Rondreizen China

China, een geval apart! Ontdek deze fascinerende cultuur met de rondreizen China van TravelBird.

Aanbiedingen

Kies een vertrekdatum
3 aanbiedingen
Tjap tjoy, babi pangang, foe yong hai, tau si yuk, chow mein... Hoog tijd om je Chinese vocabulaire uit te breiden! En dat doe je best ter plaatse natuurlijk.

Huānyíng lái dào zhōngguó! Met het eenvoudige "welkom in China" ben je misschien al even zoet. Toegegeven, zelfs de meest eenvoudige zinnetjes zijn ware tongtwisters in het Chinees. Neem voor je reis dus ruim de tijd om een paar basiswoordjes Chinees te leren. De bijzondere Chinese taal is trouwens niet het enige waarvoor je je tong nodig zal hebben. Die heb je uiteraard ook nodig om te proeven van al het heerlijke Chinese eten. Al snel zal je merken dat wat je bestelt bij de afhaalchinees het smaakniveau van de authentieke Chinese keuken niet kan evenaren. De redenen daarvoor zijn divers en hoef je niet altijd ver te zoeken. Iedereen die immers zelf al eens een echt Chinees receptenboek opensloeg kan erover meepraten. De helft van de ingrediënten zijn je totaal onbekend en kan je zelfs niet uitspreken. Wanneer je alles zorgvuldig neerpent op een boodschappenlijstje en dat vervolgens overhandigt aan de medewerker van de supermarkt, kijkt die je aan alsof je hem net hebt gevraagd of hij je op zijn rug naar China kon dragen. Een dikke "njet" dus. Bizarre groenten of vlees dat bij ons illegaal is kan je misschien nog vervangen met gelijksoortige producten, maar de authentieke Chinese kruiden, neen, die boots je niet zomaar na met een beetje nootmuskaat of cayennepeper. Wil je tijdens je reis China beter leren kennen, dan moet je zien, horen, voelen, ruiken én proeven! Het zal misschien je enige kans zijn om de echte smaak van Chinees eten te ervaren. Een ding staat vast, als ik in China rondreis, sla ik steevast een flinke portie kruiden in!

Ongekende natuurpracht

Panda's en bamboe! Ze zijn slechts het begin van de waanzinnige natuur die je in China terugvindt.

China heeft best een beetje last van pollutie, dus misschien denk je niet meteen aan een zalige tocht door de natuur wanneer je in China rondreizen wil. Toch zal je versteld staan van de unieke fauna en flora die je er zal ontdekken.

Voor veel natuurliefhebbers is er bij rondreizen China een afgetekende nummer 1. Ze zijn daarenboven ook erg geliefd bij Chinese kunstenaars: de zuilen van Wulingyuan. Als een bos, zo dicht bij elkaar, doemen de torenhoge rotsen op in het landschap. Sommige van de zandstenen zuilen bereiken een hoogte van wel 200 meter. Kale toppen en zuilen met bijzondere boompjes wisselen elkaar af, een uniek tafereel. Zeker wanneer de regio gehuld is in een dikke laag mist, ademt de plaats een zekere mystiek uit. Natuurlijk hopen we dat als je in China rondreist, je geen mist tegenkomt, maar enkel stralende zon. In dezelfde trant en misschien zelfs nog mooier en beroemder is de bergketen Huang Shan of Gele Berg. James Cameron liet zich inspireren door deze wondermooie plaats om het decor van Avatar te creëren. Aangezien het om bergen gaat, bereiken de toppen hier hoogtes die Wulingyuan compleet overtreffen. De rijke vegetatie met onder meer pijnbomen is bovendien wederom een ware streling voor het oog. Een must tijdens rondreizen China! Spreken al deze unieke rotsvormingen je aan en wil je ze eens op een bijzondere manier ervaren? Dan voeg je aan je reis China een boottocht op de Li toe. In de omgeving van Guilin kan je per boot het Zuid-Chinese karstlandschap verkennen. Ook hier rijzen kalkstenen zuilen uit de grond alsof het een eenvoudig maïsveld is. Spectaculaire vergezichten zijn hier gegarandeerd! Tot slot kan je als natuurliefhebber niet heen om een bezoek aan het belangrijkste nationale park van China: Jiuzhaigou. Vooral in de herfst krijg je hier de meest spectaculaire taferelen, want de kleuren lijken hier tot leven te komen. Wanneer je ook naar China reist, de meren in het gebied houden het hele jaar door hun bijzondere turquoise kleur. Verder zijn ook de watervallen echte publiekstrekkers die je niet mag missen!

Naar China reis je natuurlijk ook om panda's te spotten. En dat kan je meteen combineren met een bezoek aan de meren en watervallen van Jiuzhaigou, want inderdaad, tussen alle kleuren vind je ook het zwart-wit van de nobele reuzenpanda terug! Het pandameer en bijhorende pandabos hebben dan ook hun naam te danken aan de vermoedelijk zeventien bedreigde inwoners van het park. Ook de snoezige en niet bedreigde rode panda vindt hier zijn thuis. Toch lijkt het erop dat niet bedreigd zijn eerder uitzonderlijk dan normaal is voor typisch Chinese dieren. Dat bewijst bijvoorbeeld ook de Chinese kraanvogel, een elegante loopvogel, die wellicht de meest zeldzame der kraanvogels is. Ook van de drie tijgersoorten, namelijk de Bengaalse, de Zuid-Chinese en de Siberische tijger, schieten er naar schatting slechts enkele honderden exemplaren over. Apenliefhebbers zijn vast verheugd dat ze tijdens rondreizen China een bezoek kunnen brengen aan de prachtige apenreservaten. Kortom, de diertjes in China zijn schattig en wondermooi, maar er moet een beetje zorg voor gedragen worden! De populatie van sommige prachtexemplaren lijkt immers zienderogen te slinken en dat is doodzonde... Wees dus respectvol voor de dieren en hun habitat tijdens reizen China.

Op citytrip in China

Shanghai, amai amai, zong een beroemde Meetjeslandse zanger ooit. Dat je perplex zal staan van de Chinese grootsteden, staat nu al vast. Op ontdekking met TravelBird!

Naar China reizen doe je voor de totaalervaring. Daarom mag een bezoek aan de gigantisch drukke Chinese steden absoluut niet ontbreken. Shanghai en Peking zijn alvast koplopers wat betreft het grootste verstedelijkt gebied.

Wil je eens veel Chinezen bij elkaar zien? Dan moet je naar een van de Chinese grootsteden, de hoofdstad Peking, bijvoorbeeld. Hoewel China best een bergachtig land is, is Peking een bijzonder vlakke stad. Alleen in het noordelijke deel van de stad vind je bergen en heuvels. Het is ook tussen de bergen van dat noordelijke deel dat de Chinese Muur passeert. Tijdens je verblijf in Peking kan je dus perfect een uitstap plannen naar dit wereldwonder, dat een absolute must see is tijdens rondreizen China. Maar er is een tweede toeristische hoogtepunt in Peking, namelijk de Verboden Stad. Je vindt deze bijzondere plaats in het Dongcheng District, waar je ook het Tien'Anmenplein vindt. Voor mensen die naar China reizen voor een flinke portie geschiedenis kan een bezoek aan Peking dus niet uitblijven. En ook de grootste stad van China, Shanghai, loont de moeite. In het oude stadsdeel vind je veel authentieke architectuur en charmante theehuizen terug. De Oude Stad wordt omringd door een ander stadsdeel, Huangpu, waar je de sfeer van het moderne Shanghai opsnuift. Verder is ook het Jing An District met de beroemde Jing An tempel zeker de moeite! Tot slot prijzen we ook nog een citytrip Hong Kong aan. De havenstad is vooral bekend om het moderne stadsgedeelte, waar invloeden van over de hele wereld zijn samengekomen. Daarbuiten vind je de typische Chinese dichtbevolktheid met meer dan 2,1 miljoen mensen die op een oppervlakte van 47 km² wonen. Probeer daar maar eens een lokale markt bij te wonen! Verder is Hong Kong een topstad die je eens moet gezien hebben, al was het maar om eens een totaal andere cultuur te ervaren!

China, da's maf!

Ze zijn een pro in de productie van prullaria, ze houden er een paar vreemde gewoonten op na en ze lijken allemaal op elkaar. Clichés of geen clichés, waar of onwaar, de Chinezen zijn toch een tikkeltje anders...

Hieronder volgen de mafste weetjes over de Chinese cultuur. Essentiële kennis voor tijdens rondreizen China!
  • Voel je je nooit op je gemak in de buurt van militairen en al helemaal niet in de buurt van Chinese militairen? Dat komt omdat ze hun hoofd onnatuurlijk recht houden. Er zit immers een speld in hun kraag die in hun keel prikt wanneer ze het hoofd buigen. Inderdaad, een Chinese soldaat laat nooit het hoofd hangen!

  • Het nut van een drive-thru bij fastfoodrestaurants is de Chinezen even ontgaan. Zij bestellen immers eten in hun auto en gaan vervolgens het restaurant binnen om daar hun bestelling op te peuzelen. Misschien verkiezen ze het om tegen een microfoon te praten dan rechtstreeks tegen de medewerker?

  • We bejubelden eerder al het Chinese eten, maar let toch even op met wat je naar binnen werkt. Dat je soms hond op het menu vindt is alom bekend, maar ook best ranzig en minder bekend is de "delicatesse" eitjes gekookt in urine van maagdelijke jongetjes. Smakelijk, uhum...

  • Een waakhond ken je, maar een waakgans? Wees op je hoede als deze dieren je pad kruisen en je bent net van plan iets snoods te doen. Ganzen zijn in China immers de loyale hulpjes van de politie.

  • Pas op met welke spelconsole je meeneemt tijdens je rondreis China. Op clandestiene wijze een Gameboy meesmokkelen is misschien niet het beste idee dat je al gehad hebt, het bezit van buitenlandse spelconsoles is immers illegaal in China.

  • Met je smartphone kan je je dan weer naar hartelust amuseren. Op het voetpad is een speciale strook voorzien voor luitjes die hun ogen niet van hun scherm kunnen houden. Zelfs niet tijdens een unieke levenservaring als een rondreis China.

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter