Vakantie Scandinavië

Laat je betoveren door de wondermooie landschappen van het hoge noorden tijdens een onvergetelijke vakantie Scandinavië met TravelBird.

Aanbiedingen

Kies een vertrekdatum
12 aanbiedingen
Of je nu kiest voor Denemarken, Noorwegen, Finland, IJsland of Zweden… of een combinatie van meerdere landen, een vakantie Scandinavië zal je niet teleurstellen! De overweldigende natuurtaferelen lokken steeds meer mensen naar het Hoge Noorden.

Het noorden van Europa heeft het getroffen. Moeder natuur heeft zich duidelijk uitgeleefd in dit gebied en heeft haar mooiste geheimen toebedeeld aan de Scandinavische landen. Over de landen die behoren tot dit prachtige gebied bestaat al wel eens verwarring. Vanuit geografisch oogpunt zouden Noorwegen, Zweden en Finland tot Scandinavië gerekend worden. Wie een politieke bril opzet, moet Finland vervangen door Denemarken. Historisch en cultureel gezien zijn zowel Noorwegen, Zweden als Denemarken, Finland en IJsland onderdeel van Scandinavië. Wij sluiten ons dan ook graag aan bij deze laatste definitie: hoe meer moois, hoe beter! We willen jullie deze Scandinavische pareltjes natuurlijk niet onthouden.

Het grootste land van Scandinavië is Zweden, dat tevens ook de meeste inwoners telt. Finland wordt ook wel 'het land van de duizend meren' genoemd. In werkelijkheid zijn het er zelfs rond de 190.000. Noorwegen staat dan weer bekend als het gelukkigste land van de wereld. En als thuishaven van sprookjesschrijver Hans Christian Andersen kan Denemarken als het meest sprookjesachtige land van Scandinavië beschouwd worden. Met prachtige landschappen leent Scandinavië zich perfect voor een rondreis, maar ook een stedentrip kan niet ontbreken tijdens je Scandinavië reizen. Wat dacht je van een bezoek aan de hoofdstad van Noorwegen, Oslo? Of de sprookjesachtige Deense hoofdstad, Kopenhagen? De liefhebbers van Venetië halen hun hart op in de Zweedse tegenhanger, Stockholm.

Een Scandinavische citytrip

Van trendy Kopenhagen tot het groene Oslo...

Ben je klaar om je hart te verliezen aan een van de Scandinavische steden?

Een stedentrip in Scandinavië? Een uitstekend idee! Scandinavië telt heel wat indrukwekkende steden die zich perfect lenen voor een culturele uitstap. De grote steden Helsinki, Oslo, Kopenhagen, Stockholm en Reykjavik barsten van de interessante bezienswaardigheden en monumenten. Van culturele musea tot historische pleinen en prachtige architectuur… Een stedentrip Scandinavië zal je niet teleurstellen!

Stockholm staat ook wel bekend als het ‘Venetië van het Noorden’, en terecht! De stad is gebouwd op 14 eilandjes en bevindt zich dus te midden van het Mälaren-meer en de Baltische Zee. Het is een groene stad met maar liefst 26 parken waar je helemaal tot rust komt te midden van het bruisende centrum van Stockholm. Hier ontsnap je aan de dagelijkse drukte. Voor een hippe stadsbeleving met trendy koffiebars en designwinkels trek je naar de hoofdstad van Denemarken, Kopenhagen. Deze universiteitsstad is rijk aan hypermoderne gebouwen, maar telt ook nog een heleboel historische statige paleizen. Tussen de Oslofjord en de bossen ligt de hoofdstad van Noorwegen verscholen. Oslo, de stad van de Vikingen, staat bekend om de wilde natuur en de gemoedelijke sfeer. Ook het Finlandse Helsinki en het IJslandse Reykjavik zijn een bezoekje waard. Hoewel het misschien geen voor de hand liggende bestemmingen zijn voor een citytrip, zullen ze je ongetwijfeld verrassen!

Prachtige natuurverschijnselen

Laat je verrassen door de unieke en ongerepte natuur...

Een vakantie Scandinavië trakteert je op de meest unieke en prachtige creaties van Moeder Aarde. TravelBird zet de meest spectaculaire natuurtaferelen op een rijtje.

Waar Scandinavië natuurlijk het meest bekend om staat, is de ongeëvenaarde natuur die je hier vindt. Een reis door de landschappen blaast je van je sokken. Een Scandinavië reis is natuurlijk niet compleet zonder het Noorderlicht te zien. Dit unieke verschijnsel wordt gecreëerd door de zonnewind genaamd Aurora Borealis. Een heleboel geladen deeltjes worden bij een zonne-uitbarsting het heelal in gekatapulteerd, waardoor het groene dansende licht ontstaat. Vooral in het uiterste noorden van Scandinavië heb je een grote kans om 's winters van dit schouwspel te genieten. Maar ook in de zomer beleef je er unieke momenten. De dagen zijn hier dan oneindig doordat de zon amper of niet ondergaat.

De Noorse fjorden zijn een van de mooiste natuurgebieden ter wereld en hebben een plekje veroverd op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Volgens National Geographic zijn het zelfs de meest onaangetaste. Geirangerfjord, het bekendste fjord van Noorwegen, bevindt zich midden in dit gebied. Neem zeker je fototoestel mee! Dankzij de unieke blauwe kleur van het water en de steile rotswanden, is dit fjord namelijk één van de meest gefotografeerde plaatsen van Noorwegen. Er bestaat zelfs een soort van Frozen-effect. Voor de Disneyfilm Frozen vormt Noorwegen immers het decor van enkele prachtige scènes. Sindsdien zijn er steeds meer mensen die graag naar dit land trekken voor een bezoek aan deze magische plekken. IJsland is dan weer het eiland van de vulkanen. Overal wandel je langs lavavelden en kraters. Het hete water en de geothermische activiteit van de vulkanen gebruiken de IJslanders maar al te graag voor warmwaterbronnen. De Blue Lagoon waterbronnen bij Reykjavik zijn wellicht een van de bekendste. Tijd om te genieten!

De Scandinavische gastronomie

Genieten van de meest verse en natuurlijke gerechten…

Door het Scandinavische klimaat en de eigen natuur staan er tal van specifieke gerechten op de kaart. Ontdek en proef het zelf tijdens je Scandinavië reis!

De Scandinavische keuken heeft zich de afgelopen jaren steeds meer op de kaart gezet. De wilde en ongerepte natuur van het noorden vormt er de inspiratie voor de keuken. De Scandinaviërs werken maar al te graag met lokale en seizoensgebonden producten die aansluiten bij het evenwicht van de natuur. Door het specifieke klimaat met lange koude winters en korte zomers is het immers noodzakelijk om met specifieke ingrediënten te werken. Over het algemeen zijn de gerechten erg gezond, met verse ingrediënten, zoals bessen, vis, champignons en verse kruiden als dille. Wild is hier ook erg geliefd: rendier, eend en fazant kom je vaak tegen op de menukaart. De erg koude winters stimuleerden de overlevingsdrang van de Scandinaviërs en hebben geleid tot heel wat beroemde gerechten zoals gerookte zalm, gedroogd vlees en "knäckebröd”, een soort knapperig brood.

Gravadlax is misschien wel een van de bekendste gerechten uit de Scandinavische keuken, en kent vooral zijn oorsprong in Noorwegen. De zalm wordt gemarineerd in een mengeling van zout, suiker en peper en vervolgens gegeten met een dille-mosterdsausje. Lekker! Breng zeker eens een bezoekje aan een typische bakker en zoek wat Zweedse lekkernijen uit zoals een ‘kanelbulle’, een Scandinavisch kaneelbroodje.

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter