Ontdek meer

Denk je bij het horen van Duitsland meteen aan Duitsers die met hun snelle wagen richting München trekken om, volledig gekleed in een traditionele lederhose, bier te drinken tijdens het Oktoberfest?

Laat al die stereotypen maar achterwege, want Duitsland is zoveel meer dan dat. Het is een land waar het landschap van provincie tot provincie verandert, gaande van de wijngebieden langs de Moezel tot de bergen van Beieren. Het is een land waar zowel wandelaars en cultuurliefhebbers als pretparkgangers aan hun trekken komen. En het is vooral een land waar gastvrijheid hoog in het vaandel wordt gedragen. Zelfs onze noorderburen beamen volgens De Telegraaf dat Duitsland het meest gastvrije vakantieland ter wereld is. Wacht dus niet langer met het boeken van je volgende vakantie Duitsland, waar veelzijdigheid troef is!

Autovakantie Duitsland
Ons buurland, het ideale excuus voor een roadtrip
Met z'n tweetjes of met het hele gezin roadtrippen in Duitsland? Klinkt goed, dus pak die meezingmuziek al maar in.

Dat je meteen zin krijgt om de auto in te stappen, is alvast niet verwonderlijk. Volgens De Standaard neemt 47% van de Belgen namelijk de auto om naar hun vakantiebestemming te reizen. Zeker voor een vakantie in Duitsland is dit erg gemakkelijk, aangezien de prachtige natuur en verschillende boeiende steden op rijafstand liggen. Zo rijd je in no time naar de Moezel, een wijngebied met stijle heuvels, en ligt ook de Eifel met zijn verrassende natuur dichtbij. Bereid om iets langer onderweg te zijn? Ga dan naar het Zwarte Woud met zijn talrijke kuuroorden, of naar Beieren met zijn indrukwekkende bergketens.

Vakanties Duitsland zijn ook ideaal voor wie meer geïnteresseerd is in de cultuur en geschiedenis van een land. Naar Berlijn en München ga je misschien beter met het vliegtuig, maar er zijn ook tal van steden die perfect bereikbaar zijn met je eigen vertrouwde auto. Zo ben je heel snel bij de oude architectuur van Aken (150 kilometer), de indrukwekkende Dom van Keulen (220 kilometer), de stadspoorten van Trier (250 kilometer) en het winkelwalhalla Düsseldorf (210 kilometer). Ze liggen allemaal zo dichtbij, maar er valt zoveel te beleven tijdens een gezellige citytrip. Combineer een namiddagje shoppen met een bezoek aan een kunstmuseum en natuurlijk een wandeling door het historische stadscentrum.

Reizen maakt je bescheiden. Je ziet wat een kleine plaats je inneemt in de wereld.

– Gustave Flaubert
Magische kerstsfeer
Hoe de kerstman zijn tweede thuis vond in de feeërieke steden van Duitsland
Een zomervakantie Duitsland is altijd erg aantrekkelijk vanwege de groene landschappen; maar als de eerste sneeuw valt, zie je pas echt het beste van wat dit land te bieden heeft.

Duitsland is natuurlijk hét land van de kerstmarkten. Elke stad heeft heel het jaar door zijn charme, maar met de feestdagen wordt dit toch extra in de verf gezet. Jingle Bells weerklinkt wanneer je langs de houten kraampjes kuiert, en op zoek gaat naar de handgemaakte kerstpoppetjes en versierde kerstballen, om vervolgens te stoppen voor een glaasje glühwein of schnaps. Je hoort het al, Duitsland wordt een echt winterwonderland in december. En om het allemaal nog eens extra leuk te maken, behoren de steden München en Berlijn volgens Het Nieuwsblad tot de goedkoopste citytrips rond Kerstmis. Laat zo'n weekend Duitsland dus niet aan je voorbij gaan, zeker aangezien TravelBird er nog eens mooie kortingen bovenop geeft voor talrijke hotels in Duitsland.

De Duitse keuken
Zestien deelstaten, en nog eens dubbel zoveel culinaire specialiteiten
Het is moeilijk om niet te gaan watertanden bij het horen van de Duitse specialiteiten.

Een menu met keuze tussen schnitzel, kartoffelsuppe of worst met zuurkool is natuurlijk al goed op zich, maar de keuze tussen al de Duitse bieren maakt je vakantie Duitsland helemaal af. Wordt het een glas (durft wat groter uit te vallen dan in België) Erdingen, Radeberger of Beck's? Je kunt nadien meteen een portie kaiserschmarren bestellen, of even wachten voor een namiddagsnack. We suggereren alvast een pretzel (die op elke straathoek verkocht wordt) of een Berlijnse bol (waarvoor je even de bakker moet binnengaan). Je hoort het al, zoetebekken komen hier aan hun trekken!