aanbiedingen

Rondreis Argentinië

Als je écht alles van een land wilt zien, is een gewone vakantie niet genoeg. Boek daarom een rondreis door Argentinië met TravelBird!
Bekijk meer:

Wanneer je de keuze om maakt naar Argentinië te reizen is er in ieder geval één ding zeker, je gaat een waanzinnige tijd tegemoet!

De regio die wij vandaag de dag als Argentinië beschouwen is werd niet heel actief bewoond, slechts op enkele plekken waren er wat nederzettingen. In 1536 waren het de Spanjaarden die als eerste Europeanen een nederzetting vestigden in Argentinië, de inwoners werden echter verjaagd en het dorp vernietigd door de inheemse bevolking. In 1580 werd een tweede poging gewaagd met een grotere kolonie en deze kolonie is uitgegroeid tot de huidige hoofdstad van Argentinië: Buenos Aires. Na de vestiging van die kolonie begint de turbulente geschiedenis van het land Argentinië en deze geschiedenis heeft het land gevormd tot de prachtige bestemming die het nu is.

Vandaag de dag is het een topbestemming onder rondreizende vakantie vierders en is er ook meer dan genoeg reden om naar Argentinië te reizen. Tal van fascinerende natuurwonderen zoals de watervallen van de Iguaçu of de gletsjers van Perito Moreno. Daarnaast zit het land vol met de meest bijzondere steden zoals Buenos Aires en Cordoba. Kort gezegd, in Argentinië raak je voorlopig nog niet niet uitgekeken, laat staan in heel Zuid-Amerika. Argentinië is slechts een van de vele prachtige landen die Zuid-Amerika herbergt, vele fans van Argentinië kiezen ook voor bijvoorbeeld een rondreis Brazilië of Peru.

De sublieme steden van Argentinië

De steden van Argentinië zijn stuk voor stuk het bezoeken waard, maar welke parels moet je nou écht gezien hebben?

Om de hoofdstad Buenos Aires kan je niet heen, grote kans dat je er landt na een lange vlucht en de eerste en laatste dag(en) daar spendeert. Zoals eerder vermeld, begint de geschiedenis van Argentinië eigenlijk met de geboorte van de stad Buenos Aires en er is dan ook heel veel historie te vinden in de stad. Prachtige monumentale panden zoals Catedral Metropolitana de Buenos Aires, Casa Rosada en het fenomenale winkelcentrum Galerías Pacifico zullen een onuitwisbare indruk achterlaten. De sfeer die heerst in Buenos Aires is net zo fantastisch, restaurants en terrasjes onder een altijd blauwe lucht, een bruisend nachtleven en enorm gastvriendelijke locals die een voor een de tango met je kunnen dansen… Buenos Aires is wat je verwacht van Zuid-Amerika.

Cordoba is na de hoofdstad de belangrijkste stad van het land en vind je een flink stuk ten noorden van die hoofdstad. De moderne stad heeft een fenomenale ligging, omringd door de Sierras Chicas bergen en heeft meer dan genoeg te bieden om je een flinke tijd zoet te houden. Wat betreft de architectuur sta je hier met het ene been in het verleden en met het andere been in het heden. De stad voelt enorm modern en toch zit het vol met adembenemende historische monumentale gebouwen. Een absolute must-visit wanneer je besluit naar Argentinië te reizen.

Een van de mooiste steden van het land is Bariloche. De pittoreske stad past niet per se in het plaatje dat je bij Argentinië schetst, eerder wat je verwacht van een vakantie Duitsland of Oostenrijk. Dit kan liggen aan het feit dat het ‘s winters een luxe wintersport bestemming is voor de rijkere Argentijnse bevolking. De prachtige omgeving aan het Nahuel Huapi-meer zorgen voor waanzinnige vergezichten. Dit fraaie gebied mag niet ontbreken tijdens jouw Argentinië reizen.

Backpacken doe je niet echt met TravelBird, maar toch is het backpackersdorp Mendoza een stad die je zeker niet wilt missen. Niet zo zeer omdat het een hotspot is onder backpackers, maar omdat het een van de mooiste wijnstreken ter wereld is. Deze taferelen kom je zelfs tijdens een vakantie Frankrijk of Italië niet tegen. Enorme wijnvelden met machtige bergen op de achtergrond… Dagen kan je hier wandelen en fietsen, het verveelt nooit! Je dag afsluiten kan je hier doen in het bruisende uitgaansleven van de stad.

Het einde van de wereld… Zo wordt Ushuaia door velen gezien, daarmee bedoelen ze niet de club waar je goed uit kan gaan tijdens een vakantie Ibiza, maar de stad in Argentinië. Deze stad is de meest zuidelijk gelegen stad ter wereld en tevens een van de mooiste plekken van Argentinië. De stad zelf is niet enorm speciaal, maar de omgeving des te meer. Menig mond valt open van de locatie tussen de gigantische Martial Gletsjer en het Beaglekanaal. Ushuaia is voor veel expeditiereizigers hun poort richting Antarctica.

De bijzondere bezienswaardigheden van Argentinië

De natuur van Argentinië tovert ieder stadsmens om tot een ware natuurliefhebber. De adembenemende landschappen zijn ongeëvenaard…

Je hebt vast wel eens een waterval gezien, maar zoals de watervallen van de Iguaçu heb je ze nog nooit gezien! Deze watervallen alleen zijn al de moeite waard om richting Argentinië te reizen. Uitgestrekt over zo’n drie kilometer vind je honderden prachtige watervallen, de een nog indrukwekkender dan de ander. Van deze watervallen kan je op verschillende manieren genieten, wandelend over een soort steigers kan je tot op zekere hoogte veel zien en per boot kom je zo dichtbij de watervallen als mogelijk is. Vooral dat laatste is een waar avontuur...

Naast de flora is ook de fauna van Argentinië heel indrukwekkend. Dat wordt je meer dan duidelijk gemaakt op het prachtige schiereiland Peninsula Valdes. Dit schiereiland is een soort luxe vakantieoord voor zonliefhebbende zeeleeuwen en zeeolifanten. Daarnaast lopen er af en toe wat verdwaalde pinguins rond. Dit samen met de andere prachtige zeedieren in de buurt, zoals orka’s en walvissen, maakt het schiereiland een populaire bestemming. Het staat natuurlijk niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Er is nog veel meer natuurschoon te vinden in Argentinië, teveel om op te sommen. Toch zijn er nog twee die je echt niet mag missen! Perito Moreno en Cueva de las Manos. Perito Moreno is een gebied tot de nok toe gevuld met fascinerende gletsjers. Dankzij de zon die erop staat komen de meest intense en prachtige kleuren blauw voor. Cueva de las Manos zijn hele bijzondere archeologische grotten. Je vindt deze fascinerende grotten in de bergen van Lago Buenos Aires. Door de vele rotstekeningen die er zijn gevonden hebben ze de naam ‘grot van de handen’ gekregen.

De geweldige gerechten en dranken uit de Argentijnse keuken

De Argentijnse keuken kan je heel goed omschrijven in drie woorden, wijn en vlees. Of in vijf woorden, veel wijn en veel vlees.

Tijdens je reis door Argentinië ga je natuurlijk veel met lokale eetgewoonten te maken krijgen en dat is absoluut geen straf te noemen… Het nationale gerecht is dan ook niet gewoon een gerecht, maar het nationale gerecht is de barbecue! Argentijnen zijn gek op barbecueën en het is hier dan ook een walhalla voor de vleesliefhebber. Anders dan we in België, en met ons nog veel andere landen, wordt het vlees vaak goed doorbakken en is het best een dingetje om je biefstuk medium of zelfs rare te krijgen. Uiteraard heeft elk zelfrespecterend restaurant in Argentinië een prachtige wijnkaart, waardoor je altijd een bijpassend drankje bij je vlees hebt. Voor vegetariërs of veganisten kan het een uitdaging zijn om passend eten te vinden, maar er is altijd wel iets te bestellen.

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter