2 aanbiedingen

Rondreis India

Om sommige landen écht te ontdekken, is een vakantie met excursies niet genoeg. Een rondreis door India met TravelBird is de perfecte manier om niets te missen!
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
2 aanbiedingen
Filters Verwijder

Een rondreis door India is eigenlijk de enige goede manier om er vakantie te vieren, anders mis je een groot deel van de prachtige gebieden en bezienswaardigheden.

Met een oppervlakte van meer dan drie miljoen vierkante kilometer, er zijn slechts zes landen groter, kan je eindeloos rondreizen door dit land. India is zo enorm divers dat rondreizen je onmogelijk kan gaan vervelen. Van besneeuwde, torenhoge bergtoppen in de noorden tot de hagelwitte bountystranden in het zuiden, dit bijzondere landschap zorgt voor adembenemende momenten en herinneringen die je voor altijd kan bewaren. Niet alleen raak je niet uitgekeken op natuurlijke verschijnselen, een rondreis door India leidt je ook langs tal van bezienswaardigheden van menselijke creatie. Tempels groter dan in je wildste dromen verschijnen uit het niets tussen de bomen en bergen door, een hoeveelheid prachtige paleizen waar je u tegen zegt en kloosters waar door de jaren heen duizenden, zo niet miljoenen monniken hebben vertoeft.

India is een land waarin je kan kiezen om terug te gaan naar de basis, zonder al je luxe behoeftes op te geven. Je ervaart er dingen die jouw kijk op de wereld en het leven kunnen veranderen. Misschien is er wel meer te ervaren in India dan men in een leven kan zien… In dit geval is het maar goed dat een groot deel van de bevolking hier in reïncarnatie gelooft en ze dus alle tijd in de wereld hebben om het te ontdekken. Zo heb je na India ook eindelijk tijd om ook een rondreis Vietnam te maken!

Architecturale hoogstandjes

Wie aan India denkt, denkt aan de Taj Mahal. Deze mag dan ook zeker niet ontbreken tijdens je rondreis door India, maar er valt nog véél meer te zien!

Het grafmonument van Mumtaz Mahal, de vrouw van Shah Jahan (leider van het Mogolrijk in de zeventiende eeuw), is uitgegroeid tot een nationaal symbool. Shah Jahan is na zijn overlijden ook in de Taj Mahal geplaatst. Deze parel staat natuurlijk op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is zelfs en van de zeven nieuwe wereldwonderen. De symmetrie van het adembenemende gebouw en tuinen is zo volmaakt, dat geloof je alleen als het met eigen ogen gezien hebt.

Een heel belangrijke tempel voor boeddhisten is de Mahabodhi Tempel. Het schijnt dat Siddhartha Gautama, ook wel Sakjamoeni Boeddha, op deze plek totale verlichting bereikte. Koning Asoka bouwde daarom, in 250 voor Christus, deze tempel ter nagedachtenis aan de spirituele leider. De tempel staat naast de heilige Bodhi boom en is zo’n vijftien eeuwen geleden gebouwd. Voor wie geen genoeg krijgt van de bijzondere forten en paleizen in India, is Rajasthan een waar walhalla. Dit gebied is er tot de nok toe mee gevuld en je zult met een open mond genieten. Het Umaid Bhawan Paleis is er een van, het lijkt alsof dit paleis rechtstreeks uit een Disney-film komt, zo mooi. Tegenwoordig is een deel van dit paleis te bezoeken als hotel, een deel als museum en de rest wordt nog gebruikt door de familie van Maharaja Umaid Singh, naar wie het paleis vernoemd is. Andere gebouwen waar je zeker langs moet tijdens je bezoek aan Rajasthan zijn het fort van Jaisalmer, de Hawa Mahal, Jal Mahal en het Mehrangarh Fort. En dan zijn er nog steeds tal van forten en paleizen die je nog niet gezien hebt... Als je geen genoeg kunt krijgen van het aanschouwen van de royale gebouwen, dan raden we je ook aan om te kijken naar Sri Lanka rondreizen. Het onafhankelijke eiland Sri Lanka ligt aan de zuidkust van India en heeft net zulke prachtige paleizen!

Steden die je gezien moet hebben

India herbergt veel prachtige steden en de meningen zijn dan ook vaak verdeeld over welke stad nou het mooist is… Gelukkig hoef je met een rondreis door India niet te kiezen!

Aan de Golf van Bengalen ligt de prachtige stad Chennai, een van de populairste steden van het land onder toeristen. Chennai heeft een enorm rijke geschiedenis, daar het een van de eerste grote nederzettingen was van de Engelsen in India en het is jarenlang het administratieve centrum voor de Britten in India geweest. Het gebied waar de stad zich bevindt is echt al veel langer bewoond, er zijn muntstukken gevonden die zo’n 500 jaar voor Christus werden gebruikt. De stad zit mede door deze lange geschiedenis vol met prachtige bezienswaardigheden zoals de Santhome Basilica. Ook vind je er tal van musea en galerijen. Daarnaast kan je hier perfect cultuur snuiven afwisselen met stranddagen. Het Marina Beach is een prachtig strand waar je helemaal op kan laden na, of voor, een dagje sightseeing in het centrum.

Op de oevers van de Ganges, een heilige rivier in India, ligt onder andere Varanasi. Deze stad wordt door veel toeristen beschouwd als de mooiste van India. Het is een van de oudste bewoonde steden in de wereld en heeft mede door die geschiedenis enorm veel te bieden. Wereldbekend is de Manikarnika Ghat, de trap naar de het heilige water van de Ganges. Deze trappen worden actief gebruikt voor ceremonies zoals een begrafenis. Bij de Vishwanath Tempel, ergens anders aan de Ganges, worden veel festivals gegeven.

Andere steden waar je zeker even moet gaan kijken zijn Jodhpur en Darjeeling. Jodhpur, ook wel bekend als de ‘blauwe stad’, is enorm geliefd onder toeristen. Een groot deel van de huizen en andere gebouwen zijn er blauw, waar de stad haar bijnaam aan dankt. Darjeeling vind je terug in het verre noorden van het land, aan de voet van het Himalayagebergte. Het is bekend om haar theeproductie en de Himalayan Railway. Deze komt langs het lokale station “Ghum”. Darjeeling heeft veel prachtige geheimen en dient zeker goed onderzocht te worden! Wil je nog meer Aziatische steden zien? Dat kan met Travelbird! Tijdens Japan reizen kun je sublieme steden zoals Tokyo, Kyoto en Hiroshima ontdekken. Hoe meer je van het diverse continent ziet, hoe meer je er verliefd op wordt!

Bijzondere flora en fauna

Naast alle bezienswaardigheden die de mens heeft gecreëerd, heeft India nog véél meer te bieden aan ons Belgen.

De natuur van India is adembenemend en verdient net zoveel aandacht als de steden. Zo leeft een groot deel van de kleine tijgerpopulatie in India en herbergen ze nog tal van andere boeiende dieren. De meest voor de hand liggende manier om de natuur van India te bekijken is door gebruik te maken van haar nationale parken, daar heb je dan ook de grootste kans op het zien van tijgers, olifanten, luipaarden, antilopen of hyena’s.

Het grootste park, en een van de mooiste parken, van het land is het Kanha National Park. Niet alleen toeristen, maar ook veel lokale bevolking bezoekt dit groene park. Het park wordt ook wel het Kanha Tiger Reserve (tijgerreservaat) genoemd, omdat hier een groot deel van de Bengaalse tijgers leven. Het park schijnt zelfs een belangrijke inspiratiebron geweest voor The Jungle Book van Rudyard Kipling. De jungle van het park is adembenemend en het is dan ook niet gek dan Rudyard zijn “jungle” er op heeft gebaseerd. In het buurland van India kun je tijdens Nepal reizen ook oog in oog met de Indische Neushoorn komen te staan! Het Aziatische continent leent zich dus perfect voor het zien van exotische dieren.

Door veel toeristen bestempeld als het mooiste park van het land, Bandhavgarh National Park. Net als in het Kanha National Park vind je hier een relatief grote hoeveelheid tijgers, evenals de andere bekende dieren die je in een jungle tegenkomt. Het is hier enorm biodivers, dit betekent dat je ontzettend veel verschillende planten, bomen en struiken tegenkomt. Kortom, een rondreis door India is iets wat je nooit meer zult vergeten. Waar wacht je nog op?

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter