aanbiedingen

Restaurants

Laat je eens goed verwennen met de meest voortreffelijke gastronomie. Ga uitgebreid dineren in een van de restaurants uit het aanbod van TravelBird.
Bekijk meer:

Maak je keuze uit tal van hooggewaardeerde restaurants

Kan jij ook zo nagenieten van een verrukkelijke maaltijd? Plan dan alvast je volgende culinaire reizen en begin op voorhand te genieten tijdens het uitkijken naar je restaurantbezoek. Op restaurant gaan is altijd een klein beetje feest, hoe vaak je het ook doet. En als je een gastronomisch uitje combineert met een reis, wordt het nog tien keer leuker. Voortreffelijke keuken met gerechten die specifiek zijn voor een bepaalde streek of land, gaat hand in hand met reizen. Er gaat nu eenmaal niets boven kraakverse streekproducten. En zeg nu zelf, bestaat er een betere manier om een andere cultuur te leren kennen, dan door de lokale specialiteiten te proeven? Om jouw keuze uit het oneindige aanbod van plaatsen om te dineren makkelijker te maken, selecteerde TravelBird enkel de beste restaurants op basis van Gault Millau beoordelingen en de Michelingids. Zo kan jij binnen de kortste keren genieten van een heerlijke maaltijd in een omgeving die aan al jouw wensen voldoet. En wie weet ontdek je wel een plek die jou zo weet te bekoren, dat je er keer op keer terugkomt en er vaste klant wordt.

Het vinden en uitkiezen van een goed restaurant kan een hele opgave zijn, of je nu een fervent restaurantganger bent of slechts af en toe uit eten gaat. Urenlang recensies lezen op het internet kan soms de pret van het hele gebeuren wel eens bederven. Om nog maar te zwijgen van je maag die gaat rammelen van de honger. Toch doen we vaak dit keer op keer omdat de kwaliteit van een restaurant nu eenmaal bepalend is voor een geslaagd avondje uit. De vriendelijkheid van de bediening, de sfeer van de muziek en de inrichting van de ruimte zijn belangrijke factoren die bepalen of je al dan niet een tafel gaat reserveren in een restaurant.

Ben jij op zoek naar een plek met gegarandeerde kwaliteit voor een topavond? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wat dacht je van het uitgebreidste diner ooit in een restaurant in eigen land met vermelding in de Michelingids? Zorg ervoor dat je die dag geen al te zware lunch eet want een menu van maar liefst twaalf gangen staat je die avond te wachten. Brei jij liever een minivakantie aan je culinaire verwenning? Boek dan een weekendje in een viersterrenhotel in Frankrijk en ontwaak met een heerlijk ontbijt en schuif ‘s avonds aan tafel voor een uitmuntend diner in een sterrenrestaurant. Op die manier blijft het niet bij een culinaire ervaring, maar kan je ook een nieuwe omgeving gaan ontdekken.

De vele voordelen van uit eten gaan

Waarom een restaurantbezoek ons allemaal kan bekoren

We kunnen er niet omheen dat een van de beste redenen om op restaurant te gaan, is dat het werk uit jouw handen genomen wordt. Je hoeft niet zelf achter het hete fornuis te staan en je urenlang uit te sloven in de keuken om een driegangenmenu op tafel te toveren. En we hebben allemaal dat gevoel dat eten altijd lekkerder smaakt als je er zelf niets voor hebt hoeven te doen. Jij blijft gezellig zitten met een aperitiefje terwijl de professionele chefs met liefde en zorg jouw maaltijd in de keuken bereiden. Wanneer je de geur van kruiden en verse ingrediënten begint te ruiken, weet je dat het niet meer lang duurt voor al dat lekkers op tafel zal staan. We springen allemaal stiekem een gat in de lucht wanneer de ober met een stel borden koers zet in de richting van onze tafel. En misschien nog wel het beste aan uit eten gaan, is dat er nadien geen berg afwas of opruim in de keuken op je staat te wachten. Na je diner kan je zonder zorgen aan tafel blijven zitten en babbelen met een dessert en een koffietje erbij. Zalig!

Speciale gelegenheden

Om het even welke reden is goed om op restaurant te gaan

Heb je je familie en vrienden opgetrommeld om een verjaardag te gaan vieren, wil je er even met z’n tweetjes tussenuit voor een romantisch diner, of ga je op zakenlunch met een klant? Er zijn talloze redenen om op restaurant te gaan. Eten is een sociale gelegenheid en de ideale manier om mensen samen te brengen. En zeg nu zelf, wat is er leuker dan tijd doorbrengen met je favoriete gezelschap?

Heb je iets romantisch gepland voor Valentijnsdag? Dan is een etentje bij kaarslicht een date waarmee je nooit fout kan gaan. In het gezelschap van je geliefde genieten van de beste cuisine is heerlijk. Heb je belangrijk nieuws dat je aan de man wil brengen? Dan is ook hier een uitje naar een van je favoriete restaurants een goed idee. Nodig iedereen uit die erbij moet zijn, maak een reservering en klink samen op het goede nieuws.

Naar welk soort restaurant gaat jouw voorkeur uit?

Eetgelegenheden heb je in alle vormen, maten en soorten

Heb je zin in een specifieke keuken van een bepaald land of wil je liever van alles een beetje proeven? De klassieke oplossing hiervoor zijn een uitje naar de Griek, het Argentijns grillrestaurant of de Italiaan. En als je een beetje verschillende dingen op je bord wil, ga je voor een tapasrestaurant. Je bestelt van verschillende porties een beetje om onder z’n alle te delen. Maar vandaag de dag is er ook een nieuwe aanpak voor zij die niet zo goed kunnen kiezen en een beetje van alles willen proeven. Overdekte food markets en foodtruckfestivals zijn hip en duiken in elke stad op. Je vind er gerechten vanuit alle windstreken, gepresenteerd op een Instagram-waardige manier. Ook pop-up restaurants zijn erg geliefd en laten je toe om op de meest speciale locaties dineren.

Dat de horeca in België weer helemaal in opbloei is, dat is zeker. Volgens een onderzoek van Foodservice Alliance in 2017 gaan Belgen vandaag de dag meer dan ooit buitenshuis eten en we geven daaraan ook een stuk meer geld uit. Meer dan 20 miljard euro zullen alle Belgen samen in 2018 uitgeven aan uit eten. Dat is 3,8% meer dan het jaar voordien. Redenen te meer om een gastronomisch weekend te boeken!

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter