49 aanbiedingen

Vakantie Italië

Beleef met TravelBird 'la dolce vita' tijdens een vakantie Italië. Het Gardameer, de Bloemenrivièra en Toscane? Ze liggen aan je voeten!
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
49 aanbiedingen
Filters Verwijder

De ontdekkingsreiziger Columbus, modeontwerper Giorgo Armani, wetenschapper Galileo Galilei en kunstenaar Michelangelo waren allemaal afkomstig uit de Italiaanse laars. Je zou bijna denken dat er iets in het water zit, of misschien wel in de wijn.

Helemaal naar Italië reizen om door een glaasje omgetoverd te worden in de nieuwe Giacomo Casanova of Monica Bellucci is misschien wat overdreven, maar een vliegtuig nemen richting het land van de pasta is toch geen slecht idee. Want Italië heeft zoveel te bieden. Het land heeft natuurlijk een rijke geschiedenis achter de rug, wat op tal van plaatsen te bewonderen is. Rome, Pompeï en Villa Adriana om maar enkele te noemen. Maar daarnaast is Italië ook de gedroomde vakantiebestemming voor wie op zoek is naar wat rust en stilte te midden van de natuur. Vanuit een stoeltje op je terras uitkijken over de glooiende velden met hier en daar een cipres... Het leven kan toch mooi zijn tijdens zo'n vakantie Italië!

Reizen Italië trekken heel wat romantische zielen aan, getuige de vele buitenlanders die voor hun huwelijk of huwelijksreis een luxe vakantie boeken in het land. Venetië is al jaar en dag een geliefkoosde bestemming. Alhoewel gondels oorspronkelijk gebouwd werden om goederen te vervoeren, staan verliefde stelletjes tegenwoordig te popelen van ongeduld om aan boord te gaan van deze smalle, puntige boten. Een glaasje bubbels, wat verspreide rozenblaadjes en een gondelier die het bekende lied O Sole Mio zingt, maken het plaatje natuurlijk helemaal compleet. Een andere stad die vereenzelvigd wordt met romantiek is Verona, de stad van Romeo en Julia. Verona kwam nog eens extra in de kijker te staan door de film 'Letters to Juliet', maar is vooral bekend vanwege Casa di Giulietta. Stelletjes raken hier de rechterborst aan van het bronzen beeld van Julia voor wat geluk in de liefde, en de vrouwen begeven zich maar al te graag op het balkon van Julia (wachtende op een serenade of liefdesverklaring van hun partner).

Natuurpracht in Italië

Verscheidenheid troef met stranden, glooiende wijnvelden en schilderachtige meren

Ze lijken soms wat druk over te komen met hun uitgesproken handgebaren en temperamentvolle karakter, maar de Italianen weten ook als geen ander wat genieten en ontspannen is.

“Alles komt wel goed” zou gemakkelijk de nationale slogan kunnen zijn, want aan stressen doen ze in Italië niet. Een les waar wij iets van kunnen leren, zeker op vakantie. Zet die smartphone dus maar uit, laat je laptop lekker thuis en pak die spannende vakantiethriller al maar in voor een vakantie te midden van de Italiaanse natuur. Natuur is natuurlijk een ruim begrip, dat zal je meteen merken. Van de glooiende wijnvelden en typische cipressen tijdens een vakantie Toscane tot de uitgestrekte stranden op Sicilië. TravelBird helpt je graag met een verkenning van dit veelzijdige land, dus neem zeker een kijkje naar ons aanbod.

Meer aan de bovenkant van de laars vind je uitgestrekte meren als geen ander. Het grootste meer van Italië, het Gardameer, kent natuurlijk al jaar en dag een goede reputatie. Tegenwoordig komt het kleine broertje, het Comomeer, echter steeds meer in de aandacht te staan door de vestiging van beroemdheden. Want als het Comomeer goed genoeg is voor Madonna, Donatella Versace en George Clooney, zal deze bestemming waarschijnlijk ook net door de beugel kunnen voor jou. Meer naar het zuiden vind je de populaire landschappen van Toscane en Umbrië. De zonnebloemen, wijngaarden en olijfbomen typeren het landschap, maar deze worden perfect aangevuld met authentieke middeleeuwse dorpen waar de was van de Italianen zorgeloos buitenhangt. Zie met eigen ogen die eenzame villa's te midden van het heuvelachtige landschap tijdens je volgende vakantie in Toscane.

Een land vol geschiedenis

Culturele parels in overvloed in de boeiende Italiaanse steden

Dat Italië een waar openluchtmuseum is, komt nergens beter naar voren dan in de hoofdstad Rome. Zonder er zelfs naar op zoek te gaan, stuit je telkens weer op eeuwenoude gebouwen met een rijke geschiedenis.

Zo wandel je tijdens een dagje in Rome gemakkelijk langs het Colosseum, Pantheon, Forum Romanum en de Trevifontein. Vergeet natuurlijk ook de Sint-Pietersbasiliek en de Sixtijnse kapel niet te bezichtigen. Michelangelo had ruim 4 jaar nodig om de plafondschildering met meer dan driehonderd figuren af te werken.

Tijdens een korte vakantie kan natuurlijk kiezen voor een citytrip Rome, maar natuurlijk kan niet enkel Rome uitpakken met indrukwekkende gebouwen. We noemen alvast enkele van de meest populaire bezienswaardigheden tijdens een vakantie Italië. In Venetië bezichtig je de Basiliek van San Marco en maak je een romantische rit op een bootje. Een andere stad in het noorden van Italië is Milaan, een stad die vooral bekend staat als een walhalla voor de winkelliefhebbers en waar de overnachtingen heel luxe kunnen zijn zoals in het Hilton. Maar ook de kathedraal zal je versteld doen staan! Op het centrale plein van Pisa staat een van de meest bekende gebouwen ter wereld. De scheve toren van Pisa werd zelfs gerestaureerd zodat de afwijking is teruggebracht van 5,5 graden naar 3,99 graden. Anders zou de toren uiteindelijk gevallen zijn. Meer naar het zuiden stap je terug in de tijd in Pompeï, één van de best bewaarde Romeinse steden. De opgravingen van deze oude stad zijn zeker een daguitstap waard!

Italiaanse Keuken

Van antipasti tot zabaglione, elke streek met zijn eigen specialiteit

“Italiaans eten heeft slechts één nadeel: vijf of zes dagen nadien heb je weer honger.” George Miller had wel een punt toen hij deze uitspraak deed aangezien een traditionele Italiaanse maaltijd uit maar liefst vijf gangen bestaat.

Antipasti, primi, secondi, contorni en dolci volgen elkaar op en weten je telkens weer te verrassen. Italië is natuurlijk het land van de pizza en pasta, en die vind je dan ook rijkelijk in het land, met de meest verrassende smaken. Vind je het moeilijk kiezen tussen lasagne, pizza, cannelloni en ravioli? Dan mag je gerust spreken van een luxeprobleem. Het wordt er trouwens niet gemakkelijker op, want de desserts zijn hier om van te smullen. Kies elke dag iets anders, zo heb je op het einde van je vakantie de gelato, panna cotta, tartufo en tiramisu allemaal geproefd!

Ook over de drankjes hier zal je vol lof zijn wanneer je thuiskomt na een vakantie Italië. Bij een diner horen natuurlijk wat plaatselijke drankjes, dus kan je starten met een glaasje prosecco, verdergaan met wat wijn bij de maaltijd, en afsluiten met een espresso en een likeurtje. Amaretto kan je overal wel krijgen, maar als je een limoncello wilt drinken dicht bij de bron, moet je dat vooral doen tijdens een vakantie in het zuiden van Italië. Aan de Amalfikust kan je niet aan dit citroendrankje ontkomen, dus proeven is de boodschap.

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter