aanbiedingen

Vakantie Estland

Ongerepte natuur, indrukwekkende cultuur en prachtige architectuur... Ontdek het tijdens een vakantie Estland met TravelBird. Dit wordt een onvergetelijke reis!
Bekijk meer:

Estland, een geheimzinnig land met een glorieuze natuur, een kleurrijk verleden en een hartelijke cultuur. Laat de vakantie maar beginnen!

Helemaal in het noorden van de Oostzeelanden staat het roemrijke Estland op jouw komst te wachten. Estland maakt samen met Letland en Litouwen deel uit van de Baltische staten, deze drie landen lijken qua aardrijkskunde en geschiedenis enigszins op elkaar en worden vaak in een adem uitgesproken. Nochtans verschillen de drie landen sterk qua cultuur, want al hoort het Estse grondgebied geografisch gezien tot Oost-Europa, toch lijkt ze door haar karakter en uitstraling eerder bij de Scandinavische landen te passen. Mocht Estland je dus heel erg aanspreken, dan zul je waarschijnlijk ook genieten van een vakantie Finland. Veel reizigers zijn zich nog niet bewust van de pracht en praal van Estland en hierdoor lijkt het land haast nog onontdekt. Dit is volgens ons onterecht, want Estland is de thuisbasis van een wonderschone ongerepte natuur, prachtige historische dorpjes en steden en voor de lekkerbekken: een uitmuntende keuken! Gelegen aan de Oostzee en de Finse Golf geniet deze Baltische staat van een gematigd zeeklimaat met koele winters en milde zomertemperaturen. Of je nu voor het na-of voorjaar, voor de winter of zomer kiest, een vakantie Estland kan op elke dag van het jaar! Daarnaast word je in Estland verwelkomd door een vrolijke en liefhebbende lokale bevolking waardoor we je kunnen garanderen dat je je wellicht snel zult thuis voelen op het Estse grondgebied!

Volgens historici dateren de oudste vondsten van de eerste Estse inwoners van zo’n 7000 jaar geleden. In deze tijd leefde de voormalige samenleving vooral van landbouw, visserij en jacht. Door de geschiedenis heen vonden er in Estland heel wat machtswisselingen plaats, zo deelden de Duitsers, Zweden en Russen er ooit de lakens uit. In een recent verleden was het de Sovjetunie die Estland in de tang nam en stuurde men iedereen die enig obstakel kon vormen koelbloedig naar Siberische werkkampen. Ondanks het onderdrukken, vernietigen van nationale monumenten en beperken van persvrijheid, bleef het nationaal Estisch gevoel resoluut aanwezig, op een zodanige manier dat Estland in 1991, aan het eind van de Koude Oorlog, eindelijk weer onafhankelijk werd. Ontsnapt uit de klauwen van de Sovjet unie, werd Estland met open armen door Europa ontvangen en bloeide het land uit tot een charmant en geliefkoosd gebied, kortom tot het Estland dat wij nu kennen.

De mooiste steden in Estland

Bijzondere Estse steden.

Kuier door de meest fraaie steden van Estland en ontdek de ware betekenis van charme en schoonheid.

Een Estland vakantie brengt je naar de thuisbasis van een waaier aan prachtige historische steden en gezellige vissersdorpjes. Hierdoor is een stedentrip Estland ideaal omdat het je veel over de geschiedenis van het land laat zien. Onder de mooiste steden van Estland valt gegarandeerd de Estse hoofdstad Tallinn. In het historisch centrum van Tallinn lijkt de tijd stil te staan en waan je je meteen in het tijdperk van de middeleeuwen. De gehele binnenstad met eeuwenoude huizen, kleine klinkerstraatjes en culturele bezienswaardigheden werd in UNESCO’s werelderfgoedlijst opgenomen en roept tijdens je vakantie Estland een waanzinnig sprookje tot leven. Maar het daverende Estland heeft nog veel meer in haar mars, zo moet je beslist het mooie Tartu opzoeken. Gelegen aan de rivier Emajõgi schittert Tartu als bruisende universiteitsstad.

Verder is er, grenzend aan Rusland, de culturele stad Narva. Hier vormt de Narvarivier een natuurlijke grens tussen Estland en het Russische grondgebied en huizen er hierdoor heel wat Russisch sprekende inwoners. In Narva ontdek je over het algemeen een architectuur met een overwegend Sovjet accentje, dit valt te verklaren door de wederopbouw van Narva na Wereld Oorlog Twee. Je trip naar Narva kan niet zonder een kijkje te nemen bij het Hermann Fort, een van de best bewaarde kastelen van heel Estland, hier vertelt het bijhorende museum je alles wat je weten over het Estse leven gedurende langvervlogen tijden. Nog niet helemaal overtuigd? Neem dan meer eens kijkje in Pärnu, oftewel de Estse hoofdstad van de zomer. Gelegen aan de heerlijke kust kun je hier genieten van hemelse strandwandelingen en kun je tijdens een actieve bevlieging de Estse golven als surfend trotseren.

Het natuurlijke Estland

Estse flora en fauna

Een vakantie Estland brengt de natuurreiziger in je naar boven en neemt je mee naar een wereld ver weg van de gebaande paden.

De Estse natuurgebieden vormen een ongekende schat voor menig natuurfanaten en maken deel uit van de mooiste natuurlijke gronden uit Europa. Estland is overwegend bebost en huist een ruige fauna zoals lynxen, bruine beren en wolven. De ellenlange kustlijn wordt voornamelijk bevolkt door tal van bijzondere vogelsoorten, maar ook het binnenland leent zich uitstekend voor wie van een portie vogelspotten houdt. Als je goed kijkt, tref je aan de vele waterrijke gebieden vast en zeker een heleboel kraanvogels, visarenden, bonte spechten en eidereenden aan. Spreekt dit je zeer aan, dan móet je ook een vakantie Madeira met meer dan 46 verschillende vogelsoorten ook proberen!

Estland bestaat uit twee geografische zones, namelijk de noordelijke zone, ook wel de kustregio genoemd, en de westelijke zone. Wanneer je het gehele landschap bestudeerd, merk je dat beide regio’s vrij vlak zijn, dit komt door erosie tijdens de verschillende verstreken ijstijden. Verder telt Estland zo’n 1400 meren en ongeveer 1500 eilanden. Net voorbij de Estse kust schittert zo het prachtige eiland Saaremaa, het op een na grootste eiland in de Oostzee. Het eiland is voornamelijk bekend omwille van de kraters van Kaali. Tal van jaren voor Christus ontstonden deze kraters door meteorietinslagen en dit natuurlijk spektakel kun je na al die jaren nog steeds in het landschap bewonderen.

Het gastronomische Estland

Zo proeft de Estse smaak.

Tijdens je vakantie Estland zal de rijkdom aan lekkernijen je vast en zeker niet ontgaan.

In Estland kent elke regio eigen specialiteiten, afhankelijk van de authentieke gewassen die de grond te bieden heeft. De meest typerende gerechten raken steeds meer verzeild met vergetelheid, gelukkig voor jou beschikt Estland nog steeds over heel wat culinaire restaurants die de knepen van het vak maar al te goed kennen. Onder Estse traditionele gerechten vallen bijvoorbeeld mulgikapsat (een heerlijke stoofpot met zuurkool en varkensvlees), kilu (haring geserveerd met roggebrood), pannenkoeken met kaviaar en Pirukad, dit zijn kleine deeggerechten opgevuld met wortel, rijst en vlees. Verder heeft de Etse keuken veel in gemeen met de landen die je kunt bezoeken tijdens een vakantie Scandinavië.

De populairste consumpties bij Estse inwoners zijn voornamelijk bier en wodka. Ook worden andere dorstlessers als de typische frisdrank Linnuse Kali en Vana Tallinn, een koffielikeur, enorm geliefkoosd. De Estse gastronomie wordt voornamelijk gekenmerkt door Duitse, Zweedse en Russische invloeden, een culinaire smeltkroes van smaken fleuren je bord dus vast en zeker op tijdens een heerlijk Ests dinner.

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter