Vakantie met kinderen

Op zoek naar een vakantie met kinderen? Neem snel een kijkje in het aanbod van de leukste vakantieparken en meer van TravelBird!

Aanbiedingen

Kies een vertrekdatum
6 aanbiedingen
Maak van je kinderen echte globetrotters en ontdek samen met hen de wereld. Jaren later zullen ze nog spreken over deze fantastische vakanties!

Herinner je nog de tijd dat je samen met je ouders op vakantie ging naar de kust? Zandkastelen bouwen, tikkertje spelen op het strand en op tijd wegrennen van het zeewater. Of die tijd dat jullie op een vakantiepark waren en je elke middag met de andere kinderen kon spelen in de speeltuin. Je herinnert je vast ook nog de allereerste keer in het vliegtuig. Uit het raampje staren naar de huisjes die steeds kleiner en kleiner werden. Het zijn een voor een herinneringen uit onze kindertijd waar je met veel plezier aan terugdenkt. Uit een onderzoek van het onderzoeksbureau PanelWizard blijkt dat het creëren van waardevolle herinneringen voor kinderen heel belangrijk is voor later. Als ouder is het dus belangrijk om bewust bezig te zijn met het vormen van leuke herinneringen voor je kinderen. Dat kan natuurlijk gewoon thuis maar ook door op vakantie te gaan. Daarom biedt TravelBird een ruim aanbod voor vakantie met kinderen.

Vliegen met kinderen

Steeds meer Belgische gezinnen gaan op vakantie met het vliegtuig.

In vergelijking met twee jaar daarvoor, vlogen in 2015 bijna 45% meer Belgische gezinnen met hun kinderen naar een vakantiebestemming.

Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek van iVOX en Maxus. In 2014 bijvoorbeeld nam 28% van de gezinnen nooit het vliegtuig, een jaar later was dat nog maar 23%. De belangrijkste reden voor deze stijging zijn de goedkopere prijzen voor vluchten. Door de jaren heen is vliegen aanzienlijk goedkoper geworden, waardoor het ook betaalbaar is geworden voor gezinnen. Daarbij genieten kinderen ook verschillende kortingen op de vlucht- en hotelprijzen, waardoor het prijskaartje uiteindelijk minder duur uitvalt dan je aanvankelijk zou denken. De bemanning van de luchtvaartmaatschappij British Airways kwam ook met enkele tips om een vlucht met kinderen zo aangenaam mogelijk te houden voor jou en de medepassagiers. Zorg er altijd voor dat je enkele leuke speeltjes meeneemt zodat ze zich niet hoeven te vervelen. Om de druk bij het opstijgen of landen te verzachten, kan je hen een zuigsnoepje geven of "hun neus pakken" om de oortjes vrij te maken. Zorg er ook altijd voor dat je een warme trui hebt, voor als het wat kou wordt tijdens de vlucht. Met deze tips en de voordelige vluchtprijzen ben je helemaal klaar voor een vliegvakantie met kinderen.

Daarnaast is het belangrijk om voldoende tijd te spenderen in de zoektocht naar kindvriendelijke hotels, of dat nou voor een lange reis of voor een weekendje weg met kinderen is. Dat betekent dat zowel volwassenen als kinderen er zich helemaal thuisvoelen. Hou daarbij vooral rekening met de locatie van het hotel. Als lokale attracties, restaurants, het strand of een pretpark binnen wandelafstand van het hotel liggen, bespaar je tijd en voorkom je verveling bij de kinderen. Zeg nu zelf, zat jij als kind graag een halfuur lang in de trein of metro? Check ook of het hotel over een zwembad of een speeltuin beschikt. Een glijbaan in het zwembad maakt het natuurlijk nog plezanter! Kijk ook bij het boeken of er speciale kortingen of aanbiedingen zijn voor kinderen. Zo bespaar je weer extra centjes en weet je zeker dat de kinderen van harte welkom zijn in het hotel.

Kinderen gaan overal mee

Denk nooit dat een vakantie absoluut niet mogelijk is met kinderen. Trek samen met het gezin de wijde wereld in en durf samen grenzen te verleggen.

Van een weekendje weg met kinderen tot verre reizen met kinderen. Tegenwoordig gaan de kleine bengels overal mee en en met de volgende tips geniet je van een stressvrije gezinsvakantie.

De schoolvakanties zijn naar goede gewoonte de periode waarin veel families op vakantie trekken. Maar als je zelf een ouder bent, weet je ook dat zo'n vakantie altijd gepaard gaat met de nodige portie stress. Gelukkig heeft hotelketen Novotel enkele tips in het leven groepen om elke vakantie met kinderen zo zorgeloos mogelijk te laten verlopen. Als je met kinderen reist, is het altijd verstandig om op voorhand te plannen. Zo vermijd je vervelende vragen als "wat gaan we vandaag doen?". Een groot pluspunt van plannen is ook dat de kinderen een goed ritme blijven aanhouden, zo zijn ze niet helemaal in de war eenmaal ze terugkomen van vakantie. Laat ook de kinderen meebeslissen naar waar je met het gezin op vakantie zult gaan, ook al is het maar voor een weekendje weg. Die kleine verantwoordelijkheid zorgt ervoor dat de gehele vakantie leuk blijft voor hen. Neem onderweg altijd een tas mee met daarin allerlei spulletjes zoals aspirine, pleisters, snacks voor de plotse honger, spelletjes en kleurboeken. Zo weer je driftbuien af en kan je meteen hulp bieden bij een pijntje. Werkt dit alles niet, dan kan je nog altijd de oplossing der oplossingen gebruiken: een ijsje! Daar worden niet alleen de kleintjes blij van, maar ook de ouders.

Weg met kinderen

Kinderen springen een gat in de lucht als je hen een dagje verwent met een leuke uitstap.

België biedt een ruime waaier aan uitgaansmogelijkheden met kinderen. Van een museum of een zoo tot een pretpark. Hier verveelt een kind zich geen moment!

Plopsaland, Bobbejaanland, Walibi en Bellewaerde zijn wellicht de bekendste pretparken in België, maar daarnaast heeft ons land nog tal van andere uitgaansmogelijkheden voor kinderen te bieden. Denk maar aan SeaLife, de Zoo van Antwerpen en Planckendael. Zelfs musea kunnen zowel leuk als educatief zijn. Dan hebben we het natuurlijk over Technopolis of het Museum voor Natuurwetenschappen. Maar een dagje weg met de kinderen hoeft zelfs niet eens geld te kosten. Zo kan je tijdens een citytrip met kinderen veel gratis activiteiten doen. Neem dus altijd op voorhand een kijkje op de website van de dienst Toerisme van de stad waar je veel tips en tricks vindt om je kinderen op een voordelige manier te entertainen. Ook TravelBird helpt je graag op weg met leuke kortingen voor daguitstapjes of een weekendje weg met kinderen.

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter