3 aanbiedingen

Vakantie Macedonië

Geniet van de authentieke steden en de ongerepte stranden tijdens een ontspannende vakantie Macedonië.
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
3 aanbiedingen
Filters Verwijder

Op het kruispunt van vijf Europese landen geniet je in Macedonië van invloeden vanuit het hele Balkan-schiereiland. Tussen bergachtige landschappen, natuurlijke meren en charismatische steden, weet je niet waar je moet beginnen tijdens een vakantie in Macedonië!

Dit kleine Balkanland, onafhankelijk sinds 1991, grenst met Albanië, Bulgarije, Griekenland, Kosovo en Servië. De centrale ligging tussen het Westen en het Oosten heeft het land door zijn geschiedenis heen vele bezigheden opgeleverd. Eerst bestuurd door de Byzantijnen en vervolgens door de Ottomanen: Macedonië heeft een multiculturele geschiedenis! Tegenwoordig heeft dit kleine Balkanland verschillende minderheden, waaronder Albanezen, Turken en Roma’s. Macedonië heeft intussen nu wel een eigen cultuur. De geschiedenis zit vol met bochten en wendingen waardoor zeer diverse mensen zijn samengekomen om een ​​ware smeltkroes te vormen. Wist je trouwens dat de Macedonische salade verwijst naar dit zeer gemengde gebied? Ja, een macedonia is een mix van veel groenten!

Dit kleine land zelfs kleiner dan België verbergt vele schatten. Macedonië is een in wezen bergachtig land met maar liefst 34 toppen. De hoogste top is maar liefst 2.764 meter hoog en is van de de berg Korab. Het land heeft geen toegang tot de zee, maar de rivier de Vardar doorkruist Macedonië gedurende 301 kilometer. Water is ook aanwezig dankzij de 53 natuurlijke en kunstmatige meren die door het land worden aangeboden. Ohrid's is de grootste van het land en zelfs de grootste van Europa! En het is nog niet voorbij! Deze bergen verbergen ook 3 gigantische nationale parken waar wolven, beren, herten, vossen en wilde geiten hun thuis hebben gevonden. Als je van plan bent een rondreis door Europa te doen, dan is Skopje een verplichte stop! De stad staat vol met kerken, kloosters en Turkse moskeeën. Deze prachtige hoofdstad is de ideale bestemming voor liefhebbers van geschiedenis!

Een spectaculair gebied

Macedonië heeft dan misschien geen toegang tot de zee, maar het land heeft genoeg andere bijzonderheden! De avonturiers onder ons kunnen de Macedonische natuur tot hun speelplaats maken.

Dit kleine land van slechts 26.000 km² heeft 3 nationale parken: Mavrovo op de berg Bistra, die van de berg Galicia en die van Pelister. Het nationale park Mavrovo ligt in het westen van het land. Macedoniërs komen hier graag in het weekend om te relaxen rond het meer. Voor de sportievelingen onder ons kun je te voet of te fiets het prachtige gebied verkennen. Je zult je ogen uitkijken tijdens je rit op kloven, 17 gletsjermeren en watervallen. Onder deze prachtige watervallen, telt het park die van Korab, de hoogste waterval van de Balkan. Je kunt zelfs de hoogte nemen en de weerspiegeling van bomen in het meer observeren vanaf een uitkijkpunt op 2000 meter boven de zeespiegel. De fauna en flora zijn ook bijzonder gevarieerd: zeldzame soorten uit de ijstijd hebben hun intrek genomen in het park. De gelukkigen ontmoeten wolven, lynxen, herten of zelfs beren tijdens hun vakantie in Macedonië! Liefhebbers die graag ontspannen in warmwaterbaden zijn in dit land goed terecht. Zo kent Macedonië veel bronnen van thermaal water en kan de heetste zelfs 73 graden worden!

Neem de richting van het meer van Ohrid tijdens jouw vakantie in Macedonië! Met een grootte van 358 km² is het meer zo groot dat het vaak wordt vergeleken met de zee. De kiezelstranden, campings en restaurants volgen elkaar rondom het meer en maken van Ohrid een heuse bestemming aan zee! Zie jezelf liggend op een strandlaken aan de rand van het heldere water en sprankelende meer: Macedonië heeft genoeg om van te dromen! In de verte zie je de beroemde Bay of Bones, een reconstructie van de Palafittes-dorpjes in Ohrid, waar de huizen op palen stonden. Als je de kust afdaalt, land je in het dorp Trpejca, bijgenaamd "het Macedonische Saint-Tropez". Dit dorp ligt op een klein drijvend schiereiland boven het heldere water van het meer.

Adembenemende plaatsen

Je zult ongetwijfeld verliefd worden op Macedonië, met name door de pracht van Skopje en Krushevo. Deze twee emblematische steden zijn namelijk essentieel voor vakanties in Macedonië.

De hoofdstad van Macedonië, Skopje, is de grootste stad van het land. Een derde van de totale bevolking leeft in deze contrasterende en dynamische stad. Alle stijlen zijn hier gemengd! Tijdens een citytrip naar Macedonië kun je zowel een vesting uit de Middeleeuwen, orthodoxe kerken zoals die van Saint-Sauveur of het monument van Moeder Theresa zien. Je zult een stap terug in de tijd nemen in deze stad waar alle tijdperken samensmelten en zo een ​​magische sfeer creëren. Helaas liet het vuur van 1689 en de aardbeving van 1963 sporen na en werd bijna driekwart van de stad vernietigd. Een faraonisch stedelijk project werd vervolgens gelanceerd om de stad te herbouwen. Als je de geschiedenis van het land wilt ervaren dan moet je naar de oude bazaar van Skopje. Hier hebben de Ottomanen duidelijk sporen achtergelaten van hun passage. De architectuur van de gebouwen, de oude hammams en de moskeeën zullen je naar een ander tijdperk brengen. Verlies jezelf in de smalle straatjes en neem de geheime doorgangen die je brengen naar traditionele ambachtelijke winkels of musea. En als je frisse lucht en groene ruimten om je heen wilt, ligt de Matka-kloof op slechts 14 kilometer van Skopje. Dit natuurgebied biedt adembenemende landschappen. De groene bergen duiken in een rivier van prachtig smaragdgroen. Als je houdt van prachtige landschappen en het inademen van frisse berglucht kijk dan ook tussen ons aanbod van een vakantie naar Zwitserland!

Neem tijdens je vakantie in Macedonië ook een kleine rondleiding door Krushevo! Dit kleine stadje ligt op een berg op 1350 meter boven de zeespiegel. Het is daarom de hoogste stad van de hele Balkan! Het staat bekend om zijn hedendaagse architectuur, wat anders dan de rest van Macedonië is. Het ruimtevaartuigachtige Makedonium Monument ligt hoog boven het noorden van de stad. Dit bijzondere monument herdenkt de opstand van Illidan tegen de Ottomanen in de 20e eeuw.

Macedonische geneugten

Je zult waarschijnlijk denken dat de gerechten hier niet heel bekend zijn. Echter is de Macedonische keuken zeer gevarieerd en kosmopolitisch. Hier kun je genieten van traditionele gerechten met volle smaken en invloeden vanuit verschillende landen!

Het mediterrane klimaat in het zuiden van het land is bevorderlijk voor de productie van groenten en fruit: de Macedonische keuken is dan ook gezond en heel kleurrijk! Groenten, grotendeels geteeld zonder pesticiden, zijn gewoonweg heerlijk. Ze zijn te vinden in alle Macedonische specialiteiten en vooral salades. De Shopska salade is een traditioneel gerecht bestaande uit tomaten, komkommers, peterselie, ui en het beroemde sirenje. Kaasliefhebbers zullen ongetwijfeld verliefd worden op deze typische schapenkaas! Griekse, Turkse en Italiaanse invloeden zijn duidelijk merkbaar in de Macedonische keuken. Op elke straathoek zijn pizzeria's en Italiaanse restaurants met pasta’s en risotto's te vinden. Zo ben je ook even op vakantie in Italië!

Tijdens je bezoek aan Macedonië mag je het nationale gerecht, de gegraveerde tavče, niet missen! Het recept is simpel en eenvoudig. Het is een gratin gemaakt van rode bonen, uien en paprika. In de Macedonische bergen moeten de maaltijden voedzaam zijn! De traditionele keuken is eenvoudig, maar de Macedoniërs beheersen de ingrediënten perfect om een ​​explosie van smaken te creëren. Het vlees gegrild boven een houtvuur, is gewoonweg overheerlijk. Ook Avjar is onmisbaar. Deze kruiderij met rode pepers en chili is aanwezig bij alle maaltijden. Als je het niet ervaart, dan ben je niet op vakantie in Macedonië!

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter