44 aanbiedingen

Vakantie Nederland

Op bezoek bij onze noorderburen: ontdek samen met TravelBird de windmolens, tulpenvelden én verrassende pareltjes tijdens een vakantie Nederland!
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
44 aanbiedingen
Filters Verwijder

Nederland, dat is het land van kaas, klompen, tulpen en molens. Maar ook het land van prachtige natuurgebieden, wondermooie steden en verrassende uitstapjes.

Het zal je wellicht niet verbazen dat Nederland een van de favoriete vakantiebestemmingen is onder Belgen. Nederland is dicht bij huis en herbergt tal van mogelijkheden om er een leuke tijd te beleven, van vakantieparken tot wellness en van pretparken tot strandplaatsjes. In november 2015 schreef De Standaard dat bijna 2 miljoen Belgen kozen voor een vakantie Nederland. Vooral het aantal Vlamingen dat voor een paar dagen de grenst oversteekt, is gestegen. Daarmee zijn we de belangrijkste doelgroep voor het Nederlandse toerisme, op de Duitsers en Britten na. Opmerkelijk is dat jonge gezinnen vaker kiezen voor een langere zomervakantie bij de noorderburen en ook meestal in een vakantiepark verblijven, maar ook een tripje naar Nederland in de krokusvakantie is populair. Vlamingen kiezen ook snel voor een weekend Nederland dankzij het verbeterde toeristische imago van Nederland in België. Niet alleen Belgen maar ook andere nationaliteiten vinden meer en meer hun weg naar vakantieland Nederland. Zo noteerde NBTC Holland Marketing in 2014 een stijging van 10% in vergelijking met het jaar ervoor. Een van de redenen zijn de extra (vlieg)verbindingen en de wisselkoers. Zo vliegen meer Britten naar Amsterdam om "Holland" te ontdekken, maar ook Amerikanen en Chinezen vinden makkelijk hun weg naar het land van de tulpen, molens en klompen.

Knack publiceerde een lijst met de 10 meest populaire bezienswaardigheden in Nederland. Het zal geen verrassing zijn dat het Anne Frank Huis in Amsterdam op nummer 1 prijkt. Daarnaast worden de Bibliotheek van Amsterdam en het Begijnhof het meest bezocht in de hoofdstad. Ook wordt Amsterdam zo nu en dan bezocht om haar fijne wellness. In Utrecht trekken toeristen dan weer massaal naar het Rietveld Schröderhuis, de Domkerk en de Domtoren. Nog op het lijstje staan de Sint-Janskathedralen van Gouda en 's-Hertogenbosch. Ook het vredespaleis en het Panorama Mesdag in Den Haag kunnen tal van bezoekers bekoren. Uiteindelijk sluiten de molens van Kinderdijk het lijstje af. Welke heb jij al gezien?

Gek van Oranje

Wereldwijd vinden toeristen hun weg richting Nederland. Maar wat maakt het oranje Holland zo geliefd bij Belgen en andere nationaliteiten?

Nederlanders zijn tolerant, open, vriendelijk, behulpzaam en gastvrij. Dat blijkt uit een ondervraging bij 11.000 toeristen uit 13 landen.

In 2013 deed het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen deze ondervraging waaruit bleek dat de buitenlandse toeristen Nederland als een gemakkelijk en gastvrij vakantie zien. Daarnaast worden vakanties Nederland vaak geboekt omwille van de vlotte bereikbaarheid. Vooral toeristen uit de buurlanden kiezen snel voor een weekend in Nederland. Waar denk je zelf aan als je aan Nederland denkt? Waarschijnlijk aan tulpen, molens en kaas, net zoals de ondervraagden. Toen gevraagd werd naar de meest positieve eigenschappen van Nederland, waren dit de top 3 antwoorden:

  • Het landschap: denk maar aan de pracht van de Veluwe en de uitgestrekte stranden in Zeeland.

  • Amsterdam: de hoofdstad kan elke toerist bekoren met de vele musea, de typische huisjes en de pittoreske grachten.

  • De fietscultuur: samen met Denemarken is Nederland het meest fietsvriendelijke land ter wereld.

Bij hoogstaande gastronomie denk je misschien niet meteen aan de Hollandse keuken. Dat komt waarschijnlijk omdat de meeste bekende gerechten zo simpel zijn dat je ze ook eenvoudig zelf kan klaarmaken. Denk maar aan de stamppot met rookworst, bitterballen en poffertjes. Een voor een zijn het heerlijke lekkernijen die je zeker moet proeven tijdens jouw vakantie Nederland. Sowieso moet je Nederland gewoon zelf ontdekken want uit de ondervraging bleek nog dat toeristen die Nederland al eens bezocht hebben, een positiever beeld over het land en de inwoners hebben dan toeristen die er nog nooit zijn geweest. Met andere woorden, ga zelf op ontdekking bij onze noorderburen en je zult merken dat je achteraf al die vooroordelen laat varen. Oké, de mopjes over de gierige, domme Nederlander hoef je niet overboord te gooien. Als hun buren hebben we het recht om met hen te lachen!

Op reis willen we ons het liefst mengen onder de lokale bevolking en ook al ga je maar even de grens over, toch zijn er grote verschillen tussen Belgen en Nederlanders. Zo bestaat cash geld er amper nog, haast overal dien je te betalen met bancontact. Maar spreek asjeblieft dat woord niet uit en zeg gewoon "pinnen asjeblieft". Even bellen met je gsm? We dachten het niet! Bellen doe je met je "mobieltje". En dan is er nog de grappige taalkwestie! Sommige Franse woorden gebruiken Nederlanders terwijl het helemaal niet nodig is en omgekeerd. Zo bestel je geen fruitsap maar wel een "jus d'orange" en vraag je om een "tosti" als je een croque-monsieur wilt eten. Begrepen? Toppie!

De mooiste steden van Nederland

Amsterdam kent iedereen, maar onze noorderburen hebben meer interessante steden die een rijke geschiedenis herbergen.

Als er 1 ding is dat de meeste Nederlandse steden gemeenschappelijk hebben, dan zijn het de pittoreske grachten. Van een citytrip Amsterdam tot een bezoek aan Delft, er is geen ontsnappen aan!

Iedereen kent Amsterdam maar ooit al geweest naar die andere -dam? Dan spreken we over Rotterdam met de befaamde Erasmusbrug. Of ooit al op verkenning geweest in Den Haag, dat dan wel niet de hoofdstad is maar wel de meeste ambassades en ministeries huisvest? Nederland kent ook tal van historische steden die je meenemen in de rijke geschiedenis van het land en de stad. Ga bijvoorbeeld naar Delft, bekend van het gelijknamige Delfts blauw. Wat tegenwoordig geldt als de kennisstad van Nederland, was vroeger de thuisbasis van Willem van Oranje. Sinds zijn moord worden alle Oranjes traditioneel bijgezet in de Nieuwe Kerk. Wie alles te weten wilt komen over kaas, zit meer dan goed in Gouda of Alkmaar. Voor licht en design moet je dan weer in Eindhoven zijn. En zo zijn er nog meer steden die je lokken voor een interessante citytrip. Ga bijvoorbeeld ook naar 's Hertogenbosch, dat in 2012 voor de derde keer op rij werd uitgeroepen tot de Meest Gastvrije Stad van Nederland. Maar Nederland telt ook tal van kleinere en mindere bekende stadjes zoals Goes in Zeeland. We zijn er ook zeker van dat de middeleeuwse huizen in Appingedam, de stadsboerderijen van Bronkhorst, het knusse Deventer en het historische Dordrecht je zullen bekoren.

Schilderachtige landschappen

Tal van kunstschilders vonden in de Nederlandse landschappen hun inspiratie. Ga zelf op verkenning en laat je ook inspireren door de tulpenvelden en paarse heides.

De zeehondjes op de Wadden, de uitgestrekte stranden van Zeeland en de natuurpacht van Nederlands Limburg. De Nederlandse landschappen betoveren je in een oogopslag!

In elke uithoek van Nederland verbaast het landschap je. Vaak denken we bij Nederland aan uitgestrekte velden met koeien en molens. En dat is niet verkeerd gedacht want in het noorden van Nederland kom je tal van die groene weiden tegen met pittoreske boerderijen en meren met schattige bootjes. Even verder ervaar je het echte eilandgevoel op de Wadden. Een vuurtoren hier, het geruis van de zee daar en met een beetje geluk spot je zelfs zeehondjes! Voor meer strand zit je goed in Zeeland waar je trouwens ook kunt smullen van de heerlijke Zeeuwse mosselen. Denk hierbij zeker aan toppers zoals Cadzand en Sluis, die niet zo ver over de Belgische grens liggen. Nog dicht bij huis zijn Nederlands Limburg waar je kunt smullen van de typische vlaai. Ook Nederlands Brabant ligt op enkele kilometers rijden van Antwerpen en draagt z'n naam als meest gastvrije regio van Nederland hoog in het vaandel. Zowel in Brabant en Limburg proef je het echte bourgondische leven! Maar de meest bekende regio is zonder twijfel de Veluwe, met de purperen heides, de hertjes en de vele wandel- en fietspaden. Nederland mag dan wel groter zijn dan België, het is net klein genoeg om bijna alle uithoeken te kunnen ontdekken. Boek daarom een vakantie Nederland met TravelBird en geef je helemaal over aan de charme van Oranje!

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter