16 aanbiedingen

Vakantie Marokko

Op vakantie naar Marokko betekent zon, zee, strand, cultuur en natuurlijk kameelrijden. Laat jezelf met TravelBird omverblazen door dit prachtige land.
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
16 aanbiedingen
Filters Verwijder

Toerisme in Marokko groeit sterk de afgelopen jaren en dat is niet zonder reden, het land heeft ontzettend veel te bieden. Wacht niet langer en boek je vakantie naar Marokko bij TravelBird!

Door het Atlasgebergte in het midden van Marokko, wordt het land als het ware verdeeld in twee delen. In het noorden heb je een mediterraan klimaat en in het zuiden een woestijnklimaat. Vandaar dat de meeste grote steden zoals Casablanca, Marrakech en Rabat dan ook in het noorden liggen. In het zuiden vind je de prachtige Sahara, waar onvergetelijke uitzichten op je staan te wachten. Het gebergte zelf is ook prachtig met steden als Ait-Ben-Haddou, een stad met gebouwen van aarde die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. In deze stad zijn scènes opgenomen voor de legendarische film Gladiator en voor de hitserie Game of Thrones.

Er wonen meer dan 34 miljoen mensen in Marokko en 99% daarvan is moslim. Het land telt sinds 2011 twee officiële talen: Arabisch en Berber, laatstgenoemde taal wordt pas sinds dat jaar erkend. De meeste Marokkanen spreken echter ook Frans of Spaans en de laatste jaren groeit de beheersing over het Engels ook sterk, dit komt met name door de groei van het toerisme. Je kunt je dan ook prima redden in het Engels, al is het geen overbodige luxe om een woordje frans of Spaans te spreken. Dus wees een early bird en boek snel een trip naar Marokko!

De parels van Marokko

De rijke geschiedenis van Marokko is door het hele land zichtbaar.

Een vakantie in Marokko biedt de mogelijkheid om aan de zee tot rust te komen en om op ontdekkingsreis te gaan, met een groot aantal prachtige locaties.

Marrakech is, net als Fez, Rabat en Meknes, een koningsstad van Marokko. Doordat er nauwelijks nieuwbouw wordt toegestaan in het oude centrum, heeft dit centrum haar authentieke charme en uitstraling vrij goed behouden. De bijnaam ‘de Rode Stad’ heeft het te danken aan de rode stadsmuren en enkele rode gebouwen die nog stammen uit het tijdperk van Ali ibn Yusuf (12e eeuw). De stad heeft zich in de jaren daarna ontwikkeld tot een centrum van godsdienst, cultuur en handel. Je vindt er veel marktkraampjes, zoals je ze ziet in de meeste steden van Marokko. Een absolute must-see in de stad is Djemaa el-Fna, het eeuwenoude plein zit boordevol verrassingen. De kraampjes hier lenen zich perfect voor het bijwerken van je onderhandelingskwaliteiten, die zeker van pas komen tijdens het kopen van souvenirs. Net als dat van Marrakech, is het oude centrum van Fez ook goed bewaard. Fez is de oudste koningsstad van Marokko en voor toeristen die vaker door het land reizen is ook dit absoluut een stad waar ze terug blijven komen.

De grootste stad van het land is Casablanca en deze plek mag je op vakantie in Marokko eigenlijk niet overslaan. De stad is in handen van veel landen geweest, maar de Fransen hebben hun stempel het meest gedrukt op de havenstad en dat is tegenwoordig nog goed te zien. Casablanca is het hart van de Marokkaanse economie en beschikt daarnaast over prachtige stranden, wat het heel aantrekkelijk maakt voor toeristen. Als toerist doe je er goed aan om ook een kijkje te nemen in de schitterende Hassan II Moskee.

Het is lang niet bij iedereen bekend dat de Romeinen over delen van Marokko hebben geheerst. In de tweede eeuw voor Christus veroverden ze delen van Marokko en alhoewel er niet veel over is van hun heerschappij, staan er in de buurt van Meknes nog een aantal prachtige ruïnes. De ruïnes van Volubilis zijn ondanks een aardbeving en de vele plunderaars vrij intact gebleven en absoluut het bezoeken waard. Is Marokko het land waar jij jouw volgende zomervakantie viert?

De diversiteit van de Marokkaanse natuur

Van prachtige stranden, winterse skigebieden tot de Sahara… Dát is Marokko.

Reizen door Marokko kan voor twijfelaars als lastig ervaren worden, aangezien het land zoveel moois te bieden heeft. Alles voor een onvergetelijke vakantie is aanwezig.

Ik ga naar Marokko op vakantie en ik neem mee… een camera. Vergeet deze niet op je paklijst te zetten, want voor sommige uitzichten schieten woorden tekort als je het later uit probeert te leggen. Een voorbeeld daarvan zijn de 110 meter hoge watervallen van Ouzoud. In de lente zijn de watervallen op hun sterkst, als ze worden aangedikt door het smeltwater uit het Atlasgebergte.

Het Atlasgebergte loopt van Marokko tot en met Tunesië en er zitten pieken tussen die tot boven de 4000 meter reiken. Het gebergte zorgt voor een splitsing van klimaat in Marokko, in het noorden is het door de stuwingsregen heel vruchtbaar en in het zuiden is het door de regenschaduw heel droog. Bovenin het gebergte kan je zelfs op skivakantie, met 13 km aan geregistreerde skipiste. Dit staat natuurlijk in groot contrast met de gigantische Sahara in het zuiden ervan of alle heerlijke stranden die het land tot een ideale bestemming maken voor een vakantie aan zee.

De Sahara is maar liefst 9,2 miljoen vierkante kilometer groot, waarvan een klein deel zich in Marokko bevindt. Een aanbieding voor een vakantie in Marokko gaat vaak gepaard met een foto van toeristen die op kamelen of dromedarissen door de woestijn trekken. Logisch, want dit is een onvergetelijke ervaring. De uitzichten zijn de hele dag door fantastisch, maar met een overnachting in een nomadentent kan je de zonsop- en ondergang bekijken en dat is toch net wat specialer.

De overheerlijke Marokkaanse keuken

Het walhalla van de couscous en kruidenthee.

De keuken van Marokko is enorm gevarieerd en lijkt op die van andere Arabische landen. Echter kookt men in Marokko over het algemeen een stuk meer met kruiden.

Marokkanen staan erom bekend dat ze erg van lam houden en dat is dan ook de populairste vleessoort onder de lokale bevolking. Het nationale gerecht van het land is natuurlijk couscous en hoewel daarbij voornamelijk gebruik wordt gemaakt van groenten, is de Marokkaanse versie doorgaans met lamsvlees. Naast de couscous vinden ook de tajine (stoofpot) en de harira (soep) hun oorsprong in Marokko. De gerechten zijn over het algemeen sterk gekruid in verhouding met andere Arabische landen.

Ondanks dat Marokko niet bekend staat om haar wijn, is er toch veel wijnproductie in het land. Met name de laatste jaren is de wijn van steeds hogere kwaliteit. Marokko staat eerder bekend om haar (munt)thee en dat is met afstand het populairste drankje in het land. De Toearegthee is enorm belangrijk in hun cultuur, tijdens het inschenken wordt de theepot steeds hoger gehouden. Hoe hoger de gastheer of gastvrouw de theepot houdt tijdens het inschenken, hoe geliefder de gast is. Ben jij niet benieuwd hoe hoog ze de theepot voor jou houden?

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter