1 aanbieding

Rondreis Jordanië

Een rondreis Jordanië is een is een ware ontdekkingsreis waar je elke dag je ogen uitkijkt… Wacht niet langer en boek snel met TravelBird!
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
1 aanbieding
Filters Verwijder

Wanneer je wilt dat je vakantie meer is dan een luie zonvakantie, maar temperatuur wel heel belangrijk is, is een rondreis Jordanië de ideale vakantiebestemming!

Het gebied dat wij nu als Jordanië zien wordt al zo’n 250 duizend jaar bewandeld door mensen, de oudste restanten van huisjes of hutten zijn ook al meer dan 20 duizend jaar oud. Dit betekent dat Jordanië een gigantische geschiedenis heeft, die overigens met de jaren alleen maar interessanter en interessanter is geworden. Jordanië was tot enkele eeuwen voor Christus onderdeel van het gigantische rijk van Alexander de Grote, een van de meest succesvolle veroveraars ooit. Hij naam delen van Jordanië over van de Perzen. Daarna wordt de geschiedenis van alleen maar turbulenter. Vlak voor Christus veroveren de Romeinen Jordanië en de heerschappij van de Byzantijnen (zo worden de Oost-Romeinen genoemd) duurt tot de zevende eeuw, waar het Arabische Rijk de macht overneemt. Deze blijven tot de zestiende eeuw aan de macht, waarna het nog onderdeel heeft uitgemaakt van het Osmaanse Rijk.

Het resultaat van deze rijke geschiedenis? Onder andere Petra, Ad Deir en Amman Citadel, naast tal van andere prachtige bezienswaardigheden. Er zijn veel landen waar je terecht kan voor een reis terug in de tijd, denk bijvoorbeeld aan een vakantie Griekenland, maar er zijn er maar weinig waar je zo weinig afleiding uit het heden krijgt tijdens je tijdreis… Een rondreis Jordanië is een van de meest ongerepte rondreizen. Dus boek de rondreis snel en wie weet bekijk jij binnenkort met open ogen de prachtige bouwwerken in een van de mooiste landen van het Midden Oosten.

Bezienswaardigheden dankzij de mens

De volkeren die zich door de jaren heen in Jordanië hebben gevestigd, hebben veel moois achtergelaten en daar mag jij nu van gaan genieten!

De bekendste bezienswaardigheid is een van de zeven nieuwe wereldwonderen en prijkt al meer dan 30 jaar op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Je begrijpt waarschijnlijk al dat we het over Petra hebben, de stad die voor een groot deel uit de rotsen gehakt is. Petra floreerde dankzij de locatie op een belangrijke handelsroute en werd rijk van de belasting die werd betaald, in ruil voor deze belasting bood de stad bescherming tegen overvallers. De welvaart van het land zorgde ervoor dat ze de meest bijzondere bouwwerken tevoorschijn toverden. De overblijfselen zijn werkelijk waar prachtig en Petra alleen is eigenlijk al de rondreis Jordanië waard!

Amman is de hoofdstad van Jordanië en is een leuke stad om te bezoeken, een hotel hier kan je vergelijken met een hotel Marrakech. Wat écht speciaal is aan de stad, is het Amman Citadel. Dit gebied zit vol met historische bezienswaardigheden zoals de Tempel van Hercules, een Byzantijnse kerk en paleis. Daarnaast nog een aantal restanten zoals graven, muren en trappen. Het is dan ook verrassing dat het Archeologisch Museum van Jordanië zich hier bevindt, nog altijd is niet alles opgegraven en daardoor zal het zich in de toekomst alleen maar uitbreiden.

Tijdens een rondreis Jordanië kan je ook een flink aantal prachtige kastelen tegenkomen. Een van de mooiste is het Quseir Amra, dit ‘kleine’ woestijnkasteel dateert alweer uit de achtste eeuw en heeft zowel Romeinse als Islamitische trekjes, wat het kasteel nog specialer maakt. In het noorden van het land vind je het kasteel Ajlun, dat uit de twaalfde eeuw komt en door een aantal aardbevingen flink aangetast is. Nog steeds is het zeker het bezoeken waard. Een ander kasteel uit de twaalfde eeuw is het Montreal kasteel. Dit kruisvaarderskasteel, dat logischerwijs in opdracht werd gebouwd door een van de leiders van de pelgrims, ligt op de pelgrimsroute tussen Arabië en Syrië.

Waar de meeste moskeeën die je tegenkomt tijdens een rondreis Marokko alleen toegankelijk zijn voor moslims, is de King Abdullah I Moskee in Amman voor iedereen toegankelijk. Deze prachtige moskee is een fenomenaal staaltje architectuur met haar lichtblauwe koepels. Niet alleen kan je deze prachtige moskee bekijken, binnen vind je ook nog eens een museum over de historie van de islam. Een fantastische herinnering plus een flinke dosis kennis, wat wil je nog meer?

Een ander bijzonder bouwwerk in Amman is het Romeinse theater. Zoals bijna elke grote stad in het Romeinse tijdperk, beschikt ook Amman over een theater waarin mensen uit de stad zich vermaakten tijdens het kijken naar onder andere gladiatoren. Het gebouw werd al in de tweede eeuw gebouwd en bevindt zich vlak naast het Odeum van het land, dat op haar beurt gebruikt werd voor ‘gezelliger’ vermaakt. Hier werden voornamelijk muziekvoorstellingen gegeven en vandaag de dag gebeurt dit nog steeds af en toe.

Bezienswaardigheden dankzij de natuur

Jordanië beschikt ook over tal van bezienswaardigheden die ontstaan zijn dankzij moeder natuur.

Ondanks dat de trekpleister Wadi Rum ook wat eigenschappen van menselijke hand heeft, is het toch een bijzonder natuurlijk verschijnsel. Deze prachtige bergen lenen zich perfect om eens avontuurlijk te gaan bergbeklimmen, waarbij je bovenop de bergen een adembenemend uitzicht hebt over het sprookjesachtige landschap dat zich hier bevindt. Op de rotsen vind je ook nog enkele rotstekeningen die uit de prehistorie dateren, fascinerend om te zien! De meest bijzondere manier om Wadi Rum te bezoeken is natuurlijk in stijl per kameel.

Wie kent de verhalen van Mozes niet, de man die de Rode Zee splitste volgens de bijbel. Volgens andere verhalen in de bijbel keek Mozes vanaf de Neboberg uit over ‘het beloofde land’. Deze Neboberg is behoorlijk hoog en geeft je een fabelachtig uitzicht over de Jordaanvallei en de Dode Zee. Verder vind je bovenop deze berg een aantal religieuze bezienswaardigheden zoals de overblijfselen van een kerk en een klooster, een herdenkingskerk van Mozes evenals een gedenkteken voor Mozes en de Theotokos Kapel.

Een rondreis Jordanië is niet compleet zonder een bezoek aan het natuurreservaat Dana. Dit is het grootste natuurgebied van het land en kenmerkt zich door bijzondere rotsformaties en de steilste kliffen. Het reservaat herbergt enkele hotels waardoor je alle tijd hebt om het hele reservaat te bekijken, want Dana is maar liefst driehonderd vierkante kilometers groot! Buiten het feit dat het landschap in het park adembenemend is, kan je er ook hele bijzondere dieren tegen het lijf lopen… Zeker een bezoekje waard dus.

De keuken van Jordanië

De keuken van Jordanië is islamitisch en daardoor vind je er nauwelijks tot geen varkensvlees en is vegetarisch eten hier heel eenvoudig.

Voor vegetariërs heb je bijna overal tal van heerlijke opties, de belangrijkste ingrediënten van het land zijn dan ook kikkererwten, groenten, bonen en pitjes. Zoals in de meeste islamitische landen zijn broodjes er heel gebruikelijk, uiteraard broodjes shoarma, maar ook broodjes met falafel, kibbeh en hummus. Qua vlees is Jordanië heel erg gericht op lamsvlees en qua drinken zit je in een walhalla voor fruitsappen en thee.

Nou... als we je nu nog niet overtuigd hebben om een rondreis Jordanië, kan je een kijkje nemen naar een rondreis Madagaskar. Al betwijfelen we of je niet gewoon voor Jordanië gaat!

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter