6 aanbiedingen

Rondreis Vietnam

Een rondreis door Vietnam met TravelBird is de beste manier om het land te bezoeken… Hoe ga je anders de mooiste hoogtepunten door het hele land bezoeken?
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
6 aanbiedingen
Filters Verwijder

Rijstvelden, scooters, drukke steden afgewisseld met uitgestrekte natuur en nog veel, veel meer. Een rondreis door Vietnam betekent een achtbaan van bijzondere indrukken.

Ben jij klaar voor de ontdekkingsreis van je dromen? Dit land is vrij laat ontdekt door toeristen, want pas de laatste jaren groeit de populariteit hard en dat is op z’n minst merkwaardig te noemen. De geschiedenis van het land is er eentje die gekenmerkt wordt door oorlogen en buitenlandse heerschappijen. Dat maakt de geschiedenis misschien niet de meest vrolijke, maar het heeft het land wel gemaakt tot wat het vandaag de dag is. Een enorm inspirerende cultuur, met een vriendelijke en open bevolking.

Vietnam is een land dat op geen enkele manier lijkt op België en dat maakt jouw reis alleen maar specialer. Op de bruisende en soms wat chaotische steden zul je misschien niet direct verliefd worden, maar ze hebben niet lang nodig om je alsnog overstag te laten gaan. Niet alleen in de cultuurrijke steden kijk je jouw ogen uit, ook de natuur is adembenemend. Wanneer begint jouw rondreis door Vietnam? Gun jezelf al het prachtigs dat het land te bieden heeft en draag met jouw bezoek een steentje bij aan het behoud ervan. Wil je nog meer van Azië ontdekken? Je kunt dan met TravelBird door Thailand reizen!

Steden die jouw bezoek meer dan waard zijn

Hanoi is een mooie plek om je rondreis te beginnen en alvast te wennen aan het lokale bier. 15 eurocent voor een Vietnamees biertje, klinkt als muziek in de oren… niet?

Grappen erover maken is uit den boze, dus het is echt waar dat een biertje in Vietnam ongeveer evenveel kost als twee potjes tomatenpuree in België. Hanoi hoort bij de gezelligste hoofdsteden van Azië, misschien wel van de wereld! Het oude kwartier (Old Quarter) van de stad is druk, maar enorm sfeervol en gezellig. Tal van scooters, fietsers en voetgangers trekken er door knusse straatjes. Het leuke aan dit gebied is dat elke straat gefocust is op een ambacht, zo heb je straatjes vol kleermakers, supermarkten, goudsmeden en bakkers. Een ontmoetingsplek voor veel toeristen, maar ook voor lokale bevolking is de kruising met bia hoi-barretjes.

In het zuiden is het klimaat een stuk tropischer dan in Hanoi en hier vind je de metropool Ho Chi Minh City, voorheen Saigon. Deze stad heeft genoeg te bieden om je een aantal dagen zoet te houden. Een van de bijzondere bezienswaardigheden is het tunnelcomplex van de communistische Vietminh-strijders, die zij aanlegden en gebruikten in de Vietnamoorlog. De Cu Chi tunnels speelden een prominente rol in de overwinning van Noord-Vietnam. Deze boeiende tunnels zijn geopend voor toeristen!

Hoi An is misschien wel de mooiste stad van het land. Het prachtig bewaarde oude centrum, dat floreerde van de vijftiende tot en met zeventiende eeuw, vind je terug op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In deze oude stad heerst een duidelijk rustigere sfeer dan in steden als Ho Chi Minhstad en Hanoi, dit wordt voornamelijk veroorzaakt doordat er flink wat delen zijn waar geen auto’s worden toegelaten en ook voor scooters zijn sommige delen niet toegankelijk. Het prachtige Hoi An mag eigenlijk niet ontbreken tijdens jouw rondreis door Vietnam! Twee andere boeiende steden die zeker het bezoeken waard zijn, zijn Hué en Nha Trang. Hué is een keizerlijke stad, gelegen aan de parfumrivier, met prachtige gebouwen uit vervlogen tijden. Nha Trang is dé badplaats van het land en de regio herbergt prachtige zandstranden. Kun je geen genoeg krijgen van de pracht van de Aziatische steden, dan kun je ook door het buurland Cambodja reizen. Steden zoals Phnom Penh, Siem Reap en Sihanoukville zitten ook vol cultuur en zijn zeer sfeervol!

Kijk je ogen uit in de prachtige natuur van Vietnam...

Wie aan Vietnam denkt, denkt misschien eerder aan haar culturele bezienswaardigheden en prachtige stranden. Echter zit het land vol met bijzondere natuurwonderen.

Dat laatste blijkt wel uit het feit dat het land twee keer op de Werelderfgoedlijst van UNESCO voorkomt, op het gebied van natuur. Ook vind je 6 bioreservaten en maar liefst 30 nationale parken. Verder heb je er de grootste grot ter wereld, de Hang Son Doong, in Vietnam. De tweeënhalf miljoen jaar oude grot is meer dan vijf kilometer lang en op sommige punten 80 meter breed en maar liefst 180 meter hoog. Deze grot werd pas in 1991 ontdekt, aangezien het diep verscholen ligt in de jungle van het Phong Nha-Kẻ Bàng National Park. Doordat de grot zo groot is, zijn veel ‘grotverschijnselen’ ook net wat groter dan normaal. Heb je wel eens stalagmieten van 70 meter hoog gezien of parels groter dan een voetbal? Hier kan het gewoon. Het Phong Nha-Kẻ Bàng National Park zelf is een enorm bijzonder park met bergen die maar liefst 400 miljoen jaar geleden zijn ontstaan en, naast de Hang Son Doong, gevuld zijn met nog meer spectaculaire grottenstelsels. In Azië zijn overigens ontzettend veel nationale parken te bezoeken. Zo kun je tijdens je Maleisië reizen het Taman Negara National Park visiteren. Je merkt al meteen dat er een overvloed aan prachtige natuur is in Azië!

De Ha Long Baai is nog zo’n fenomenaal stukje natuur in Vietnam. De baai ligt aan de Golf van Tonkin, in het noorden van het land. Deze baai staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst en verdient daarom zeker een bezoek. De naam van de baai betekent ‘Baai van de dalende Chinese draak’ en het kan zijn dat het haar naam dankt aan Lagredin, de kapitein van het schip de Avalanse. Deze man zou samen met zijn crew een gigantische zeeslang hebben gespot, het is echter nooit bewezen dat de naam hierdoor tot stand gekomen is. Je vindt zo’n 1969 kalkstenen eilanden in de baai, allemaal dichtbegroeid aan de bovenkant en veel van deze rotseilanden zijn (deels) hol van binnen. Ook hier barst het dus van de enorme en prachtige grotten, met als bekendste de Hang Đầu Gổ. Deze gigantische grot is verdeeld over drie kamers vol met stalactieten en stalagmieten. Dit prachtige gebied is te groot om binnen een dag te zien, dus als je de tijd hebt om langer te blijven, gebruik die dan ook!

De Vietnamese keuken

De basis van bijna elke Vietnamees gerecht is rijst, niet zo gek als je bedenkt dat het na Thailand de grootste exporteur van rijst is!

Mocht je tijdens je Vietnam reizen zin hebben in afwisseling, neem dan noedels als basis in plaats van rijst… Al zijn deze noedels waarschijnlijk wel gemaakt van rijst. Maar na al die prachtige rijstvelden ben je vast benieuwd genoeg geworden naar de rijst om er even op te teren. Bovendien weten ze in Vietnam gelukkig wel hoe ze de lekkerste maaltijden ervan maken. Voor de Belgen onder ons met een iets zwakkere maag, geen zorgen! In Vietnam is het over het algemeen allemaal een stuk minder pittig dan je misschien gewend bent van Azië. Er ontbreekt vrijwel nooit vlees of vis in gerechten en doorgaans krijg je er ook een schaaltje met verse kruiden bij zoals koriander of munt.

Noedelsoep, ‘Pho’ in het Vietnamees, is waarschijnlijk een van de eerste gerechten die in je opkomt als denkt aan Vietnam. Deze zul je dan ook zeker een aantal keer eten tijdens je rondreis door Vietnam. Andere lekkere gerechten zijn Goi Cuon (spring rolls), Bun Cha (varkensvleesgehaktballen) en Banh Mi (heerlijk vegetarisch broodje). Koffie en thee zijn met afstand de populairste drankjes in Vietnam en kan je bijna overal in het land verkrijgen. Een ander enorm populair drankje in Vietnam is een 333 (Ba Ba Ba) biertje, wat denk je dat een belangrijk ingrediënt is van dit bier? Uiteraard… Rijst!

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter