Vakantie aan zee

We kennen allemaal het gevoel als we het strand oplopen, de zoute maar frisse lucht inademen en beseffen: mijn vakantie aan zee met TravelBird kan beginnen!

Aanbiedingen

Kies een vertrekdatum
10 aanbiedingen
Een heerlijke wandeling over de dijk met je favoriete ijsje in de hand, genieten van de lekkerste en meest verse visgerechten en nog zoveel meer, dat is een vakantie aan de kust!

En het is niet voor niets dat mensen bij het woord “vakantie” meteen aan de kust denken. Hier draait namelijk alles om pure ontspanning en uiteraard, menselijk als we zijn, laten we hierbij niets aan het toeval over. Handdoeken? Check! Zwembroek en/of badpak ingepakt? Check! Strandstoeltje, parasol, emmertjes, schepjes, een badminton- of tennisset, nog wat hapjes en drankjes in de rugzak en we zijn er helemaal klaar voor. Voorbereiding is alles, nietwaar? Toch blijkt dat wij Belgen niet altijd even goed voorbereid op vakantie vertrekken, zeker als het onze auto betreft. Volgens cijfers van de VAB lopen 6 op de 10 Belgische voertuigen op vakantie een verhoogd risico op bandenpech. De voornaamste reden hiervan is de verkeerde bandenspanning, onder andere wegens het extra gewicht van de bagage, naast de gewone slijtage. Ook motor- en startproblemen, de batterij en verkeerde brandstof tanken staan in de top tien van pechgevallen.

Of je nu kiest voor de schoonheid van onze eigen Belgische kust, graag gaat uitwaaien op de uitgestrekte zandstranden van onze noorderburen, of liever een bezoekje brengt aan de Noord-Franse Opaalkust: TravelBird heeft voor elke (strand)reiziger wel iets in petto.

BeNeKust

Je hoeft natuurlijk geen exotisch strand te zoeken, ons eigen Noordzeestrand is er ook nog steeds!

Dat het aan onze eigen kust heerlijk toeven is, werd ook de afgelopen tijd weer snel duidelijk!

Volgens Het Laatste Nieuws kwam in juli 2015 alleen al de bezettingsgraad van de hotels in het weekend uit op ruim 95%. Je ziet het: ook voor een vakantie aan de Belgische kust moet je snel zijn!

Ook de Nederlandse stranden worden steeds populairder als vakantiebestemming. Volgens NBTC vonden in 2015 ruim 350.000 Belgen hun weg naar de Nederlandse kust. Onze noorderburen mogen dan ook trots zijn op hun diverse kustlandschap: uitgestrekte zandstranden in het westen, heerlijke wadden in het noorden, kleine eilandjes waarvan Schiermonnikoog zelfs verkeersvrij is… De Nederlanders hebben heel wat voor je in petto! Nog een laatste kleine tip: het properste strand van Nederland ligt slechts enkele kilometers over onze grens. De strandgasten en de Koninklijke Nederlandse Toeristenbond hebben het strand van Domburg verkozen als properste van Nederland. Slechts een uurtje rijden van Antwerpen!

De wonderen van de Nederlandse kust

De lange kustlijn van onze noorderburen verwelkomt je voor een geslaagde minivakantie.

De Nederlandse stranden en duinen zijn vrij ongerept gebleven. Geen hoogbouw of drukke dijken hier.

Met stip op 1 voor onze landgenoten? De stranden van Zeeland, die vlak bij ons eigen landje liggen. De provincie Zeeland gaat er prat op de meeste zonuren van Nederland te hebben. Of het aan de Zeeuwse kust ook echt vaker helder is en minder regent? Dat moet je zelf komen ontdekken! Zomerse waterratten kunnen zich alleszins verheugen op vrij warm zeewater. De Noordzee is hier immers vrij ondiep, waardoor het water snel opwarmt. En dat is alleszins goed nieuws voor een zomerse minivakantie aan de Zeeuwse kust!

Daarnaast heeft Nederland ook enkele heuse eilanden. 5 zanderige eilandjes zijn het, Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog, die samen de Nederlandse Waddeneilanden vormen. Het zijn perfecte bestemmingen voor een weekendje aan het strand. Daarnaast is de reis ernaartoe een waar plezier. Kinderoogjes zullen blinken wanneer je aan boord gaat van de overzetboot! Onderweg verwonder je je over een paar weetjes:

  • Ook Duitsland en Denemarken hebben bewoonde waddeneilanden.
  • De eilanden zijn eigenlijk voortdurend in beweging. "Wandelen" heet dat. Langzaam maar zeker verplaatsen ze zich van west naar oost. Was het je al opgevallen dat de meeste dorpen en stadjes op de eilanden aan de westkust liggen? Wel, ooit lagen ze in het midden!
  • Je had het misschien niet verwacht, maar de zandbanken van de Waddenzee zijn de geliefkoosde plek van tientallen zeehonden. Op Texel kan je deze dieren van dichtbij bewonderen in het opvangcentrum Ecomare.

Aan de Opaalkust

Ook de Noord-Franse kust is een uitstekende keuze voor een weekendje weg

Aan onze eigen kust wandel je over de dijk en schreeuwen de terrasjes om je aandacht. Mag het toch eens wat anders zijn?

Rijd dan De Panne voorbij en laat je verwelkomen door La France. De Noord-Franse Opaalkust weet je te verleiden met meer dan 120 kilometer aan fijne zandstranden. Die worden afgewisseld met indrukwekkende krijtrotsen. De twee bekendste zijn natuurlijk Cap Blanc-Nez en Cap Gris-Nez, die op zo’n 16 kilometer van elkaar liggen. Wist je trouwens dat je vanaf deze toppen de krijtrotsen van Dover kan zien liggen? Al moeten de weergoden je dan natuurlijk wel een beetje gunstig gezind zijn…

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter