17 aanbiedingen

Vakantie Griekenland

Witte huisjes, een blauwe hemel en idyllische eilanden: dat zijn de ingrediënten voor je perfecte vakantie Griekenland. Vlieg met TravelBird naar het paradijs!
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
17 aanbiedingen
Filters Verwijder

Op het Griekse vasteland of eilanden als Kreta en Rhodos vakantie vieren, is bij heel wat toeristen erg in trek. Wat zijn de vele troeven van Griekenland?

In het grote aanbod aan zonnige vakantiebestemmingen is Griekenland een populaire vaste waarde. Culturele uitstappen combineer je er met een aangenaam mediterraan klimaat en de eeuwige nabijheid van de zee. Bovendien heeft het land de volgende onnavolgbare troef: een ogenschijnlijk oneindige hoeveelheid eilanden. Opgeteld bedraagt het aantal kilometers kustlijn (van het vasteland en de eilanden) zo'n 15.000 km en daarmee beschikt Griekenland over de tweede langste kustlijn van Europa, na Noorwegen. Zo houdt een vakantie naar dit land de belofte van heel wat zee- en strandplezier in. Met gemiddeld 250 dagen zon per jaar is Griekenland bovendien één van de zonnigste landen van Europa. Volwassenen zonder kinderen, die op zoek zijn naar ultieme rust, kunnen in Griekenland ook zeker terecht. Er zijn genoeg adults only mogelijkheden.

Maar dat is niet de enige aantrekkingspool van Griekenland, heel wat bezoekers zijn immers ook geïnteresseerd in de historische bezienswaardigheden van het land. Een vakantie Griekenland is zoals een reis naar het kloppende hart van de Klassieke Oudheid. De wortels van de democratie en het theater vinden hier hun oorsprong. Vele toeristen doen bijvoorbeeld tijdens hun vakantie Rhodos aan. Dit zuidelijke eiland in de Egeïsche Zee is bekend vanwege de luxueuze resorts en prachtige stranden. Zo leent het zich perfect voor een vakantie aan zee. Bovendien prijkt het oude stadscentrum van de hoofdstad Rhodos sinds 1988 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ideaal voor wat afwisseling tussen zee en cultuur! Het échte pronkstuk van de eeuwenoude architectuur is de Akropolis van Athene. De Griekse hoofdstad is een echte favoriet onder de cultuurliefhebbers. Wil je de vele mogelijkheden van het land verkennen, dan kan je een kijkje nemen in het aanbod van TravelBird. Een vakantie naar Griekenland hoeft nooit duur te zijn en is het geld altijd dubbel en dwars waard, maar wie voor dat beetje extra wilt gaan zijn er ook de luxevakanties in Griekenland.

Reizen door de tijd

Tijdens een vakantie Griekenland treed je in de voetsporen van legendarische filosofen, staatslui en schrijvers

Meer dan 2500 jaar geleden werden in het Oude Griekenland de eerste bouwstenen gelegd voor onze huidige, westerse beschaving.

De wieg van onze beschaving staat in Griekenland. In Athene werd duizenden jaren geleden de eerste aanzet tot een nieuwe staatsvorm gegeven, bekend als democratie. Ook de filosofie, wetenschappen en kunst hebben er hun wortels. De sporen van oude beschaving vind je dan ook overal verspreid in het land. De alleroudste restanten staan nog overeind op het eiland Kreta. Vanaf het derde millennium v. Chr. tot ca. 1200 v. Chr. bloeide de minoïsche beschaving er. De Minoërs waren meesters in het bouwen van indrukwekkende paleizen, die roem verkregen als 'labyrinten' en zo doorheen de eeuwen menig verteller inspireerden. Ook vandaag nog spreken fascinerende bouwwerken tot de verbeelding. De minoïsche beschaving werd afgelost door de Myceense op het vasteland. In de stad Mycene werden kolossale paleizen en grafmonumenten blootgelegd. Verspreid over het hele land - het schiereiland Peloponnesos en het Griekse vasteland - staan vandaag nog restanten uit de eeuwen die volgden overeind. Het theater van Epidauros, het heiligdom van Delphi, de graftomben van Vergina, diverse tempels in Olympia, Athene en vele andere plekken: het is slechts een greep uit de vindplaatsen van vele historische schatten.

Of je nu met een vliegvakantie Griekenland gaat verkennen, een cruise plant of een van de eilanden uitkiest, bereid je voor op een reis door de tijd. Enkele bezoekjes aan de vele ruïnes en musea brengen het verleden weer tot leven. In Griekenland vakantie vieren, is als ronddwalen in een levensgroot openluchtmuseum en dat maakt het net tot een boeiende bestemming.

Een land van tradities

Griekenland: een eeuwenoud land met eeuwenoude gewoonten

Elk land heeft zijn tradities, zo ook Griekenland. Sommige zijn herkenbaar, andere zijn ons totaal vreemd. De keuken daarentegen, die lijkt populair bij iedereen.

Bij een eeuwenoud land horen eeuwenoude tradities. Denk maar aan huwelijken, waarbij borden stukgegooid worden op de vloer om zo geluk en vruchtbaarheid voor het huwelijk af te dwingen. Op de terrasjes van de cafés, vaak in de schaduw van een grote plataan, zitten mannen met komboloi - een soort van parelsnoeren die je tussen je vingers laat glijden - heftig te discussiëren of rustig van een tasje koffie te genieten.

Ook in de lokale keuken wordt het traditionele karakter van het land weerspiegeld. Griekenland is onlosmakelijk verbonden met de zee en het zeemansleven. Vis en zeevruchten nemen dan ook een belangrijke plaats in de gerechten in. Daarnaast heeft de olijfteelt op de zonnige bergflanken van het Griekse binnenland uiteraard ook een grote invloed op de gerechten: olijven en olijfolie zijn niet weg te denken uit de Griekse keuken. Lams- en varkensvlees zijn de favoriete vleessoorten, die worden verwerkt in heerlijke (oven)gerechten. Souvlaki, moussaka, dolmades, youvetsi, keftedakia... Daar schenk je dan nog een authentiek Grieks wijntje bij, en met een glaasje ouzo achteraf is je Griekse maaltijd - en zo meteen ook je vakantie in Griekenland - perfect!

Verborgen schatten

Op ontdekkingstocht in het ongerepte noorden van Griekenland

Wie naar Griekenland trekt, kiest dikwijls het zuidelijkste deel van het land: de Peloponnesos, de eilanden, Athene,... Wordt het noorden onterecht vergeten?

In het noorden van het land liggen nog heel wat onontgonnen schatten. Het indrukwekkende gebied van de Meteora, reusachtige rotsen waarop oude kloosters gevestigd zijn, is wel bij veel toeristen bekend. Een bezoekje aan het mysterieuze rotslandschap is dan ook een echte must voor wie op vakantie Griekenland aandoet. Een van de andere mooie plekjes in de regio is de stad Ioannina en omgeving. De natuur in de streek is ongerept en indrukwekkend. Zo straalt Vikoskloof in het Pindosgebergte een mysterieuze schoonheid uit, met onherbergzame hellingen en idyllische uitzichtspunten. Een andere leuke natuurbestemming in de regio, is de vallei van de rivier de Acheron. Vroeger geloofden de Grieken dat deze rivier naar de onderwereld leidde. Daarom gaan wandelaars er dikwijls op zoek naar de poort van de Hades: al wandelend en zwemmend kan je de rivier stroomopwaarts volgen, langs de feeërieke bedding. Ook vandaag is het nog steeds duidelijk waarom de oude Grieken hier goddelijke invloeden vermoedden! Laat jij jezelf als een God behandelen in een van de all inclusive resorts in Griekenland?

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter