1 aanbieding

Seychellen vakantie

Helder, lichtblauw zeewater, sneeuwwitte stranden en wuivende palmbomen… Ga op avontuur en boek de meest fantastische Seychellen vakantie met TravelBird!
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
1 aanbieding
Filters Verwijder

Unieke planten- en diersoorten

De flora en fauna van de Seychellen zijn zeldzaam mooi; je komt planten en dieren tegen op de archipel die je nog nooit eerder hebt gezien!

Reusachtige landschildpadden van honderden kilo’s, diverse soorten palmbomen, de nationale bloem Tropicbird Orchidee, wilde vanille klimplanten… De eilanden zitten vol verrassingen!

Tijdens je Seychellen vakantie ga je geheid de welbekende reuzenschildpadden tegenkomen. De dieren zijn indrukwekkend groot en log. Elke beweging van de schildpadden lijkt wel vertraagd, alsof je een film op slow-motion hebt aanstaan. Gelukkig hebben de wondermooie dieren veel tijd, want ze leven soms wel 200 jaar. In de archipel leven twee keer zoveel schildpadden als mensen. Kom ze snel bezichtigen! Tussen de maanden april en oktober kun je het vogelparadijs Bird Island bewonderen. Als je naar de Seychellen afreist gedurende het broedseizoen is het aan te raden om een verrekijker mee te nemen, want je kunt op de eilanden meer dan 200 vogelsoorten spotten. Denk hierbij aan prachtige fregatvogels, imposante zilverreigers en statige torenvalken. Als vogelliefhebber kijk je hier je ogen uit! Ook in het water rond de Seychellen is veel leven en je kan hier 43 soorten walvissen en meerdere soorten dolfijnen zien. De koralen van de archipel zijn de thuisbasis van meer dan 1000 soorten vissen. Op het water is het mogelijk dat je verrast wordt door de duivelsrog. Dit soort roggen met een gigantische spanwijdte van zeven meter maken zo nu en dan een enorme sprong uit het water. De vertoning van de duivelsrog gaat absoluut indruk op je maken!

Net als de fauna is het plantenrijk van de Seychellen schitterend en uniek. De eilanden zijn vooral rijk aan veel verschillende soorten palmbomen. Het is aannemelijk dat je de kokospalm tegenkomt, want dit is de meest voorkomende palm. De zeldzame en endemische Coco de Mer kun je louter op twee eilanden bewonderen: Praslin en Curieuse. De enorme stammen van de palmen groeien tot een imponerende hoogte van 30 meter. Ondanks dat de Coco de Mer’s gemiddeld 500 jaar oud worden, zijn de bomen helaas aan het uitsterven. Grijp dus snel de kans om het bedreigde palmsoort te zien, voordat het te laat is! Andere noemenswaardige bomen die je op de archipel tegen kan komen zijn de Takmaka’s, kwalbomen en casuarina’s. Als natuurliefhebber ben je op een Seychellen vakantie aan het juiste adres!

De Creoolse keuken

Op de Seychellen ga je dagelijks genieten van de verrukkelijke cuisine. Dit maakt de vakantie compleet!

De archipel heeft niet alleen leuke culturele bezienswaardigheden, prachtige natuur en zalige temperaturen, maar ook een overheerlijke keuken.

Start de ochtend met het verse en gezonde fruit van de Seychellen. Bereid je voor op verrukkelijke mango, delicieuze papajavruchten en tropische jackfruit. Door de vitamines voel je je meteen frisser en energieker! Het fruit wordt ook vaak gebruikt in de maaltijden die later op de dag worden geprepareerd. Op het eiland worden echter niet veel groentes verbouwd. Toch zitten in veel gerechten verse tomaten, komkommers, sla en aubergines.

Het meest opzienbarende gerecht in de Seychellen is de curry met vleermuisvlees. Als je Rousettes op de menukaart ziet staan, dan weet je wat je te wachten staat! Met de enzymen uit kokosmelk en papaja maken de chefs het vlees mals en zacht. Probeer het uitzonderlijke gerecht uit als je lichte honger hebt, want grote delen van de vleermuis zijn niet eetbaar. Andere lokale gerechten op de eilanden zijn chutney met papaja, krab en octopus in kokossaus en gebakken zwaardvis. Voor de liefhebbers van vis en zeevruchten zijn de Seychellen dus uitermate geschikt. Om meer te weten te komen over de bereiding van de diverse creoolse gerechten, is het leuk om één van de vele kooklessen op het eiland te volgen. De chefs nemen je dan mee naar de lokale markten op de eilanden, waar je de verste ingrediënten aantreft. Stap samen de keuken in met de kok en leer hoe je een goede curry maakt. Je zult na het bereiden vol trots jouw zelfgemaakte gerechten uitproberen. Eet Smakelijk!

De Seychellen is dus meer dan alleen zon, zee en strand. Het paradijselijke oord is ook de perfecte bestemming om de creoolse geschiedenis beter te leren kennen, de pracht van de natuur te ontdekken en te genieten van de sensationele cuisine. Bovendien kun je met het vliegtuig het hoofdeiland Mahé binnen 10 uur bereiken. Maak je snel klaar voor de vakantie van je leven!

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter