2 aanbiedingen

Vakantie Curaçao

TravelBird neemt je mee op een vakantie Curaçao! Snorkel met zeeschildpadden en bewonder de gekleurde geveltjes in Willemstad.
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
2 aanbiedingen
Filters Verwijder

Curaçao is een ongeëvenaarde vakantiebestemming in de Kleine Antillen. Geniet hier van de paradijselijke sfeer en de unieke geschiedenis van het eiland.

Een vakantie Curaçao staat vaak synoniem voor een zon-, zee-, en strandvakantie. Met een relaxte sfeer en het heerlijke tropische klimaat is het dan ook de ideale vakantiebestemming. Maar het eiland heeft nog zo veel meer te bieden. De fascinerende geschiedenis en de interessante cultuur lokken menig toerist naar Curaçao! Dit paradijselijke eiland in de zuidelijke Caraïbische zee kent een speciale geschiedenis met Nederland. Het eiland bestaat eigenlijk uit twee delen, Curaçao en Klein Curaçao. De officiële talen zijn Nederlands, Engels en Papiaments. Handig! Je kan er dus gewoon in het Nederlands communiceren met de lokale bevolking. De inwoners van Curaçao zijn een mengelmoes van ruim 50 verschillende nationaliteiten.

De temperaturen zijn er het hele jaar door erg aangenaam, met schommelingen tussen de 25 en 30 graden celsius. De noordelijke passaatwind die door het eiland waait zorgt regelmatig voor de nodige verkoeling. Ook al ligt Curaçao in de Caraïbische zee, het eiland blijft gespaard van de typische tropische stormen. Daarom blijft een vakantie Curaçao in elk seizoen een goed idee! Door de interculturele aard van het eiland zijn de inwoners van het eiland erg hartelijk tegenover toeristen en de nieuwkomers kunnen dan ook steeds op een warme ontvangst rekenen. Samen naar een bar gaan is hier niet ongebruikelijk!

De hoogtepunten van Curaçao

Dit moet je gezien hebben tijdens je vakantie Curaçao...

Bezoek het bruisende Willemstad en vergeet geen foto te nemen met de prachtig gekleurde huisjes.

Naar Curaçao reis je niet alleen voor zon, zee en strand, maar ook voor de rijke geschiedenis, de musea en de plantagehuizen. De hoofdstad van het eiland, Willemstad, wordt ook wel eens het Amsterdam van Curaçao genoemd en heeft een plekje veroverd op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Mooie geveltjes, gelijk aan een citytrip Amsterdam, zijn er in elk geval in overvloed. De hoofdstad van het eiland bestaat uit twee stadsdelen, Punda en Otrabanda, die worden gescheiden door de Sint-Annabaai. Via de Koningin Emmabrug, ook wel de Swinging Old Lady genoemd, kan je makkelijk de oversteek maken tussen beide delen. Punda is het oudste stadsgedeelte van Willemstad. Hier ligt de beroemde Handelskade, het meest gefotografeerde plekje van Curaçao. De gekleurde gevels van de huisjes, badend in het zonlicht, zijn een streling voor het oog. De geveltjes brengen je meteen in Caraïbische sferen. Het geel gekleurde Penha gebouw wordt over het algemeen beschouwd als het mooiste van de wijk Punda. Achter de Handelskade begint het winkelgedeelte van de stad.

Het Maritiem Museum van Curaçao neemt je mee op een ontdekkingsreis naar het handelsverleden en de scheepvaartgeschiedenis van het eiland. Het bezoek is inclusief een rondvaart in de haven van Curaçao met een water-taxi. Ook een bezoek aan de drijvende markt mag niet ontbreken tijdens een vakantie Curaçao. De authentieke vissersbootjes op het water verkopen koopwaar en tropische vruchten vanuit Venezuela. Vanuit hun kleurrijke bootjes laden ze de exotische producten in hun kraampje. Geen tijd om je te vervelen op dit paradijselijke eiland!

Verken de prachtige natuur

Van watersport tot een bezoek aan het nationale park...

Aan paradijselijke eilanden geen gebrek in Curaçao. Beleef een onvergetelijke onderwaterervaring of kies voor een stevige wandeling in het Christoffelpark.

De onderwaterwereld in Curaçao is net zo spectaculair als de wereld boven water. Op het vulkanische kalkgesteente hebben zich schitterende koralen ontwikkeld. Ideaal dus voor de duikers en snorkelaars! Langs de zuidkust van het eiland liggen maar liefst 65 erkende duikplekken voor een onvergetelijke ervaring tussen de miljoenen kleurrijke vissen, zeeschildpadden en koralen. Zo kan je snorkelen op Porto Marie, een paradijselijke badplaats waar het water turquoise kleurt en de stranden parelwit zijn. Neem vervolgens de boot naar het nabijgelegen eilandje Klein Curaçao, amper drie vierkante kilometer groot. Hier bevind je je tussen oude scheepswrakken, een imposante vuurtoren en een adembenemende onderwaterwereld.

Ooit al eens een struisvogel bereden? In Curaçao kan het! In de struisvogelfarm kan je een rondleiding krijgen, de struisvogels voeren en voor de durvers is het ook mogelijk om een struisvogel te berijden. In het Christoffelpark, het grootste nationale park van Curaçao, geniet je van een onvergetelijk schouwspel van flora en fauna. Neem deel aan een van de acht wandelroutes of beleef een geweldige safari tijdens een prachtige zomervakantie!

Gastronomisch genieten

Proef van de veelzijdigheid van de Curaçaose keuken!

De Curaçaose gastronomie is ontstaan uit een mix van vreemde invloeden. Van Nederlands en Spaans tot Venezolaans en Indonesisch, van alle windstreken kan je wel aspecten terugvinden.

De interculturele samenstelling van het eiland zie je ook terug in de Curaçaose gastronomie, die een mix is van ingrediënten en bereidingswijzen. Over het algemeen zijn de gerechten in Curaçao zeer voedzaam en hartig en vaak op basis van vis, kip en rund. Zo is toba een erg populair stoofpotje gemaakt van vis of rund-, kippen- of geitenvlees. Maar af en toe kom je ook toba tegen op de menukaart met leguanenvlees. Het smaakt net zoals kip! Ook zie je in Curaçao veel producten gemaakt van cactus. Zo wordt het vlees van de kadushicactus gebruikt voor soep. Ben je niet zo van de vreemde ingrediënten? Geen probleem! Op het eiland geniet je ook van de Hollandse en Europese keuken. Kortom, de keuken biedt voor elk wat wils. Met gerechten uit alle hoeken van de wereld komt Curaçao tegemoet aan ieders wensen.

Snèks zijn eethuisjes die op elke hoek van straat wel te vinden zijn. Het is een soort van minisupermarkt met een openluchtbar en muziek. Je kan er snacks en drankjes bestellen. Een snèk is eigenlijk de naam voor heerlijk gekruid vlees met frietjes of een broodje. In de oude wijk Punda vind je een erg grote markt, waar je inkopen kan doen of iets lekkers kan kopen om te eten. Probeer zeker eens hobi duchi, een cactussoep met varkensvlees, vis of garnalen, of kesi yena, uitgeholde Edammerkaas die gevuld wordt met restjes vlees. Het voorbeeld bij uitstek van de culinaire smeltkroes!

Genoten van een vakantie Curaçao? Dan raadt TravelBird ook de gezellige Aruba, St. Maarten en Dominicaanse Republiek reizen aan!

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter