Reizen

Verre reizen worden steeds toegankelijker en zijn ook nog eens hartstikke goed voor je… Waar wacht je op? Boek snel een reis met TravelBird!

Aanbiedingen

Kies een vertrekdatum
176 aanbiedingen
Is zo’n beetje iedereen in je omgeving recent wezen reizen? Dan is het nu jouw TravelBeurt!

Vakantie vieren doe je natuurlijk vooral voor je plezier, maar wat veel mensen niet weten, is dat het enorm belangrijk is voor de gezondheid. Het is logisch dat je stress vermindert wanneer je even weg van kantoor en andere verantwoordelijkheden bent, deze mindere stress zorgt er tevens voor dat de kans op hart- en vaatziekten aanzienlijk vermindert. Zo deed Framingham Heart Study een onderzoek hiernaar. Het bleek dat vrouwen die een keer per zes jaar op vakantie gingen, een acht keer grotere kans hebben op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten ten opzichte van vrouwen die op z’n minst twee keer per jaar de koffers pakken. Laat dit een wijze les voor je zijn en ga regelmatig de deur uit, of dat nou naar Japan of naar Nederland is, dat maakt helemaal niet uit!

Op vakantie gaan is niet alleen voor goed voor je lichamelijke gezondheid, ook je geestelijk gezondheid is enorm gebaat bij een reisje af en toe. Vrije tijd draagt bij aan positiviteit en vakanties dragen daar dan natuurlijk enorm aan bij. De Universiteit van Pittsburgh Mind-Body Center deed hier onderzoek naar en onderzocht zo’n 1400 deelnemers over hun geestelijke gesteldheid. Vakanties droegen bij aan een ontspannen gevoel en dat uitte zich op de werkvloer in hogere productiviteit en tevredenheid.

Gelukkig gaan we tegenwoordig steeds vaker en verder op vakantie, dat blijkt uit onderzoek van Europ Assistance, waarin terug te vinden is dat in 2017 maar liefst 60% van de Belgen op vakantie is gegaan. Dat aantal stijgt al enkele jaren aanzienlijk en dat hebben we natuurlijk te danken aan de sterke economische groei van ons kleine landje. Belgen hebben meer vertrouwen en durven daardoor meer geld uit te geven aan vakanties. Een deel van de stijging zit ook in het feit dat steeds meer Belgen wat korter op vakantie gaan en dat veel Belgen in eigen land of dichtbij op vakantie gaan. Dat is geen slechte ontwikkeling! Vakantie is vakantie, om goed tot rust te komen en weer op te laden, hoef je geen 5-sterrenhotel op Hawaii te boeken, een weekje naar de Belgische kust of naar Frankrijk doet je net zo goed!

Een vakantie boeken is niet altijd het makkelijkste wat er is, zo zijn er flink wat knopen die doorgehakt moeten worden en zijn er tal van zaken die geregeld moeten worden. Hoe lekker zou het zijn als jouw zorgen tot een minimum worden gedreven? Daarvoor zit je aan het goede adres bij TravelBird. Een aantal beslissingen moet je écht zelf nemen, waar je heen gaat op vakantie bijvoorbeeld. Maar ook als je nog geen idee hebt, kun je bij ons tonnen inspiratie opdoen. Jij kiest jouw bestemming, duur en andere opties uit en TravelBird doet de rest voor je. Zonder zorgen op vakantie, een beter begin van je reis is er niet!

Waar ga jij heen op vakantie?

Een belangrijke beslissing om te maken wanneer je op vakantie gaat is de bestemming, de populairste bestemmingen onder Belgen zijn nooit een foute keus!

Waarschijnlijk zou je het in een keer goed gokken, want het ligt voor de hand dat Frankrijk de populairste vakantiebestemming is onder Belgen.

Volgens een onderzoek van Touring ging in 2017 maar liefst 57% van de Belgische reizigers op bezoek bij de zuiderburen, wat niet gek is aangezien je in een relatief korte tijd op een heerlijk warm strand kan liggen! De meeste Belgen bezoeken Frankrijk per auto, wat door de korte afstand natuurlijk net zo logisch is als überhaupt voor Frankrijk kiezen. De top 5 van meest bezochte landen wordt gecompleteerd door Spanje (28%), Nederland (27%), Duitsland (21%) en Italië (18%).

Frankrijk leent zich natuurlijk perfect voor een betaalbare en praktische zonvakantie. Je bent er zo met de auto, kan daardoor een stuk meer spullen meenemen dan wanneer je met het vliegtuig of met de trein gaat en is hierdoor ook enorm populair onder gezinnen met wat jongere kinderen. Onder het mom van “hoe zuidelijker, hoe warmer” gaat het merendeel van de vakantiegangers wel een flink stuk naar beneden en bezoekt vooral Zuid Frankrijk. Natuurlijk is Frankrijk niet alleen een zonbestemming, er worden ook veel citytrips geboekt bij onze zuiderburen en zelfs wintersporters kunnen in het wintersportseizoen op veel plekken in Frankrijk genieten van heerlijke sneeuw.

Spanje is net als Frankrijk prima te doen met de auto vanuit België en daardoor ook een hele populaire bestemming, weliswaar wordt de autoreis erheen vaak met een overnachting gecombineerd. Het aantal vliegreizen ten opzichte van Frankrijk, stijgt wat betreft Spanje wel relatief. Van de mensen die naar Spanje en Frankrijk gaan, is er een hoger percentage dat het vliegtuig pakt wanneer we naar Spanje kijken. Van überhaupt alle vliegreizen die Belgen maakten in 2017, waren de meeste naar Spanje, maar liefst 40%. Populaire Spaanse bestemmingen zijn Costa Blanca, Costa del Sol, Tenerife, Gran Canaria en Mallorca.

Op plek 3 vinden we Nederland terug, met een procent minder dan Spanje. Net als Frankrijk makkelijk te bereiken met de auto, al gingen veel Belgen ook op de fiets of met de trein naar de noorderburen. Op plek 4 staat Duitsland en dit land dankt haar bezoekers vooral aan gastronomische, sportieve en culturele vakanties. De top 5 wordt afgesloten door Italië en de redenen daarvoor spreken waarschijnlijk voorzich. Heerlijke pasta’s, pizza’s en ijsjes… Maar het land heeft nog veel meer te bieden, het zit boordevol cultuur, natuur en mooie badplaatsen.

Naast dat op vakantie gaan überhaupt steeds populairder wordt, kiezen ook steeds vaker Belgen volgens De Standaard voor verre reizen en steeds minder vaak op All Inclusive vakantie. Verre bestemmingen worden steeds toegankelijker en dat is terug te zien het aantal verre vakanties. Reizen naar Noord-Amerika, Azië en Afrika zijn flink gestegen de afgelopen jaren. Dit gaat ten koste van landen als Turkije, Egypte en Tunesië, waar flink minder geboekt wordt. Het is niet heel gek dat deze landen populaire bestemmingen zijn als het gaat om All Inclusive reizen.

Hoe lang ga jij op vakantie?

Wanneer je bij TravelBird een vakantie boekt, hoef je jezelf eigenlijk maar druk te maken om twee dingen: waar je heen wilt en voor hoe lang je daar naartoe wilt.

Je bent aan vakantie toe of heb gewoon zin om eropuit te gaan? Dan is de vraag natuurlijk hoe lang je 'nodig' hebt...

Wanneer je vakantiedagen op beginnen te raken of je hebt gewoon behoefte om even een dagje uit je dagelijkse leven te stappen, dan biedt een dagje weg natuurlijk dé oplossing. Laat jezelf een dag lang in de watten leggen met een heerlijk wellness arrangement van TravelBird en je zult zien dat je binnen enkele uren weer flink opgeladen bent. Zo zijn er nog tal van andere opties om je gedachten even een dagje rust te geven, van paintballen tot pretparken… Alsof jij de tijd hebt om na te denken over je dat mailtje dat je naar je baas moet sturen op maandag, als je met gierende g-krachten door een looping vliegt in Walibi? Wij dachten van niet…

Is een dag niet genoeg voor je? Maar zitten die vakantiedagen nog steeds dwars? Gelukkig hebben we een keer per week weekend en lenen deze 2-3 dagen zich perfect voor een weekendje weg. Een weekend aan zee is in de zomer heel populair, maar hét weekendje weg dat het hele jaar goed in trek is, is de citytrip! Met 2-3 dagen kan je doorgaans de meeste hoogtepunten van steden bekijken en heel goed de cultuur proeven. Bij TravelBird hebben we een ruim aanbod aan fantastische citytrips, denk hierbij aan Rome, Milaan, Parijs, maar ook minder bekende of grote steden als Kopenhagen, Brugge en Marrakech. Laat je op onze website inspireren en wie weet kies je voor een weekendje weg naar een stad waar je anders nooit aan gedacht zou hebben!

Wanneer je wél genoeg vakantiedagen over hebt dan is het misschien wel tijd om eens wat langer weg te gaan. Er zit natuurlijk geen minimum op het aantal dagen dat je nodig hebt om tot rust te komen, zelfs een dagje is vaak al veel waard. Maar hoe langer je weggaat, hoe meer je kan uitrusten, tot op zekere hoogte natuurlijk. Vaak worden vakanties ook relatief goedkoper, hoe langer je gaat. Dat wil zeggen, de prijs per dag wordt vaak lager. Een weekje vakantie zien we vaak terug bij bestemmingen die redelijk dichtbij liggen, zoals Frankrijk, Duitsland, Nederland, Spanje of Portugal.

Wanneer je voor een verre (rond)reis gaat in landen als Kenia, Indonesië, Argentinië of Canada is je vliegticket natuurlijk redelijk prijzig, des te meer reden om er een lange reis van te maken… Die ticket verandert niet in prijs door de lengte van je vakantie. Deze “long haul” reizen gaan dan vaak op gepaard met een wat langere vakantieperiode. Dus spaar die vakantiedagen op en ga op zoek naar jouw ideale vakantie met een van de verre reizen van TravelBird!

Met wie ga jij op vakantie?

Naast veel verschillende bestemmingen, heb je ook veel verschillende samenstellingen van vakantievierders. Wat is jouw perfecte groep mensen om mee op vakantie te gaan? Of ga je liever in je eentje?

Met welk reisgezelschap ben jij je volgende vakantie aan het plannen, met je partner, familie, vrienden, geliefde of lekker alleen?

Ga jij op vakantie met je partner? Dat is dan een hele wijze keuze volgens de Wisconsin Medical Journal, omdat het volgens hen bijdraagt aan de tevredenheid binnen een huwelijk of andere relatie. Je leert elkaar nóg beter kennen, zelfs als je denkt dat je elkaar al door en door kent. Bovendien werk je samen aan nieuwe herinneringen en dit zorgt voor meer verbondenheid. Genoeg redenen om samen met je lief op avontuur te gaan, wacht niet langer en zoek samen de perfecte reis uit of verras hem of haar met een droomreis! Wanneer je ook al kinderen hebt met je partner, wordt de romantische reis opeens een gezinsvakantie en alhoewel de dynamiek op zo’n vakantie heel anders is betekent dat niet dat er geen romantiek aan te pas kan komen. Er zijn zat gezinsvakanties waarbij je ook tijd met elkaar hebt en waar de kinderen heerlijk kunnen genieten. TravelBird regelt alles voor je, jij kiest gewoon waar je naartoe wilt en hoe lang je daar wilt blijven.

Voor veel mensen is vakantie hét moment om met familie bij elkaar te komen. Naarmate je ouder wordt, zie je familie doorgaans toch minder vaak en daar kunnen veel redenen voor zijn zoals werk, kinderen en andere verplichtingen. De vakantieperiodes zijn dan een uitgelezen kans om elkaar eens op te zoeken of beter nog, samen op vakantie te gaan. Je bent dan lang bij elkaar in de buurt, zonder dat je continu op elkaars lip hoeft te zitten. Alle tijd en ruimte om weer bij te praten én om te doen waar je zin in hebt. Is dat niet ideaal?

Hetzelfde geldt natuurlijk voor vrienden als familie, in sommige gevallen spreek en zie je elkaar wat minder en is de vakantie het ideale moment om weer samen te komen. Uiteraard kan je natuurlijk ook heerlijk met vrienden op vakantie als je elkaar al wel regelmatig ziet. Kortom, vakantie met vrienden is eigenlijk altijd interessant en heel leuk. Vriendengroepen kiezen regelmatig voor een feestvakantie, maar ook cultuur snuiven, wintersporten of een wandelvakantie zijn interessante opties. Wat de plannen van jullie vriendengroep ook zijn, bij TravelBird ben je aan het juiste adres om het zo soepel mogelijk te regelen!

Natuurlijk is het enorm gezellig om samen met anderen vakantie te vieren, al kan het zo zijn dat je dan niet de vrijheid hebt die je misschien even zoekt. Alleen reizen is toch wel de ultieme vrijheid en misschien wel de beste manier om je weer helemaal op te laden voor het ‘echte leven’. Je hoeft even met niets en niemand rekening te houden, je kan helemaal je eigen plan trekken… Klinkt dat niet ideaal? En als je jouw zorgen nog verder naar een minimum wilt brengen, dan boek je via TravelBird, na je boeking hoef je nog bijna nergens over na te denken en wordt alles voor je geregeld. Minder onbezorgd vakantie vieren dan dit kan bijna niet!

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter