aanbiedingen

Rondreis Namibië

Verlang je naar avontuur in de ongerepte wildernis? Laat je door TravelBird meenemen op een onvergetelijke rondreis Namibië en ontdek dit verbluffende land!
Bekijk meer:

Bereid je voor op een aantal van de mooiste landschappen die je ooit zult tegenkomen. Olifanten, leeuwen en zebra’s die rustig door de uitgestrekte vlaktes en rode zandduinen wandelen, je ziet het allemaal tijdens je rondreis Namibië.

In het zuidwesten van Afrika ligt het schitterende Namibië, een land vol mogelijkheden tot avontuur. Grenzend aan vijf landen, waaronder Zuid-Afrika. Op een bepaalde manier heeft Namibië dan ook iets weg van Zuid-Afrika, maar toch zal een vakantie Namibië zeer verschillend zijn van een vakantie Zuid-Afrika. Het Afrikaanse land is vernoemd naar de Namibwoestijn, de oudste woestijn ter wereld. Namibië behoort tot de dunstbevolkte landen ter wereld, waardoor de natuur alle ruimte heeft om te groeien en te bloeien. Het is dus de ideale bestemming voor reizigers die het liefst de hele dag op ontdekkingstocht gaan door de valleien, woestijnen en duinen. Naast de uitgestrekte zandvlaktes vind je hier ook Walvis Bay. Deze natuurlijke haven is de perfecte plek om op een boot te stappen en, je raadt het al, walvissen te spotten. Het is dan ook de wildernis waar je de meeste tijd van je rondreis Namibië zult doorbrengen.

De landschappen van Namibië zijn erg bijzonder, wat deels te danken is aan de verschillende klimaten die in het land heersen. Zo vind je in het noordoosten van het land gemiddelde temperaturen van 26°C tot 36°C, maar kan het in het koelere zuidwesten zo’n 10°C kouder zijn. Hierdoor kun je dus overal verschillende planten, bloemen en dieren verwachten! Want ook het dierenrijk in Namibië is enorm divers. Van geweldige olifanten en zebra’s tot prachtige neushoorns, ze lopen hier allemaal rond. Tussen alle landschappen in liggen verschillende dorpjes en kleine steden die je tijdens je vakantie Namibië ook zult bezoeken en waar je kennis kunt maken met de lokale cultuur.

Windhoek

Gelegen tussen de woestijnen, rotsen en duinen ligt de bruisende en cultuurrijke hoofdstad.

Namibië biedt unieke reizen, want voor een dosis cultuur, architectuur en gezelligheid zit je in de Namibische hoofdstad Windhoek helemaal goed.

Windhoek is sinds de onafhankelijkheid van Namibië in 1990 de officiële hoofdstad. De stad ligt bijna precies in het midden van het land en fungeert als het culturele hart van het Afrikaanse land. Er zijn verschillende theorieën over waar de naam precies vandaan komt. De meesten geloven dat kapitein Jan Jonker Afrikaner de stad heeft vernoemd naar het Windhoekgebergte in Zuid-Afrika, de plek waar zijn voorouders vandaan kwamen. Inmiddels is Windhoek uitgegroeid tot een gezellige en cultuurrijke stad waar genoeg te beleven valt!

Windhoek is een relatief kleine stad, waardoor er op vrijwel iedere hoek een bijzonder historisch gebouw te vinden is. Het bekendste gebouw van de hoofdstad is de Christuskirche, een prachtige kerk dat in het historische centrum van Windhoek is gebouwd. Voor een duik in de geschiedenis breng je een bezoek aan het National Museum of Namibia. Na het bezoeken van alle bezienswaardigheden kun je even lekker uitrusten op een bankje in Zoo Park, het stadspark van Windhoek. Er is niets fijner dan in het zonnetje weg te dromen over de fantastische ervaringen die je al hebt opgedaan tijdens je rondreis Namibië.

Op avontuur in de Namibische natuur

Reis af naar het zuidwesten van Afrika en ontdek tijdens de geweldige safari’s hoe bijzonder een rondreis Namibië kan zijn.

Laat de avonturier in je los, ga op ontdekkingstocht met TravelBird en maak kennis met het fantastische dierenrijk en de adembenemende landschappen van Namibië.

Er zijn niet veel landen waar zo’n enorme dierenwereld en grote variatie aan landschappen te vinden is als in Namibië. Op safari gaan door deze natuur is dan ook een speciale ervaring die je niet snel zult vergeten. Een van de bekendste natuurgebieden in Namibië is de Namibwoestijn, een woestijn die over de gehele kustlijn van het land strekt. Deze gigantische woestijn valt natuurlijk niet te vergelijken met de Hollandse duinen! In dit gebied vind je ook de Sossusvlei en de rode zandduinen, plekken waar het uitzicht adembenemend is. Het landschap van de in het oosten gelegen Kalahariwoestijn is zo mogelijk nog mooier. Tijdens een jeeptocht door deze natuur ontvlucht je iedere vorm van civilisatie en kom je oog in oog met struisvogels, giraffen en bavianen.

Naast de uitgestrekte woestijnlandschappen valt er nog veel meer fantastische natuur te ontdekken. Ook Etosha National Park is een ideale bestemming voor het spotten van de schitterende dieren die Namibië rijk is. Hier hebben honderden verschillende dieren hun thuis gevonden in de dichte savannes en open grasvelden. Houd je camera in de aanslag, want voor je het weet heb je een jachtluipaard, olifant of leeuw voor je lens! De Fish River Canyon is een van de meest fascinerende natuurverschijnselen die in Afrika te vinden zijn. De kloof is enorm - maar liefst 160 kilometer lang - en er zijn genoeg mogelijkheden voor verschillende activiteiten. Zo kun je er niet alleen wandelen, maar ook kamperen en baden in de warmwaterbronnen van Ai Ais.

Fascinerende cultuur

Grijp je kans om tijdens je Namibië rondreis de unieke gebruiken, tradities en levenswijze van de lokale bevolking te leren kennen.

Gedurende je reis in het prachtige Namibië kom je vooral bij de lokale stammen in aanraking met de authentieke cultuur.

Namibië heeft een lange geschiedenis achter de rug. Na tijden van kolonisatie door de Britten en Duitsers en de strijd voor zelfstandigheid, werd het land in 1990 officieel onafhankelijk en kreeg het de naam Namibië. De voertaal hier is Engels, maar een groot deel van de bevolking spreekt nog steeds Afrikaans. Omdat Afrikaans een dochtertaal is van het Nederlands, zul je de Namibiërs dus redelijk goed kunnen verstaan. Een voorbeeldje: ‘Hoe gaan dit met jou?’ betekent ‘Hoe gaat het met jou?’. Dus voor je het weet spreek je een woordje Afrikaans!

Er zijn een groot aantal bevolkingsgroepen in Namibië te vinden, waarvan de meest bekende groep de Himba stam is. De Himba’s leven in het noorden van het land, afgesloten van de Westerse invloeden. Hier maak je dus kennis met een fascinerende cultuur die op geen enkele manier lijkt op de cultuur die je gewend bent, wat deze ervaring tijdens je vakantie alleen maar specialer maakt. De Himba’s dragen enkel kleding van dierenhuiden en alle meisjes dragen twee vlechten over hun voorhoofd. Wat de Himba stam zo bijzonder maakt, is het feit dat de vrouwen allemaal een roodkleurige huid hebben. Dit is het resultaat van een mengsel van oker, kruiden en geitenvet dat zij op hun huid smeren om zichzelf te beschermen tegen de zon. De Himba cultuur is erg bijzonder en zeker de moeite waard om tijdens je rondreis Namibië te leren kennen.

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter