Citytrip België

Wie zegt dat ons eigen land niet boeiend is? TravelBird neemt je tijdens een citytrip België mee op ontdekking door onze leukste steden.

Aanbiedingen

Kies een vertrekdatum
20 aanbiedingen
Wat hebben Londen, Rome of Parijs dat onze eigen eeuwenoude steden niet hebben? Moet jij ook twee keer nadenken?

Aan iconische bezienswaardigheden, sfeervolle pleinen, gezellige winkelstraten, toonaangevende musea en uitstekende restaurants immers geen gebrek in de steden in eigen land. Zowel ten noorden als ten zuiden van de taalgrens liggen bekende citytripbestemmingen en verrassende pareltjes soms op een steenworp van elkaar. Een citytrip België is dan ook een goed idee voor al wie niet heel erg veel tijd of geld heeft. Zelfs een nachtje in een van onze bruisende steden voelt als een welverdiende vakantie! Niets dan voordelen trouwens, want wie wil beslist last minute pas waarheen het weekend voert. Spring in de auto of neem de trein en in geen tijd sta je in het centrum van Brussel, Gent, Brugge, Hasselt of Luik! Bezoekers van ver buiten onze landsgrenzen vinden hun weg naar de Belgische steden. Reken maar dat zij jaloers zijn op de bruisende verscheidenheid die ons land te bieden heeft. Hoog tijd dat ook jij je eigen land met de ogen van een toerist bekijkt! Ga je de verborgen kantjes van onze hoofdstad verkennen? Beleef je je studentenstad graag nog een weekendje opnieuw? Of trek je naar een bestemming die tot vandaag onbekend terrein voor je is? TravelBird geeft je graag een duwtje in de goede richting...

De populairste van het land

Citytrips België? Zowel toeristen uit binnen- als buitenland weten die te smaken!

De meest populaire citytrip België? Het antwoord ligt misschien voor de hand.

Was Brugge ook de eerste stad die in je opkwam? Dan ga je akkoord met vele landgenoten. In 2015 werd de stad immers tot beste citytripbestemming van ons land bekroond, zo schrijft de Standaard. Brugge is dan ook een stad die het allemaal heeft: de historische charme, de gastronomie, kwaliteitshotels ... Daar zijn trouwens ook onze buren het over eens. In 2015 prijkte de hoofdstad van West-Vlaanderen immers op de vijfde plaats in de lijst populairste citytrips van Europa. De stad moest enkel Krakau, Sevilla, Venetië en Wenen laten voorgaan. Hebben wij even geluk dat we geen vliegtuig moeten nemen om deze parel te bewonderen!

Tijd voor een woordje over de stad die de tweede plaats innam op de lijst. Die laat zich misschien iets moeilijker raden. Trotse bewoners van de Arteveldestad mogen in de handjes wrijven, want hun Gent wist inderdaad die plek te veroveren. Als enkel naar de kwaliteit van hotels wordt gekeken, mag Gent zich zelfs nummer 1 noemen. De Gentse hotels zijn doorgaans erg mooi gelegen en zijn daarbij vaak ook nog eens bijzonder kindvriendelijk, zo zegt de Standaard. Je kent de stad op je duimpje? Dan weet je vast dat er naast het Gravensteen, de Sint-Baafskathedraal en het S.M.A.K. nog tal van verrassende plekjes wachten. Zo is het in de zomer heerlijk toeven aan Portus Ganda, waar de houten bankjes aan de samenvloeiing van de Schelde en de Leie wachten. En wandel je even verder dan de overvolle Gras- en Korenlei, dan kom je in het piepkleine, charmante Appelbrugparkje terecht. Op naar Gent dan maar?

Op ontdekking in onze eigen steden

Laat je betoveren door de verborgen kantjes van steden in Vlaanderen en Wallonië.

Je hoeft je natuurlijk niet te beperken tot de absolute toeristische toppers. Zowel ten noorden als ten zuiden van de taalgrens liggen bestemmingen die een weekendje waard zijn!

Naast Gent en Brugge staan er nog een heleboel kandidaten in de rij om jouw favoriete citytripbestemming te worden.

  • Uiteraard is er ook onze hoofdstad Brussel, die wel wat meer in petto heeft dan Manneken Pis en het Atomium. Zo kan je er bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan het Europees Parlement. Neem plaats in de vergaderzaal en ervaar hoe het is om Europarlementariër te zijn! Of bewonder er het Koninklijk Paleis. Leuk quizweetje: dit is groter dan het Londense Buckingham Palace!
  • Daarnaast strijdt ook Antwerpen om een plekje in je hart als favoriete citytrip België. Ook hier kan je met gemak de platgetreden toeristenpaden verlaten. Wie hier wat hulp bij kan gebruiken, vindt redding bij de app "Antwerpen doorgrond", die je naar de verborgen pareltjes van het Antwerpse erfgoed loodst. Zo wordt een wandeling door de stad in geen tijd een ware ontdekkingstocht.
  • Tijd om de taalgrens over te steken. Zet koers naar de hoofdstad van Wallonië, Namen. Wist je dat dit een etappeplaats is op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela? En dat de citadel ooit zelfs dienst deed als uitvalsbasis voor de troepen van Napoleon? In de onderaardse gangen van de citadel is vandaag zelfs een heus parfumatelier gevestigd!

Voel je vrij dit lijstje zelf verder aan te vullen. Daarvoor is niet veel nodig. Zoek in je agenda naar een vrij weekend, boek, speel toerist in eigen land en ontdek de geheimen van alweer een nieuwe stad!

Citytrippen met het openbaar vervoer

Met je treinkaartje in de hand vertrek je zonder zorgen op citytrip in eigen land.

Geen zorgen over files of parkeerplaats vinden. Zodra je op de trein stapt, kan je minivakantie beginnen!

En dat zijn niet de enige voordelen van reizen met de trein. Moet je nog overtuigd worden?

  • Onderweg hoef je niet geconcentreerd te blijven. Je ziet het - afwisselende - landschap passeren, leest een boek of bladert al wat door de reisgids over de stad die je gaat bezoeken.
  • In verschillende steden geldt je treinticket als kortingskaart. Zo krijg je bijvoorbeeld in het Antwerpse Middelheimmuseum een gratis audioguide op vertoon van je ticket. Of boek je in een klap je treinticket én toegang tot Zoo Antwerpen dankzij de populaire B-Dagtrips. Met gemak wordt je citytrip België dus ook een voordelige citytrip!
  • Moet het nog gezegd worden? Reizen met het openbaar vervoer is een stuk milieuvriendelijker dan kiezen voor de auto, die in ons land helaas nog steeds koning is.
  • Daarnaast zijn sommige stations bezienswaardigheden op zich. In 2014 prijkten 2 Belgische stations op de lijst met 12 mooiste ter wereld, opgesteld door de Brits-Amerikaanse site Mashable. En dat is niet alles, want ook het hoogste schavotje was voor een Belgisch station. En dan hebben we het natuurlijk over Antwerpen-Centraal. Op nummer 12 stond dan weer het moderne station Luik-Guillemins, ontworpen door Santiago Calatrava.
  • Niet alleen de stations zelf zijn de moeite waard, meer dan eens worden ze ook gebruikt als expositieruimte. Denk maar aan de tentoonstelling "Van Salvador tot Dalí", die tussen 27 februari en 31 augustus 2016 te bewonderen is in datzelfde Luik-Guillemins. Zo is je citytrip in eigen land vanaf de eerste minuut een unieke ervaring!
Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter