4 aanbiedingen

Sardinië vakantie

Op Sardinië vakantie vieren met TravelBird, dat is genieten met al je zintuigen!
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
4 aanbiedingen
Filters Verwijder

Sardinië is het tweede grootste eiland in de Middellandse Zee en het is er eentje om van te genieten: lekker eten, oogstrelende stranden en een prachtig binnenland. Wees welkom!

We kennen Italië allemaal als dat zonnige, laarsvormige land in het zuiden van Europa. Als de thuisbasis van de pasta en de pizza, van Leonardo da Vinci en Michelangelo, van grootse architectuur en uitbundige mensen. En natuurlijk ook als een land waar de zee nooit veraf is. Italië is dan ook rijk aan eilanden, vlak voor de kust en verder in de zee. Tot de grootste eilanden (of beter gezegd: eilandengroepen) behoren Sicilië, Sardinië, Capri, Elba en het kleinste broertje van de groep, Ischia. Stuk voor stuk zijn het ware pareltjes. Keuze te over, zal je zeggen. En allemaal zijn ze de moeite waard! Wie op Sardinië vakantie viert, geniet er van de heerlijke gerechten, prachtige landschappen en paradijselijke kusten. En niet te vergeten: een fantastisch klimaat! Wist je dat in de hoofdstad Cagliari de minste neerslag van heel Italië valt? Met een neerslag van gemiddeld 427 millimeter per jaar is het de droogste plek van het land. Wil je het regenachtige België ontvluchten, dan is een vakantie Sardinië dus de ideale oplossing! Van Cagliari in het zuiden tot de eilanden van La Maddalena in het noorden, deze zonnige vakantiebestemming heeft veelzijdige schatten in de aanbieding. Struin even rond in het aanbiedingen van TravelBird en ontdek jouw favoriete Sardiniëreis!

De kusten van Sardinië

Van de Costa Smeralda tot de Capo Carbonara: op Sardinië vakantie vieren doe je steeds aan een paradijselijk strand

Een azuurblauwe zee met een parelwit strand, het is een typisch beeld op Sardinië. Daarom lokt dit eiland elk jaar heel wat strandliefhebbers!

Dat je op een eiland als Sardinië ongelooflijk veel mooie stranden vindt, hoeft niemand te verbazen. De grillige kustlijn bakent overal idyllische baaien met schilderachtige stranden af. Van noord tot zuid, het hele eiland is omzoomd met fascinerende kuststroken. Zo heb je in het noorden de Costa Smeralda, oftewel de Smaragdkust, een naam die het gebied niet gestolen heeft. De fonkelende kleuren van de zee en de mooie natuur op het land weten al jarenlang toeristen te betoveren, die in alle luxe op Sardinië vakantie willen genieten. Zowel de stranden van het kustgebied - zoals Porto Cervo en Poltu Cuatu - als de typisch Sardijnse kustplaatsjes zijn populair bij gegoede reizigers. Voor die kust vind je bovendien nog een bijzondere bestemming: de La Maddalena-archipel. Die eilandengroep is bereikbaar met veerdiensten vanuit de Sardijnse stad Palau en is erg geliefd bij bezoekers vanwege het uiterst transparante wateroppervlak en de adembenemende natuurpracht. Sind 1 april 1994 is de hele archipel, met 7 grotere eilanden, ingericht als Nationaal Park. Daardoor huisvest het gebied er vandaag een van de mooiste en meest ongerepte stukken natuur van Sardinië. Wie het park wil verkennen, regelt het best een boottocht om alle uithoeken van de archipel te bereiken.

Op de oostkust van het eiland gaat het strandschoon gewoon verder. Aan de Golf van Orosei vind je nog heel wat feeërieke stranden, tussen de indrukwekkende kliffen die het land van de zee scheiden. Wie een van deze stranden wil bereiken, rekent het best op een mooie wandeling of - misschien wel nog beter - een boottochtje. Als we de tour van het eiland voortzetten, komen we uiteindelijk in het uiterste zuiden aan. In het zuidoosten bereik je de Capo Carbonara, een prachtige schiereiland aan de golf van Cagliari. Het landschap wordt er gedomineerd door een statig fort op de berg, bijzondere stranden en, last but not least, de aanwezigheid van flamingo's tijdens de wintermaanden. Ook de streek rond de hoofdstad Cagliari, met bijvoorbeeld de La Sella del Diavolo ('het duivelszadel'), is erg in trek bij toeristen. Wie liever de minder begane wegen betreedt en nieuwe plekjes ontdekt, vindt zijn gading op de westkust van het eiland. Daar bewonder je een ruwe kust, met prachtige kliffen en vergezichten, met daartussen stille baaien en verlaten strandjes.

De schatten van het eiland

De lange geschiedenis van het eiland beperkt zich niet tot de kusten: culturele en natuurlijke trekpleisters vind je op het hele eiland

Ga je op Sardinië vakantie vieren, dan verwacht je je aan oogstrelende natuurlandschappen en culturele parels.

Op het eiland Sardinië vakantie vieren brengt niet alleen ongelooflijk veel strandplezier met zich mee. Dankzij de vroege bewoning van het eiland - de vroegste vondsten van menselijke oorsprong dateren uit het steentijdperk - neem je er ook een duik in de geschiedenis. Prehistorische en Romeinse sites vind je verspreid over het hele eiland. Zo heb je bijvoorbeeld enkele vindplaatsen van zogenaamde 'Tomba dei Giganti' ('reuzengraven'), onder andere in Olbia en Dorghali. Op verschillende plaatsen werden megalieten ontdekt, die enkele graven uit het bronstijdperk markeren. Die vormen vandaag indrukwekkende bestemmingen voor een daguitstap naar de prehistorie! Voor wie de Romeinse tijd in wil duiken, is de site van Tharros een aanrader. Daar staan de overblijfselen van een Romeinse stad open voor bezoek: een forum, thermen, Romeinse villa's en meer. Dat alles bezoek je terwijl op de achtergrond de helderblauwe zee zich aftekent. Voor een daguitstap met stedelijk plezier zit je goed in de vele steden van het eiland, zoals Cagliari, Alghero, Bosa, Castelsardo en andere.

Sardijns, Sardisch, Sardinisch

Een stukje Italië, en toch weer niet: het eiland Sardinië heeft een geheel eigen identiteit

Ga je op Sardinië vakantie vieren, dan beleef je het beste van de Italiaanse levensstijl gecombineerd met de eigenheid van het eiland.

Sardinië is dan wel een deel van Italië, het eiland onderscheidt zich niet alleen geografisch van de rest van het land. Tot 1861 vormde het zelfs een apart rijk: het Koninkrijk Sardinië. Vandaag nog heeft het eiland het statuut van autonome regio binnen de Italiaanse republiek. De eilandbewoners zijn dan wel echte Italianen, op bepaalde vlakken onderscheiden ze zich van hun landgenoten op het vasteland. Dat merk je bijvoorbeeld op je bord. Pasta's en andere typisch Italiaanse gerechten prijken op elke menukaart, maar die invloeden van het vasteland worden er feilloos gecombineerd met inheemse gerechten. Geliefde ingrediënten zijn schapenvlees, vis, Pane Carasau (een flinterdunne broodsoort) en Fregula (een soort pasta). En uiteraard hoort daar steeds een streekwijntje bij! Ook op het vlak van taal heeft Sardinië wat eigen trekjes. De voertaal is er Italiaans, maar naast die officiële taal wordt er hier en daar ook nog Sardisch gesproken. Het Sardisch (of Sardijns) is een Romaanse taal (en vertoont dus heel wat gelijkenissen met het Italiaans en het Frans), maar wijkt van het Italiaans af omdat het nog veel meer elementen uit het Latijn bewaard heeft. Op bestuurlijk vlak heeft het Sardisch bovendien dezelfde status als het Italiaans gekregen. Daarenboven telt het eiland nog een aantal andere dialecten. Zo vang je in en rondom de stad Alghero misschien nog wel wat Algherees op, een variant van het Catalaans. Die stad werd immers gesticht door een groep Catalaanse vissers. Vandaag is de invloed van de Catalaanse cultuur er nog steeds voelbaar. De stad heeft haar bijnaam 'Klein Barcelona' dan ook niet gestolen!

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter