3 aanbiedingen

Vakantie Kroatië

Van de paradijselijke kust in het westen tot het oogverblindende landschap in het oosten: je vakantie Kroatië met TravelBird bezorgt je de ene verbazing na de andere!
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
3 aanbiedingen
Filters Verwijder

Een onontgonnen landje in de Balkan, met een rotsachtige kustlijn in het westen en graslanden in het oosten: Kroatië is een land met vele gezichten.

In het oosten van ons continent liggen heel wat landjes die nog lang niet al hun geheimen hebben prijsgegeven. Eentje daarvan is Kroatië, het sikkelvormige landje aan de Adriatische Zee. Stilletjesaan beginnen de toeristen uit de hele wereld de prachtige stranden te ontdekken. En terecht, want de kustlijn met haar prachtige rotsen, baaien en eilandjes is waarlijk indrukwekkend. Van de romantische stranden op het schiereiland Istrië tot de historische plaatsjes in Dalmatië: de Kroatische kust herbergt duizend en één charmante plekjes, waar je niet eens te diep in de buidel hoeft te tasten met haar betaalbare stranden. De klinkende namen van kuststeden als Pula, Dubrovnik, Trogir en Split beelden de paradijselijke sfeer, eigen aan deze kuststadjes, perfect uit. Smalle steegjes en charmante huizen met oranje daken typeren de badplaatsen, ideaal voor een vakantie aan zee. Maar niet alleen het strand lonkt op een vakantie Kroatië. In het binnenland liggen enkele pareltjes van nationale parken, zoals Plitvice en Krka, waar je prachtige watervallen en ander natuurschoon kan bewonderen.

Het land Kroatië heeft al een lange geschiedenis achter de rug. Reeds in de prehistorie werd dit gebied bewoond, dat bewijzen de fossielen van Neanderthalers die in de regio aangetroffen werden. Afwisselend als autonoom koninkrijk en als deel van grotere machten, zoals het Osmaanse Rijk, ontwikkelde Kroatië doorheen de eeuwen een heel eigen identiteit. En vandaag? Vandaag is het land een bloeiende republiek die deel uitmaakt van de Europese Unie. Zo reis je er gemakkelijk binnen en buiten. Neem even een kijkje in het aanbod van TravelBird, want je vakantie Kroatië was nog nooit zo gemakkelijk geregeld! Voor de early bird is er altijd de juiste prijs voor de perfecte locatie!

Stedelijk schoon

Het zonnige land aan de Adriatische kust heeft ook heel wat mooie citytripbestemmingen voor je in petto.

In een historisch land als Kroatië bloeien uiteraard heel wat prachtige steden. Op citytrip in dit land verlaat je de gebaande paden, zo ontdek je de mooiste parels.

Ga je op vakantie in Kroatië, dan zijn er enkele steden die je niet links kan laten liggen. Zowel aan de kust als in het binnenland is het land rijk aan stedelijk schoon. Aangezien Kroatië al vroeg bewoond werd en doorheen de eeuwen onder de invloed van verschillende culturen heeft gestaan, vind je in de steden sporen van de vele buitenlandse overheersers. Italiaanse, Turkse, Hongaarse, Oost- en Zuid-Europese invloeden maakten Kroatië tot de culturele smeltkroes die het vandaag is. In bepaalde delen van het land lijkt het dan ook eerder of je op een vakantie Hongarije, Turkije of Italië bent, dan een vakantie Kroatië. Het amfitheater van Pula en het Paleis van Diocletianus in Split staan vandaag nog overeind als machtige getuigen uit de tijd van het Romeinse Rijk; kerken en basilieken, bijvoorbeeld de Eufrasiusbasiliek in Poreč, blijven over uit de Byzantijnse tijd. Met een bezoekje aan de volgende steden geef je je vakantie Kroatië een historische toets.

Zo weet bijvoorbeeld de hoofdstad Zagreb, centraal in Kroatië, het hart van elke nieuwe bezoeker te stelen. Deze stad aan de rivier de Sava heeft een lange geschiedenis achter de rug, die er onuitwisbare sporen heeft nagelaten. Je laat je er verleiden door de mooie architectuur van de indrukwekkende kathedraal, het theater en de vele musea. Ook aan de kust bevinden zich enkele ware topbestemmingen voor een citytrip aan het strand. In steden als Dubrovnik, Split en Pula wacht je een grote schat aan culturele bezienswaardigheden. Het grote amfitheater van Pula neemt je mee naar Italiaanse sferen. De stad heeft dan ook door haar noordelijke ligging lange tijd onder invloed van Italië gestaan - in het bijzonder van Venetië, en dat merk je nu nog als je er gewoon door de straatjes dwaalt. De stad Dubrovnik verwierf wereldfaam dankzij de HBO-serie 'Game of Thrones', waarvan grote delen in dit prachtige decor gedraaid werden. De oranje daken en kleine steegjes, de zevende-eeuwse stadsmuren en de grote kathedraal zijn dan ook bijzonder schilderachtig en bepalen de typische charmante sfeer van de stad.

Natuurwonderen

Over watervallen en idyllische eilanden: de natuur van Kroatië maakt van dit land een paradijs op aarde

Van een vakantie Kroatië verwacht je prachtige stranden, mooie steden, lekker eten en een aangenaam klimaat. De wonderlijke natuurparken doen daar nog een schepje bovenop!

Aan de Kroatische kust en in het bijzonder in de streken Istrië en Dalmatië vind je uitzonderlijk mooie eilandjes, indrukwekkende rotsen en paradijselijke stranden. De kust alleen al maakt van het land een paradijs voor natuurliefhebbers. Maar daar houdt het niet op! Laat je op je vakantie Kroatië de kust even links liggen en trek je het binnenland in, dan beland je al gauw in een heel andere wereld. In het oosten van het land strekt de verscheidenheid van de natuur zich uit, als een gloednieuw boek dat graag gelezen wil worden. Als je in Kroatië de natuur in trekt, dan staat je een gevarieerd landschap te wachten. Het binnenland omsluit ongerepte landschappen met watervallen, berghellingen en laagvlaktes bedekt met wijngaarden. In het totaal telt het land acht nationale parken, die onder meer bewoond worden door dieren als bruine beren, wolven, lynxen en adelaars. Elk park heeft bovendien een bijzondere eigenheid, dankzij de verschillende geografische situaties. Zo bezoek je er in het nationale park van Plitvice een bijzonder landschap met natuurlijke dammen, terrassen, en meren. Het water heeft er een uniek complex van grotten en watervallen gevormd. De buitengewone omgeving lokt dan ook heel wat zeldzame vogels en andere dieren, die er een thuis gevonden hebben. Een ander paradijselijk stukje natuur is het nationaal park van Krka. Ook daar sieren bijzondere watervallen het landschap. De kalksteenbodem werd door de rivier de Krka tot indrukwekkende terraswatervallen uitgesleten. Een wandeling door de Kroatische nationale parken laat niemand onberoerd!

Een landje vol verrassingen

Weetjes waarmee je kan scoren als je in Kroatië vakantie viert!

Kroatië mag dan een relatief klein landje zijn, deze weetjes bewijzen dat het land vol verrassingen en goed bewaarde geheimen zit.

  • De populairste regio van het land is de kuststreek Dalmatië. Maar toeristen beginnen ook stilaan het binnenland te ontdekken; in 2015 was de groei op het vlak van toerisme daar zelfs groter dan aan de kust!
  • Wat geniet jouw voorkeur: zand- of keienstranden? In Kroatië heb je een beetje van de twee. Hoewel de keienstranden in de meerderheid zijn, kan je het zand tussen je tenen voelen kriebelen op juweeltjes van stranden in de baai van Saldun op Ciovo, de baai van Klimno op het eiland Krk en op Lapad Beach bij Dubrovnik.
  • Wist jij dat het Witte Huis nooit had kunnen bestaan zonder Kroatië? De kalksteen waarmee het beroemde huis in Washington opgetrokken werd, is afkomstig van het eiland Brac, het tweede grootste eiland in de Adriatische Zee en tevens een leuke bestemming voor wie een mix van strandplezier, cultuur en lekker eten zoekt.
  • Met een oppervlakte van 56.594 km² is Kroatië bijna dubbel zo groot als België. Het inwonersaantal van ongeveer 4,3 miljoen Kroaten blijft daarentegen ver onder de helft van het aantal Belgen. De lage bevolkingsdichtheid maakt dan weer dat het land rijk is aan rustige en desolate gebieden die vragen om verkend te worden.
  • In 2015 verwelkomde Kroatië wel 13 miljoen toeristen, dat is bijna 3 toeristen per inwoner. Het land werd met andere woorden al door talloze voorgangers getest en goedgekeurd!
  • De kleinste stad ter wereld is niet ons eigen Durbuy, maar wel het stadje Hum in Kroatië! Dit schattige stadje dat al uit de middeleeuwen dateert, telt een twintigtal inwoners én bezit stadsrechten.
Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter