1 aanbieding

Schotland reizen

Tijdens je Schotland reizen sta je versteld van de schitterende natuur, pittoreske bergdorpjes en eeuwenoude gebouwen. Boek 'm met TravelBird!
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
1 aanbieding
Filters Verwijder

Schitterende natuur, een interessante geschiedenis en een gastvrije bevolking… Beleef onvergetelijke Schotland reizen!

Samen met Engeland, Noord-Ierland en Wales maakt Schotland deel uit van het Verenigd Koninkrijk. Schotland is een van de meest dunbevolkte landen van Europa. Ook al is het land tweeënhalf keer zo groot als België, toch wonen er slechts 5 miljoen mensen. Ter vergelijking: Vlaanderen telt er meer dan 6 miljoen. Twee derde van de Schotse bevolking woont in de vier grootste steden en in het zuiden, ook wel bekend als de 'Lowlands'. Dat betekent dat je in het overgrote deel van Schotland, de Highlands oftewel de Schotse hooglanden, kan rondwandelen zonder een kat tegen te komen. In deze bergachtige landschappen met een adembenemende kustlijn kom je helemaal tot rust.

Schotland staat dan ook voornamelijk bekend om de schitterende ruige en ongerepte natuur, ideaal voor de actieve vakantiegangers. Naast een natuurvakantie, is Schotland ook de ideale bestemming voor een culturele trip in een van de dorpen of steden waar je kennismaakt met de eeuwenoude cultuur en de typische Schotse gebruiken. Zo is iedereen waarschijnlijk wel bekend met de doedelzak, de Schotse whisky en de kilt. Tijdens je Schotland reizen met TravelBird leer je het echte Schotland kennen!

Interessante steden

In de steden leer je de eeuwenoude Schotse cultuur kennen...

Schotland telt ook enkele prachtige steden… Ga op culturele zoektocht in de hoofdstad Edinburgh of ga shoppen in het moderne Glasgow.

Met steden zoals Edinburgh, Glasgow en Aberdeen kan Schotland menig citytripper bekoren. Edinburgh is de hoofdstad van Schotland en is opgedeeld in een oud en nieuw centrum, beiden staan sinds 1995 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. En terecht, de binnenstad telt zeker zo’n 4500 monumentale bezienswaardigheden, waaronder kastelen, kerken en kathedralen. In Edinburgh bezoek je interessante musea, hippe winkels en trendy koffiebars. Geniet van het indrukwekkende uitzicht over de stad vanuit het Edinburgh Castle en maak een spooktocht door de verborgen ondergrondse gangen van Mary King’s Close...

Glasgow is een zeer jonge en hippe stad, maar wel de grootste van Schotland. Buiten de Glasgow Cathedral, die overigens echt een bezoekje waard is, zijn er maar weinig oude gebouwen in het centrum. Winkelliefhebbers komen hier helemaal aan hun trekken. Na Londen zou Glasgow de stad zijn met het meest uitgebreide winkelaanbod. Dat belooft alvast veel goeds! Gelegen aan de rivier The Forth ligt Stirling met een pittoreske binnenstad. De bekendste bezienswaardigheid in de stad is zonder twijfel het kasteel van Stirling, gebouwd in de 14de eeuw op vulkanisch rotsgesteente. Een bezoek aan Aberdeen is ook absoluut de moeite waard. Aberdeen wordt ook wel The Granite City genoemd, door de vele granieten bouwwerken. Deze bruisende stad heeft twee universiteiten en is dan ook erg geliefd als universiteitsstad. Aberdeen is ook de ideale uitvalsbasis om per boot verder te reizen naar bijvoorbeeld de Orkney-eilanden of de Shetlandeilanden.

Ruige landschappen

De actieve vakantiegangers halen hun hart op.

Schotland staat bekend om de ongeëvenaarde landschappen en groene natuur. The Highlands in het noorden zijn één van de mooiste gebieden in Europa.

Een van de eerste dingen waar je waarschijnlijk aan denkt bij Schotland, is het monster van Loch Ness, liefkozend ook wel Nessie genoemd. Dit monster zou in de krochten leven van het meer Loch Ness. Of het monster nu echt bestaat of niet, de legende heeft in elk geval wel een stevige boost gegeven aan het toerisme in de regio. Voor het hoogste punt van het Verenigd Koninkrijk moet je op de berg Ben Nevis zijn, meer bepaald op 1344 meter hoogte. Het dorpje Fort William aan de voet van de berg is de ideale uitvalsbasis voor de klim naar boven. Elk jaar maken meer dan 100.000 de tocht naar het hoogste punt. De liefhebbers van Harry Potter moeten zeker aan boord gaan van The Jacobite Train, een stoomtrein die dezelfde route volgt als in de films. Deze treinreis is een van de mooiste ter wereld en brengt je langs prachtige Schotse landschappen.

Wil je graag eens wat anders? Dan kan je vanuit het vasteland van Schotland doorreizen naar een van de eilanden. Schotland telt er maar liefst 790, waarvan 130 bewoond zijn. De Schotse eilanden bestaan uit vier grote groepen: de Binnen-Hebriden, de Buiten-Hebriden, de Orkney-eilanden en de Shetlandeilanden. De Hebriden zijn een ongerepte eilandengroep aan de westkust. De Orkney-eilanden liggen tien kilometer voor de kust van het vasteland en bestaan uit 70 eilandjes. Klaar voor urenlange wandelingen over de glooiende heuvels en de ruige kustlijn? Laat je verrassen tijdens een Schotland vakantie.

De Schotse keuken

Proef de lokale gerechten tijdens je Schotland reizen...

Schotland staat in de eerste plaats bekend om de whisky, maar ook de Schotse keuken typeert zich door heel wat specifieke gerechten…

Lokaal eten is erg belangrijk in Schotland en op de menukaarten vind je dan ook tal van specifieke gerechten terug. Met de Atlantische Oceaan vlak bij, de groene heuvels en een vruchtbare bodem kan Schotland heel wat producten van uitstekende kwaliteit afleveren. Van Aberdeen Angus rundvlees en Arbroath Smokies tot Stornoway black pudding en Schotse whisky… Schotland is een droombestemming voor foodies. Het nationale gerecht van het land is Haggis, een soort hartige pudding van vlees met havermout, uien, zout en specerijen. Dit gerecht wordt vooral gegeten tijdens een traditioneel Burns Supper, een jaarlijks diner ter ere van de poëzie van de Schotse dichter Robert Burns. Haggis wint dan misschien geen schoonheidsprijs, jouw hart verovert het gegarandeerd wel! Een tussendoortje? Dat doe je met een typische scone of Schotse zandkoekjes.

Schotland reizen zijn natuurlijk niet compleet zonder de nationale drank whisky te proeven. Het distilleren van whisky is door de generaties geperfectioneerd in Schotland. De meeste whisky’s moeten decennia rijpen vooraleer ze op hun best zijn. Breng zeker een bezoek aan een whisky distilleerderij om het geheim achter dit Schotse drankje te ontrafelen.

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter