je een dag pretpark combineren met een bezoek aan een van de nabijgelegen steden of natuurparken. Trommel je vrienden en familie maar op, TravelBird neemt je mee naar een pretpark Nederland!

Waar naartoe?

Magische sferen in de Efteling of avontuur in Walibi...

Een lastige keuze: waar gaan we heen? Met al die pretparken in Nederland heb je het voor het uitkiezen.

De absolute nummer 1 van pretparken in Nederland is natuurlijk de Efteling. In dit magische pretpark komen sprookjes uit. In deze wereld vol wonderen wandel je langs zingende paddenstoelen en ontmoet je beroemde sprookjesfiguren zoals Doornroosje en Roodkapje. De sprookjesachtige sfeer schuilt achter elke hoek van het park. De allerkleinsten krijgen als bij toverslag pretoogjes. Deze magische sfeer laat niemand onberoerd! De echte durfals halen hun hart op in het spookschip de Vliegende Hollander of de Baron 1898.

Als je verder over de grens gaat, kom je eerst langs het park Duinrell en meer naar het noorden vind je de pretparken Slagharen en Walibi voor de echte avonturiers. Duinrell is vooral bekend om het subtropische zwemparadijs, het Tikibad. Slagharen ontstond ooit als een ponypark, maar is inmiddels uitgegroeid tot het op een na grootste Nederlandse pretpark met maar liefst 50 attracties. Hier beleef je gegarandeerd een fantastische dag!

Een weekendje weg

Waarom niet voor een heel weekend vol plezier gaan?

Een dagje uit is voorbij voor je het goed wel beseft. Je kan ervoor kiezen om nog een nachtje - of twee - te blijven slapen in de buurt van je favoriete pretparken in Nederland!

In veel pretparken heb je de mogelijkheid om er te overnachten. Zo kan je meteen een heel weekend of langer genieten van je uitje. Ofwel ga je voor twee dagen volle pret in het pretpark ofwel combineer je een dag pretpark met een korte stedentrip! Een dag is eigenlijk niet genoeg om het hele park te verkennen. Bij vele attracties moet je eerst aanschuiven en je wilt natuurlijk ook gewoon de tijd nemen om lekker te eten. Zo is de dag snel voorbij. Door een nacht te blijven haal je echt alles uit je pretparkbezoek. Na een heerlijke nacht slaap word je wakker met het vooruitzicht van attracties, shows en dikke pret!

Je kan ook een hotel boeken in de nabije omgeving van het pretpark. Dit geeft je de mogelijkheid om de nabijgelegen Nederlandse dorpjes en stadjes te bezoeken. Zo kun je na een magische dag in de Efteling uitrusten in je hotel om de volgende dag op verkenning te gaan in Breda. Hier kan je heerlijk winkelen, rondslenteren en lunchen op een van de vele terrasjes. Trek je liever de natuur in? In de buurt van de Efteling ligt het Nationaal Park de Biesbosch, een bijzonder zoetwatergetijdengebied waar je uitstekend kan wandelen.

Handige tips

Om optimaal te genieten van je dag zonder zorgen!

TravelBird geeft je enkele tips om je dag goed van start te laten gaan.

Vergeet allereerst zeker niet de openingstijden van het pretpark op te zoeken. Deze kunnen namelijk sterk verschillen van seizoen tot seizoen. Het is zonde om vroeg uit de veren te komen en voor gesloten deuren te staan. Voor wie met de auto gaat, kijk ook even na of de route naar de bestemming klopt en of je geen files gaat tegenkomen onderweg. Je wilt je tijd natuurlijk zo nuttig mogelijk besteden in het pretpark. Neem een plattegrond mee van het park zodat je snel bij je favoriete attracties komt of voor de modernere mensen: gebruik de app om de wachttijden van de attracties te checken.

Honger gekregen na al dat avontuur? In pretparken in Nederland geniet je natuurlijk van alle lekkernijen van onze noorderburen. Van suikerwitte poffertjes en stroopwafels tot krokante worstenbroodje… Je kan het hier allemaal krijgen. Zo kom jij de dag goed door! Ook zoetigheden vind je hier in overvloed. Een enorme suikerspin is het grootste plezier voor de kleintjes. Aan het einde van de dag rust je heerlijk uit in een comfortabel hotel en droom je nog zalig na van een dag vol plezier. Je avontuur naar een van de pretparken in Nederland kan beginnen!

Zoe je het toch liever iets verder van huis op? Ook in Duitsland of Frankrijk kun je geweldige pretparken vinden! Denk bijvoorbeeld aan het Movie Park of Disneyland Parijs!

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter