4 aanbiedingen

Rondreis Spanje

Van schitterende natuurgebieden tot bruisende steden en pittoreske bergdorpjes. Je komt het allemaal tegen tijdens je rondreis Spanje met TravelBird!
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
4 aanbiedingen
Filters Verwijder

Een rondreis langs alle trekpleisters van Spanje… Lijkt ons heerlijk. Bezoek jij alle trekpleisters op het vasteland?

Misschien wel de perfecte bestemming voor een autovakantie... Spanje beslaat het grootste deel van het Iberisch Schiereiland en daarnaast vallen ook de Balearen en de Canarische Eilanden onder de Spaanse regering. Tijdens je rondreis heb je dan ook keuze zat qua bezienswaardigheden. Het land heeft een bijna vijfduizend kilometer lange kustlijn, een prachtige diverse natuur en tal van interessante steden zoals Barcelona, Madrid, Valencia, Sevilla en Malaga.

Of je nou door het noorden, midden, zuiden of langs eilanden als Ibiza een rondreis wilt maken, met TravelBird kan het allemaal. Cultuursnuivers, natuurliefhebbers, zon-zee-strand-toeristen en uitgaansmensen hebben genoeg keuze. Spanje is een van de landen waar deze dingen perfect samengaan, het gebied rond Barcelona is daar een perfect voorbeeld van. De stad is staat vol met boeiende culturele kunstwerken en gebouwen, je kan er goed uitgaan en in de buurt vind je kleine plaatsen die bijna helemaal gericht zijn op het uitgaan. Rijd je een stukje verder langs de kust, vind je prachtige stranden waar je perfect tot rust kan komen en een klein eindje landinwaarts heb je natuurparken zoals de Montserrat. Ook voor voetbalfans zijn er bijzondere mogelijkheden, bezoek het voetbalstadion of een wedstrijd van FC Barcelona of Real Madrid, twee van de grootste clubs ter wereld.

De parels van het noorden

Een land met de grootte van Spanje leent zich perfect voor een rondreis!

In het noorden van Spanje kan je eindeloos wandelen of fietsen in ongerepte natuur, uren op prachtige stranden liggen en ze hebben er een enorm uitnodigende gastronomie.

In het noorden van het land is de natuur adembenemend, in het westen (Galicië) vind je indrukwekkende natuurgebieden zoals Playa de las Catedrales. Voor de kust van Vigo liggen enkele prachtige eilanden, eenvoudig bereikbaar per boot vanuit de stad. De eilanden herbergen adembenemende stranden. De grootste trekpleister in dit gebied van Spanje is echter het pelgrimsoord Santiago de Compostela. In de negende eeuw was de stad de eindbestemming van een van de belangrijkste bedevaart routes. Verder heb je in gebieden als Cantabrië, Baskenland en Aragon veel schitterende natuurgebieden die zich perfect lenen voor heerlijke wandelingen of andere activiteiten zoals raften en fietsen. Zowel voor de avonturier als de rustzoeker.

In het oosten bevinden zich de Costa Brava en iets daaronder Barcelona, perfect om te combineren tijdens je rondreis door Spanje. Met de auto ben je binnen een uurtje vanuit Barcelona bij de Costa Brava. Barcelona is een van de grootste steden van Spanje en tevens de hoofdstad van Catalonië. De stad staat voornamelijk bekend om FC Barcelona, een van ‘s werelds bekendste en beste voetbalclubs. Daarnaast heb je er, net buiten het centrum, prachtige stranden om aan je zomerkleurtje te werken. Misschien wel de belangrijkste reden om Barcelona mee te pakken tijdens je rondreis is de cultuur van de stad. Natuurlijk is de Sagrada Familia de bekendste en deze mag dan ook niet ontbreken tijdens je bezoek aan de stad, maar wist je dat je in Barcelona ook een Arc de Triomf hebt? Deze vind je terug bij het Ciutadella park. Heb je na wandeltochten door Barcelona behoefte aan zon, zee en strand? Rijd dan een uurtje naar het noorden voor de prachtige stranden van de Costa Brava. Pal onder Barcelona liggen ook nog schitterende Spaanse eilanden. Zo kun je jouw rondreis Spanje combineren met een vakantie Mallorca of Ibiza. Puur genieten!

Madrid en omgeving

Het centrum van Spanje, het nulpunt van het land, vind je in Madrid: Puerta del Sol.

Van Salamanca tot Cuenca met een tussenstop in Madrid? Een ideale route om je tijdens je rondreis door Spanje vanuit het noorden richting het zuiden te verplaatsen.

De oude stad van Salamanca staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en bij een bezoek aan de stad wordt het meer dan duidelijk waarom dit het geval is. De stad is groot geworden als universiteitsstad en de lokale universiteit is dan ook een van de oudste in Europa. Door de hele stad heen vind je architectuur uit zo’n beetje elke eeuw. De Oude Kathedraal en de San Marcos dateren alweer uit de twaalfde eeuw. De stad is een walhalla voor cultuurliefhebbers en het zou zonde zijn om over te slaan tijdens je rondreis door Spanje.

Een rondreis door Spanje is heel wat anders dan een rondreis Italië. Ook is je rondreis niet compleet zonder een bezoek aan de hoofdstad, waar het nulpunt van het land zich bevindt. Puerta del Sol (poort van de zon) is een plein middenin Madrid, waar je tal van historische gebouwen vindt. Het postkantoor, waar tegenwoordig het bestuur van de provincie gevestigd is, maakte van het plein een belangrijke ontmoetingsplek. Later zijn de huizen rondom het postkantoor gesloopt om de veiligheid te verbeteren, dit had alles met de nieuwe functie van het gebouw te maken. Vanaf 1847 nam het ministerie van Binnenlandse Zaken plaats in het postkantoor.

Madrid is gevuld met historische architectuur, prachtige paleizen en kerken zijn er in overvloed. Ondanks het feit dat er in Madrid niet een wereldbekend standbeeld of gebouw is, zoals de eiffeltoren, het vrijheidsbeeld of het colosseum, barst de stad van architecturale hoogstandjes. Ook de keuken van de stad is geweldig met een variatie van voedsel uit alle hoeken van het land. Madrid is dan misschien ook wel de culinaire hoofdstad van Europa.

Geniet van het heerlijke klimaat in het zuiden

Begin jij je trip door het zuiden met wat sightseeing in Sevilla of ga je gelijk voor een heerlijk strandplaatsje?

De belangrijkste stad van Zuid-Spanje is Sevilla, het ligt twee uurtjes ten noorden van Gibraltar en is een perfect startpunt voor je rondreis door het zuiden.

Het centrum van Sevilla is een van de grootste historische centra in Europa en de grootste van Spanje. Je vindt in het centrum een van de mooiste paleizen van het land, het koninklijk paleis Alcázar. Het paleis dateert uit de veertiende eeuw en wordt vandaag de dag nog steeds gebruikt door de koninklijke familie. Echter is een groot deel tegenwoordig ook toegankelijk voor het publiek, zo kan je door de gigantische tuinen wandelen en de prachtige binnenplaats bezoeken. Hiernaast heb je nog tal van andere historische monumenten die absoluut het bezoeken waard zijn. Een bezoek aan de kathedraal Maria de la Sede en de Giralda (klokkentoren bij de kathedraal) mag dan ook zeker niet ontbreken als je in Sevilla bent. De meeste van deze bezienswaardigheden bevinden zich in ‘Santa Cruz’, een joodse wijk in het centrum van de stad.

De zuidkust van Spanje is adembenemend en een perfecte rit om flink wat stranden af te gaan. Heel westelijk, vlakbij Sevilla, vind je het hele oude plaatsje Huelva. De stad heeft een boeiende geschiedenis die eeuwen teruggaat, zo was het in de tweede wereldoorlog een centrum van spionage. Vanuit Huelva naar het oosten zijn er een aantal plaatsen waar je zeker even langs moet gaan. Gibraltar ligt het dichtst bij Huelva en dit is de enige plek waar apen in het wild leven in Europa, op de Rots van Gibraltar vind je ze. Vanuit deze rots kan je tevens Marokko in de verte zien. Vanuit Gibraltar ga je door de Costa del Sol richting Malaga, hier kom je langs bekende plaatsen als Marbella en Torremolinos. Een heel stuk verder westelijk vind je Almería en San José.

Tot slot móet je natuurlijk ook de Canarische eilanden gezien hebben als je je rondreis Spanje compleet wilt maken. Kijk dus zeker naar vakanties Tenerife en Gran Canaria om te kunnen genieten van het vulkanische landschap van de Spaanse eilanden!

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter