103 aanbiedingen

Rondreizen

Ontdek een land in al zijn glorie, zoals dat alleen maar kan tijdens een rondreis! TravelBird biedt dan ook veel rondreizen aan, zowel binnen als buiten Europa.
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
103 aanbiedingen
Filters Verwijder

Een vakantie van twee weken in een viersterrenresort op basis van all inclusive kan eens deugd doen, maar als je een land echt wilt leren kennen, moet je eigenlijk op rondreis gaan.

Van Dale definieert een rondreis als 'een reis langs verschillende plaatsen of personen', waardoor je dus een grote afstand aflegt in het vakantieland. Op deze manier kan je ervoor zorgen dat je de belangrijkste bezienswaardigheden van een land gezien hebt, en dat je niets moet missen. Een uitstekende formule voor wie houdt van een combinatie van natuur, cultuur en ontspanning. Zo kan je gerust een reis in Mexico starten met een bezoek aan eeuwenoude tempels zoals Chitchén Itzá en Uxmal, om vervolgens de jungle in het binnenland op te zoeken, en de reis af te sluiten op het strand van Playa del Carmen. Een rondreis kent geen beperkingen, niet verwonderlijk dus dat velen eraan verknocht zijn.

Aan de rondreis voorafgaand

Zoveel te plannen, maar dat is het dan ook helemaal waard!

Een rondreis komt niet zomaar tot stand. Hoewel er natuurlijk altijd wel enkelen zijn die het vliegtuig opstappen en zien wat er komen gaat, vergt een rondreis doorgaans wel wat organisatie.

Het begint allemaal met die ene cruciale vraag: waar wil ik naartoe? Voor sommigen een heel gemakkelijke vraag, voor anderen een echte breinbreker. Eenmaal die beslissing gemaakt is, komt er heel wat planning aan te pas bij het uitstippelen van de route. Hotels, transfers en soms zelfs activiteiten moeten geregeld worden als je van plan bent bijna elke nacht in een ander hotel te overnachten. Natuurlijk kan je het ook gewoon allemaal door een organisatie laten regelen. TravelBird biedt bijvoorbeeld tal van rondreizen aan, gaande van rondreizen dichtbij tot ver weg. Bovendien wisselt het aanbod regelmatig af, houd de website dus zeker in de gaten!

Kies je voor een individuele rondreis of ga je liever in groep op reis? Nog zo'n belangrijke beslissing om op voorhand te maken, en het antwoord kan wel eens verbazen. Volgens Knack geeft meer dan 6 op 10 Belgen aan graag solo de wijde wereld in te trekken. Daarmee staat België op de tweede plaats in de Europese rangschikking. Wie kan het ons kwalijk nemen? De onbeperkte vrijheid die samengaat met het soloreizen is moeilijk te weerstaan. Toch reizen nog steeds velen met een groep vrienden of hun partner, eveneens een mooi alternatief zodat je ongestoord de onvergetelijke ervaringen samen kunt beleven en er nadien honderduit over kunt praten. Ook worden de avontuurlijke rondreizen steeds kindvriendelijker, waardoor er genoeg aanbod is om op vakantie met de kinderen te gaan, dwars door Zuid-Afrika of Thailand!

Rondreizen Europa

Soms moet je niet ver gaan, ons eigen continent heeft namelijk heel wat te bieden!

Ons eigen continent is eigenlijk ideaal als je op zoek bent naar een boeiende rondreis. Met zoveel cultuur op zo'n kleine oppervlakte is het moeilijk om geen gevarieerde route te vinden.

Vooral de zuidelijke landen kennen al jaren een ongekende aantrekkingskracht. Rijd in Italië door bergen, langs de meren voor een vakantie Comomeer en indrukwekkende ruïnes; combineer de steden Sevilla, Cordoba en Granada tijdens een rondreis door Andalusië; of vaar van eiland naar eiland in Griekenland. Ook de noordelijke landen zijn de laatste jaren steeds meer in trek, en kan je zelfs combineren in een autoreis vanuit Brussel tot in Moskou. Ondertussen zie je de prachtige natuur van Zweden, maak je een kanotocht in Finland en zie je de belangrijkste steden van Rusland. Dit zijn natuurlijk de populaire landen voor fans van rondreizen, maar durf ook eens je comfortzone te verlaten. Heb je er bijvoorbeeld al eens aan gedacht om Montenegro te verkennen?

Rondreizen in de rest van de wereld

Maar soms is het gewoon leuk om de grenzen te verlaten en je in een ongekend avontuur te storten.

Het is geen nieuws meer dat de zonzekerheid stijgt naarmate je langer op het vliegtuig zit. Aan de temperaturen van Thailand kan Spanje bijvoorbeeld niet tippen.

Niet verwonderlijk dus dat Belgen er steeds vaker voor kiezen om verre zonnige bestemmingen op te zoeken. De wereld ligt dus aan je voeten, wat het des te interessant maakt, maar ook des te moeilijker om een keuze te maken. Er zijn alvast enkele routes die echt aangeraden worden omdat het er comfortabel reizen is, met een uitgebreid openbaar vervoernetwerk en tal van kwalitatieve hotels. Op deze manier zijn een groot deel van de rondreizen zeer geschikt voor een familievakantie. De 'banana pancake trail' in Zuidoost-Azië leidt je langs het mooiste van Vietnam, Laos, Cambodja en natuurlijk Thailand. Een rondreis door Indonesië betekent naar het populaire godeneiland Bali reizen. En zo heeft elk continent wel zin eigen favoriete rondrit. Route 66 in de Verenigde Staten kende je waarschijnlijk al wel, maar heb je ook al gehoord over de tuinroute (ook wel Garden Route) in Zuid-Afrika? De tuinroute leidt je langs de kust (waar je walvissen kunt spotten) naar safariparken en de rode bergen in de binnenland. Begin je al reiskriebels te krijgen?

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter