Strandvakantie

Cocktail in de ene hand, boekje in de andere hand. Nog een flinke laag zonnecrème en je perfecte strandvakantie met TravelBird kan beginnen!

Aanbiedingen

Kies een vertrekdatum
33 aanbiedingen
Een wit zandstrand, een frisse zeebries, enkele palmbomen en een hangmat. Strandvakanties zijn altijd de perfecte manier om van top tot teen te ontspannen.

Gezellig met het gezin het perfecte zandkasteel bouwen op een van de Canarische Eilanden. Tot in de vroege uurtjes feesten met vrienden op het strand van Ibiza. Of romantisch met z'n tweetjes genieten van de zonsondergang op een strand op Bali. Hoe jouw strandwens er ook mag uitzien, voor elk type is er een strandvakantie. Belangrijk is om op voorhand voor jezelf uit te maken naar welk type vakantie je op zoek bent. Wil je rust tijdens je vakantie, boek dan geen verblijf bij een drukke uitgaansbuurt. Ben je op zoek naar een uitje met het gezin? Kies dan een rustige badplaats met vredige baaitjes waar de kinderen rustig kunnen spelen. Ook is het leuk om te weten of het strand waar je heentrekt een Blauwe Vlag heeft. De Blauwe Vlag is een internationaal milieumerk dat jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens. Uitstekende kwaliteit van het zwemwater, een schoon strand, voldoende toiletten en afvalbakken op het strand zijn enkele van de criteria waarop een strand wordt beoordeeld. Dit exclusieve label was anno 2016 uitgereikt aan meer dan 3500 stranden en jachthavens in ruim 30 landen in Europa, Zuid-Afrika, Marokko, Nieuw-Zeeland, Canada en het Caribische gebied. De Blauwe Vlag is een initiatief van de Foundation for Environmental Education, een onafhankelijk netwerk van organisaties uit 59 landen die zich inspannen voor de natuur en het milieu.

De beste stranden

Onze aardbol telt veel stranden, maar welke zijn nu de mooiste en de meest paradijselijke stranden om op te vertoeven?

Weg met dat zand

Lang leve het strand, maar o wee het zand dat overal in je kleren en schoenen kruipt.

Na het lezen van deze tips heb je nooit nog last van zand op je lichaam, op je kleren of in je telefoon.
  • Je haardos is de ideale plaats voor zand om zich te verstoppen. Waan je daarom even een filmster en schud je haren in slowmotion heen en weer. Krab eens goed over je scalp en kam vervolgens je haar met een borstel of een kam met fijne tanden. Even wassen en klaar!

  • Om je gehele lichaam volledig zandvrij te maken, gebruik je het best talkpoeder. Wrijf jezelf in met talkpoeder en borstel het vervolgens weg. In een mum van tijd valt het zand van je af.

  • Wrijf nooit in je ogen als er zand in zit, want het zand zou je hoornvlies kunnen beschadigen. Spoel je ogen met proper water en indien dat er niet is, kan je gewoon even goed huilen. Werkt altijd!

  • Ook je oren zijn een leuke verblijfplaats voor zand. Probeer de zandkorrels nooit te verwijderen met oorstaafjes, want zo creëer je het omgekeerde effect. Hou je hoofd schuin en schud ermee zodat het zand eruit valt.

  • Nu je lichaam helemaal gereinigd is, is het tijd om je gsm te verlossen van het zand. Natuurlijk zorg je er het best voor dat je gsm nooit met zand in aanraking komt, maar die geniepige korreltjes kruipen nu eenmaal overal in. Een oude tandenborstel is dan ook de beste remedie om je gsm zandvrij te maken.

Wie op strandvakantie gaat mag niet vergeten om essentiële zaken als zonnecrème en een zonnebril mee te nemen. Maar wist je ook dat een vakantie aan het strand wonderen kan doen voor je gewicht?

Vermageren zonder te sporten? Het lijkt te mooi om waar te zijn, maar tijdens een strandvakantie op een warme bestemming is het perfect mogelijk. Uit een Nederlands onderzoek blijkt namelijk dat je een vijfde minder dan normaal gaat eten als het kwik tot de 30 graden reikt. Op naar het zonovergoten strand dus!

Ga je op zonvakantie? Vergeet dan niet te smeren! Het cosmeticamerk Nivea raadt aan om altijd zonnecrème te gebruiken die bij je huidtype past. Gebruik altijd voldoende product (maximaal 30 milliliter ofwel 2 soeplepels), breng de zonnecrème om de 2 uur weer opnieuw aan, onthou dat je zelfs in de schaduw beschermd moet zijn en smeer je na elke blootstelling in de zon in met after sun. Vergeet ook het fabeltje dat het gebruik van een lage SPF je een mooier kleurtje zal bezorgen.

Het belangrijkste accessoire tijdens je strandvakantie is zonder twijfel een zonnebril. Die hoeft niet stijlvol te zijn, maar wel efficiënt. Controleer altijd of je labels zoals "100% bescherming tegen UVA/UVB", "400 NM" of "UV-400 lenzen" op je zonnebril terugvindt. Deze hoeven zeker niet duur te zijn, want je hebt ze in allerlei prijsvariaties. Zorg er ook altijd voor dat de kinderen een exemplaar op hun neus hebben en denk daarbij "hoe hipper de bril, hoe langer ze die op zullen hebben". Om af te sluiten is het ook nog belangrijk om te onthouden dat je ook je zonnebril dient te dragen als het bewolkt is. Het is niet omdat je de zon niet ziet, dat die niet kan schaden. Gelukkig heb je bij TravelBird altijd de keuze uit de zonnigste strandvakanties!

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter