28 aanbiedingen

Vakantie Portugal

Proef pastéis in Lissabon, klink met een glaasje porto aan de Douro en verken de mooiste stranden ter wereld. Klaar voor je vakantie Portugal met TravelBird?
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
28 aanbiedingen
Filters Verwijder

Op het Iberische schiereiland liggen twee prachtlanden: Spanje en Portugal. Het ene is al jaar en dag de lieveling van vele reizigers, het andere is misschien een verrassendere keuze. Of het daarom minder de moeite waard is? Helemaal niet!

De geschiedenis van beide landen is nauw verbonden, het klimaat is te vergelijken en in geschreven versie lijkt de taal haast dezelfde - maar wacht tot je hem hoort, dan blijft er van de gelijkenis niet veel over! En toch heeft Portugal een bijzondere eigenheid en een uniek karakter. Doordat het een heel stuk kleiner is dan Spanje, verken je in één reis makkelijk de verschillende facetten van het land. Terwijl je in het grote Spanje soms mijlenver van de zonovergoten stranden bent, is dat tijdens een vakantie in Portugal nooit het geval. Met een kustlijn van meer dan 800 kilometer - als je alleen het vasteland meetelt - is de oceaan immers nooit ver weg. En dat is goed nieuws voor al wie zich graag op het strand neervlijt! De populairste citytripbestemmingen van het land - Lissabon en Porto - liggen trouwens aan de kust, waardoor de combinatie stad + strand hier voor de hand ligt. Trek je toch iets meer het binnenland in, dan word je omvergeblazen door landschappen die groener zijn dan je misschien verwacht. Tot slot hoeft een vakantie Portugal niet beperkt te blijven tot het vasteland. Wie meer voelt voor een eilandvakantie vliegt naar de Azoren of Madeira. Dat laatste eiland staat bekend als het bloemeneiland, en is een geliefde wandelbestemming. De grootste bekendheid geniet het echter dankzij de voetballer Cristiano Ronaldo, die er geboren werd! Geniet tijdens je zomervakantie, herfstvakantie, krokusvakantie of andere vrije periode van dit heerlijke land.

Schitterende stranden en betoverend binnenland

Portugal is het allemaal: een bestemming voor zonnekloppers, cultuurliefhebbers en natuurfanaten

Een vakantie Portugal? Vele toeristen vinden hun weg naar het uiterste zuiden van Portugal, naar de Algarve. Waarom? Dat is niet zo moeilijk te achterhalen.

De regio in het zuiden van Portugal kan immers uitpakken met adembenemende stranden, die op menig must-seelijstje staan. Zo wordt het Praia da Marinha wel vaker een van de mooiste stranden ter wereld genoemd. Tussen bijzondere rotsformaties, kliffen en spelonken, die hun unieke vorm danken aan erosie, ligt een gouden strand, onaangetast door toerisme. Je daalt er via een lange trap de klif af, al zal dat niet heel snel gaan, omdat je om de paar stappen blijft staan om het ongewone uitzicht in je op te nemen... Alsof dat nog niet genoeg is, verwent de Algarve je met nog meer bijzondere rotsformaties. De Ponta da Piedade, bij Lagos, komt je waarschijnlijk bekend voor. Dit unieke natuurfenomeen siert dan ook de cover van tal van reisgidsen. Dat kan ook niet anders, aangezien het de meest gefotografeerde rots van het hele land is! De troeven van deze stranden zijn wel duidelijk. Daarnaast lokken ook de perfecte golven vele bezoekers naar de stranden, en niet alleen in de Algarve. Volgens velen is het strand van Peniche zelfs een van de beste van de wereld. Met of zonder surfplank, het Praia de Medão Grande is zeker een bezoek waard tijdens je vakantie Portugal!

Lang genoeg op het strand gelegen? Dan trekken we naar het binnenland. En dat is al even divers als de kustlijn. Grofweg kan je stellen dat het een aaneenschakeling van natuurparken is. Sommige van deze parken zijn de natuurlijke habitat van zeldzame vogels - denk bijvoorbeeld aan het Parque Natural do Vale do Guadiana of het Reserva Natural do Estuário do Tejo, andere verbluffen dan weer met indrukwekkende watervallen, kloven, fruit- en notenbomen en wijnranken. Hoe meer naar het noorden, hoe weelderiger het groen. Zo valt er in het Parque Nacional da Peneda-Gerês meer regen dan in de rest van het land, wat zorgt voor een enorme rijkdom aan fauna en flora. En dat is slechts een greep uit de parken op het Portugese vasteland! Als we het over het Portugese natuurschoon hebben mogen we natuurlijk ook niet voorbijgaan aan de eilanden. Madeira is met zijn exotische bloemen haast een natuurpark op zich, en ook de Azoren staan bekend om hun ongerepte landschappen. De vulkanische activiteit maakt van de eilanden al helemaal een unieke plek. Wist je trouwens dat de vulkaan Pico met zijn 2351 meter de hoogste berg van de Azoren én van heel Portugal is? Wie in Portugal vakantie wil vieren, bereidt zich dus maar beter voor op de meest fantastische en uiteenlopende landschappen!

Citytrips in Portugal

Mooi weer, stranden binnen handbereik en culturele rijkdom? Portugese steden hebben het allemaal!

Ben je op zoek naar een geslaagde citytrip? Ook dan is Portugal het vakantieland dat je zoekt.

Een citytrip Porto of een citytrip Lissabon zijn enorm populair. In beide steden vind je dan ook de perfecte mix van culturele hoogtepunten, een gezellige sfeer, terrasjes in de zon en shoppingstraten voor de perfecte souvenirs. Uiteraard hebben ze elk hun eigen karakter. Toch lijken beide Portugese steden iets te hebben met bruggen. Het is je misschien al opgevallen tijdens je vakantie Portugal...

Porto staat niet alleen bekend om de gelijknamige drank. Hét beeld van de stad moet wel de Ponte Dom Luís I zijn. Deze elegante boogbrug heeft 2 niveaus en werd ontworpen en in 1886 gebouwd door onze landgenoot Théophyle Seyrig. Bij Lissabon horen dan weer 2 bruggen met een verhaal. Foto's van de stad misleiden soms wie er nooit is geweest, en wel door de hangbrug Ponte 25 de Abril over de Taag. Onoplettende zielen denken vaak dat ze een beeld van San Francisco voor zich hebben. En dat is niet verwonderlijk. Zowel de Portugese brug als de Francisco-Oakland Bay Bridge (die dan weer erg lijkt op de nog bekendere Golden Gate Bridge) werden gebouwd door de American Bridge Company. Bij beide bruggen moest rekening gehouden worden met aardbevingsgevaar. Nog een laatste bruggenweetje? Lissabon mag zich met trots eigenaar noemen van de "langste brug over water" van Europa. Met een lengte van maar liefst 17,2 kilometer overspant de Vasco Da Gama Brug er de Taag. Bij de inhuldiging in 1998 was het zelfs de langste brug ter wereld! Ben je een early bird met boeken? Dan weet je zeker dat je de perfecte locatie voor de juiste prijs hebt!

De Portugese keuken

Niets hoort meer bij vakantie dan lekker eten… en drinken!

Elk land heeft zijn eigen specialiteiten, en daar vormt Portugal geen uitzondering op. Je leert het land dan ook pas echt kennen door het te proeven!

Krijg je het water al in de mond? Laat je door TravelBird meenemen op een culinaire rondreis door het land! In het noorden wachten de wijngaarden waar de druiven voor de Vinho Verde rijpen. De witte variant is de meest bekende en kenmerkt zich door een licht sprankelende, fruitige, frisse smaak. Misschien heb je deze ooit al in de plaatselijke supermarkt gekocht, maar nergens smaakt hij beter dan hier! Iets meer naar het zuiden komen we in Porto terecht. Ook hier steelt een drankje de show. Het kan haast niet anders of je hebt ooit al een glaasje porto gedronken. Deze wijn is het belangrijkste exportproduct van Vila Nova de Gaia, dat met de oude stad van Porto verbonden is door de Ponte Dom Luís I.

Ook Lissabon pakt uit met een heerlijk product om trots op te zijn. Een vakantie Portugal is immers niet compleet als je de wereldberoemde pastéis de Belém (ook wel pastéis de nata genoemd) niet hebt geproefd. De allereerste pastéis werden verkocht in 1837, en tot vandaag is het oorspronkelijke recept een goed bewaard geheim. Wat wel zeker is? Dat deze kleine romige taartjes overheerlijk zijn! Daarnaast hoeft het niet te verbazen dat Portugal, met zijn honderden kilometers aan kust, een waar visland is. Vooral sardines en kabeljauw staan er overal op het menu. Langs diezelfde kust kwamen de Portugezen in de loop van de geschiedenis in contact met vele culturen, waardoor onder andere oosterse specerijen als kruidnagel, kaneel en saffraan en Braziliaanse invloeden hun intrede deden in de Portugese keuken.

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter