aanbiedingen

Rondreis België

Een vakantie dicht bij huis, maar boordevol leuke activiteiten? Beleef een fantastische rondreis België met TravelBird!
Bekijk meer:

Goed eten en drinken, gezellige steden en goede fiets- en wandelroutes langs uitgestrekte velden of door indrukwekkende bossen. Samen met je partner, familie of vrienden beleef je een onvergetelijke rondreis België!

Waarom geen rondreis België? Of je nu met de fiets of de auto op verkenning gaat, ons land heeft tal van mooie verborgen plekjes! Niets zo leuk als een vakantie in eigen land. Heb jij al alle steden en dorpen van België gezien? Waarschijnlijk niet, en dat is jammer want ons landje heeft heel wat mooie dingen in het verschiet. De steden en dorpen zijn stuk voor stuk een bezoek waard. Wat dacht je van Brussel, Brugge, Antwerpen, Gent of Leuven? Brussel is net zo levendig als je zou verwachten van een hoofdstad en beschikt over een historisch, middeleeuws centrum met de Grote Markt als middelpunt. Het charmante stadje Brugge is ideaal voor een romantisch weekend, met mooie bruggetjes, grachten en geplaveide pleintjes die de steegjes en straten van de stad verbinden. Antwerpen is een kosmopolitische en hippe metropool, met een grote studentenpopulatie. Deze artistieke stad staat ook bekend als het centrum van de diamant en als een echte modestad waar de bekende ontwerpers ‘six of antwerp’ hun mode-opleiding genoten hebben.

Een rondreis België kan je langs de verschillende steden brengen, maar ook een trip in het landelijk gebied is absoluut de moeite waard. Een voordeel is dat je niet lang onderweg bent en vaak ook een budgetvriendelijke trip kan maken. Ook een vakantie dicht bij huis kan je verrassen!

Belgische steden

Bezoek een van de interessante Belgische steden...

Antwerpen, Brussel, Brugge, Gent, Leuven… Elke stad heeft iets unieks, ontdek ze allemaal tijdens een rondreis België!

Antwerpen is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Gelegen dicht bij de Kempen is Antwerpen de perfecte uitvalsbasis om dit gebied beter te verkennen. De stad zelf staat bekend om de diamanten, de mode en de prachtige architectuur. De enorme Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en het indrukwekkende Museum aan de Stroom zijn hier uitstekende voorbeelden van en zijn absoluut een bezoekje waard. Sluit je dag in Antwerpen af met een bolleke, een lokaal biertje, en vergeet natuurlijk geen Antwerpse handjes mee naar huis te nemen, heerlijke amandelkoekjes. Of ga op citytrip Kortrijk, waar je dichtbij huis lekker kunt genieten van een welverdiende vakantie!

In Oost-Vlaanderen spant stad Gent de kroon. Het symbool van de stad is het fenomenale Gravensteen, een middeleeuwse burcht uit de negende eeuw en enorm geliefd bij bezoekers van de stad. De Korenmarkt vormt het middelpunt van de stad, van hieruit vervolg je je weg naar het Gravensteen, het statige Belfort en de Sint-Baafskathedraal. Een specialiteit uit Gent? De neuzekes natuurlijk! Deze zoete lekkernij moet je absoluut geprobeerd hebben. Ook onze mooie hoofdstad, Brussel, mag er wezen. Speel toerist in eigen land en bezoek de highlights van deze stad. De Grote Markt is het kloppende hart van de stad, die rond de kerstperiode steeds in een mooi winters jasje wordt gestoken. Voorts staat Brussel uiteraard gekend om Manneken Pis. Of het kleine beeldje nu echt de moeite waard is of niet, daar mag je zelf over oordelen! Als Belg moet je natuurlijk het symbool van België gezien hebben, het Atomium. Vanuit de bovenste bol geniet je van een adembenemend panoramisch uitzicht over de stad.

Natuur

Natuurliefhebbers halen hun hart op in eigen land...

Ga je naar de kust voor de zandduinen en de uitgestrekte kustlijn van maar liefst 67 kilometer of kies je voor de Ardennen met een bosrijk heuvelgebied?

Zowel in Vlaanderen als in Wallonië vind je prachtige landschappen waar je je heerlijk kan uitleven. Terwijl Vlaanderen rijk is aan charmante dorpjes met uitgestrekte velden en grazende kuddes koeien en schapen, is Wallonië voornamelijk gekend om de heuvelachtige landschappen. De Ardennen, de Westhoek, het Waasland, het Meetjesland, de Kempen, de Voerstreek en Haspengouw: stuk voor stuk natuurgebieden die een bezoek waard zijn. De Ardennen is het belangrijkste gebied in België met bekende plaatsen zoals Bastenaken, Bouillon, Houffalize, La Roche-en-Ardenne, Malmedy, Spa en Verviers. Hier maak je urenlange wandelingen in prachtige natuur en in de juiste tijd van het jaar word je hier overladen met prachtige bloesem. De heuvels van de Ardennen lenen zich uitstekend voor avontuurlijke en sportieve activiteiten. Tijdens een rondreis België kan je hier urenlange wandelingen maken, mountainbiken door de bossen of kanoën in kabbelende rivieren.

Ook in de Kempen in Vlaanderen kan je heerlijk rondwandelen. Hier tref je heel andere landschappen aan dan in de Ardennen. Woestijnachtige zandgronden en landduinen wisselen hier naadloos af met paarse heides en meren. Aanraders zijn de Kalmthoutse Heide, het Zilvermeer in Mol en de vele abdijen in de Antwerpse Kempen. Of kies voor een rondreis aan de Belgische kust, een van de belangrijkste toeristische gebieden van het land. Met een ellenlange kustlijn is het hier heerlijk om door de duinen te fietsen of te wandelen op de brede wandelboulevards.

Fiets- en wandelparadijs

Voor actievelingen is België een paradijs!

Haal die fiets of wandelschoenen maar boven, want in België lijkt er geen einde te komen aan al de fiets- en wandelroutes.

Het allermooiste aan België? Ons landje is zo compact dat je fietstochten in de natuur makkelijk kan combineren met een cultureel bezoek aan een van de steden of dorpjes. Op het Vlaamse platteland zijn de steden nooit ver weg. Een bezoek aan de Kempen combineer je met een stadsbezoek Antwerpen, terwijl je bij een trip naar de Westhoek kan afzakken naar de West-Vlaamse steden Ieper, Kortrijk of Brugge. Een verblijf in de natuur van het Meetjesland kan je aanvullen met een dagje in de historische binnenstad van Gent. Klinkt dat niet als muziek in je oren? En dit is slechts een greep uit de mogelijkheden! De echte fietsliefhebber zoekt natuurlijk ook even de Ronde van Vlaanderen op!

België telt ook een heel aantal kastelen. Wat dacht je van een route langs verschillende kastelen tijdens je rondreis België? Vanuit de eeuwenoude Waalse stad Dinant kan je enkele prachtige kastelen bezoeken, zoals het kasteel van Freÿr en het pittoreske Château de Vêves. In Vlaanderen zijn het kasteel van Laarne en het waterkasteel Wijnendale echte aanraders! Je hoort het goed: België telt nog een heel aantal verborgen parels. Geen zin om tijdens bijvoorbeeld de krokusvakantie thuis te zitten? Tijd om toerist in eigen land te spelen via een rondreis in België.

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter