47 aanbiedingen

Vakantie Spanje

Het land van tapas, palmbomen en zuiderse temperaturen wacht! Laat je verleiden door het aanbod van TravelBird en boek een vakantie Spanje!
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
47 aanbiedingen
Filters Verwijder

Zo divers en zo uitnodigend als Spanje is geen enkel ander land. Van luie stranddagen tot trektochten, van roadtrips tot skiën in de bergen, alles is hier mogelijk!

Wij hebben ons hart alvast verloren aan dit Zuid-Europese land. En we zijn er zeker van dat een vakantie Spanje op jou hetzelfde effect zal hebben! Laat TravelBird toe je mee te nemen op een verrassende rondreis! We beginnen in de Pyreneeën, waar het ongerepte berglandschap zich leent tot de mooiste auto-, wandel- en fietsroutes. Maar liefst 2 nationale parken liggen verscholen in deze bergketen. Daarnaast is Spanje natuurlijk het land van de costa’s. In de eerste plaats denk je waarschijnlijk aan de zonovergoten Costa del Sol of de Costa Brava, maar het land herbergt ook iets minder toeristische kuststroken. Denk maar aan de (iets regenachtigere) Costa Verde in Galicië, in het noorden van het land, of de Costa de la Luz in het zuiden, aan de Atlantische Oceaan of de Costa Vasca in het noorden, waar je adembenemende citytrips Bilbao of Santander kan maken. Deze laatste weet je te verleiden met prachtige stranden in plaatsjes als Matalascañas of Punta Umbría. Dat het Spaanse binnenland ook meer dan de moeite waard is, beaamt iedereen die het land ooit bezocht. Genoot je van de zomerwarmte in Andalusië? Denk je met plezier terug aan prachtige steden als Córdoba, Salamanca en Zaragoza? Ga je toch voor meer populaire bestemmingen als Madrid en Sevilla? Of kies je voor onbekendere pareltjes als Huelva in het zuiden, en Burgos in het noorden? Dacht je dat het hele land hiermee is samengevat? Niets van! De diversiteit van Spanje beperkt zich immers niet tot het Iberisch schiereiland, maar laat zich ook kennen in de verschillende eilandengroepen die tot het koninkrijk behoren. En geef nu toe, de Balearen en de Canarische eilanden zijn toch ook gedroomde vakantieoorden?

De Spaanse eilanden

Feest, natuur, rust, cultuur, eeuwige zon? Wat je ook zoekt, Spanje heeft een eiland dat bij je past.

Voor de Spaanse kust liggen tal van eilandjes. Het grootste deel is niet bewoond, maar sommige hebben zich ontwikkeld tot onze favoriete (zomerse) bestemmingen.

Het meest zuidelijke punt van het Europese vasteland is Tarifa, op Spaans grondgebied. Wie hier voor het eerst komt, kan zijn ogen niet geloven. De overkant ligt zo dichtbij! Op de kust van Marokko kan je de huisjes zo zien liggen. Maar dat betekent niet dat dit ook het meest zuidelijke stukje Spanje is. Een vakantie in Spanje kan je immers ook naar een van de Canarische eilanden brengen! In de Atlantische Oceaan, voor de kust van Marokko en de Westelijke Sahara, ligt deze eilandengroep van vulkanische oorsprong. Vele toeristen vinden hun weg naar Tenerife en Gran Canaria, terwijl broertjes en zusjes als La Gomera en La Palma, “het groene eiland”, veel minder bezocht worden. Wie trouwens eens wat anders wil dan het cliché van een hagelwit strand, vliegt met plezier naar de Canarische eilanden. De Nederlandse krant De Telegraaf nam in 2014 immers in haar top 6 mooiste zwarte zandstranden maar liefst 2 Canarische pareltjes op, Playa de Ajuy op Fuerteventura en Lago Verde op Lanzarote. Hier vind je ook een flink aantal adults only opties.

Iets minder zuidelijk, maar daarom niet minder aantrekkelijk: de Balearen! Deze eilandengroep ligt in de Middellandse Zee en leeft vooral van het (kust)toerisme. Het is dan ook niet gek dat vele toeristen hun weg vinden naar een eiland als Mallorca, waar het in de zomer nauwelijks regent en de temperaturen tot zo’n 30 graden klimmen. Daarnaast is dit eiland, het grootste van de Balearen trouwens, een geliefkoosde bestemming bij golfers, die er terecht kunnen op 1 van de 18 golfbanen. Naast Mallorca ken je ongetwijfeld ook Menorca en “feesteiland” Ibiza, dat trouwens verrassend wat natuurschoon in petto heeft. Wanneer je de drukke discotheken links laat liggen blijkt het zelfs bijzonder kindvriendelijk! Het archipel wordt vervolledigd door het rustige Formentera en een aantal onbewoonde eilandjes.

Culinair Spanje

Van tapas tot paella en van churros tot sangría, van Spanje blijf je smullen!

Voor onze landgenoten hoort lekker uit eten er meer dan bij op vakantie, en dat hebben ze in Spanje begrepen.

Tapas kan je tegenwoordig ook bij ons bestellen, maar nergens hebben ze zo veel smaak als in Andalusië. Dat hoeft niet te verbazen, want hier, in het uiterste zuiden van Spanje werden deze heerlijke hapjes uitgevonden. Laat dus zeker niet na om tijdens je vakantie Spanje te proeven van de authentieke “patatas bravas”, “croquetas de jamon” of “espinacas con garbanzos”. Nog een tip? Tapas eet je samen, er wordt dus voor de hele groep besteld, het is niet de bedoeling dat iedereen met z’n eigen portie voor z’n neus zit. Alleen maar leuk, want zo kan je van alles proeven!

Wie naar de Middellandse Zee trekt en in de streek rond Valencia verblijft, kan een vakantie Spanje dan ook niet afsluiten zonder de trots van de streek te proeven. Inderdaad, we hebben het over de paella. Afhankelijk van de regio worden verschillende ingrediënten toegevoegd. Proef zeker de paella de mariscos vol zeevruchten en geniet van de speciale smaak van saffraan. Bij al dat lekkers horen natuurlijk (verfrissende) drankjes. Denk je aan Spanje, dan denk je aan sangría. Maar je kan ook opteren voor een tinto de verano (mengeling van rode wijn en limonade) of voor een van de lokale bieren, zoals Cruzcampo of San Miguel. Tot slot nog een woordje over de sherry. Deze bijzondere wijn zag immers ook het levenslicht in het Spaanse zuiden. Leuk weetje: de Engelse naam voor het drankje is afgeleid van de plaatsnaam “Jerez de la Frontera”, waar het voor het eerst werd geproduceerd. Vandaag bestaan er tal van types, maar onthoud wel dat enkel het drankje uit deze streek officieel de naam sherry mag dragen.

Spanje, vakantieland voor elk seizoen

Je denkt in de eerste plaats waarschijnlijk aan een zomervakantie Spanje, maar is dat de enige optie?

Welk seizoen je ook kiest, op de meeste plaatsen in Spanje is het hoogstwaarschijnlijk iets warmer en zonniger dan in ons eigen grijze landje.

Uit een onderzoek van Europe Assistance uit 2015 blijkt dat het klimaat voor onze landgenoten nog altijd de doorslaggevende factor is om een bepaalde bestemming te kiezen. Spanje scoort altijd goed op dat criterium, en is dan ook nog altijd een van de populairste vakantiebestemmingen voor Belgen. De meerderheid van de toeristen trekt in de zomer naar het land, maar ook de rest van het jaar is het een goede keuze. Misschien is het net iets te fris om op het strand te liggen (al is het hier goed overwinteren), maar dat hoeft niet te deren. De hitte van de zomermaanden laat immers ook niet alle activiteiten toe...

Zo is een wandeltocht in een van de natuurparken in de Pyreneeën een stuk aangenamer tijdens de herfst- of krokusvakantie. Zonder te baden in het zweet neem je de bijzondere natuurpracht in je op. Zomerdagen breng je misschien liever buiten door. Plan daarom je bezoek aan een van de beroemde Spaanse musea in een ander seizoen. Het Prado in Madrid is één van de mooiste musea ter wereld, het zou dus zonde zijn om dat te missen. Ga skiën! In Spanje? Jazeker! In de winter liggen de Pyreneeën bedekt onder een heerlijk pak sneeuw en ook de skiresorts in de Sierra Nevada zijn dan geopend. Dit laatste is trouwens het zuidelijkste skigebied van Europa. Denk je aan een Spanje vakantie rond de kerstperiode? Dan verwacht je het misschien niet, maar ook de Spaanse steden tooien zich in een kerstjasje en trakteren je op de gezelligste kerstmarkten. Extra speciaal wordt het wanneer je hier oudejaarsavond viert. Bij elke klokslag die het nieuwe jaar inluidt eet je immers een druif. Twaalf druiven in je mond proppen, het is niet evident, maar het zou geluk en voorspoed brengen voor het nieuwe jaar! En dat is reden genoeg om het te proberen, niet?

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter