Kies een vertrekdatum
8 aanbiedingen

Onze beste aanbiedingen - voor reizigers, door reizigers

 • Inclusief vlucht
 • Inclusief verblijf
 • Inclusief huurauto
Toscaans genieten
Zonvakantie 5 of 7 nachten Mensanello
Zie je jezelf al zitten? Je gezicht is naar de zon gekeerd. De stralen verwarmen niet alleen jou, maar fleuren ook een okergele villa in het Toscaa...
 • Dagelijks ontbijt en 1 diner
 • Villa met zwembad
 • Tussen Siena en Firenze
 • Vertrek van Charleroi of Eindhoven
Nu vanaf per persoon vanaf € 389,-
o.b.v. 2 personen
 • Inclusief vlucht
 • Inclusief verblijf
 • Inclusief huurauto
Pisa, Siena en Firenze
Rondreis 7 nachten Italië
Gordel aan, de juiste playlist op, raampje omlaag zodat een warm briesje binnenkomt... Je voelt het al, deze rondreis wordt zalig! Je rijdt doorhee...
 • Dagelijks ontbijt en 1x lunch
 • 3 mooi gelegen hotels
 • Pisa, Siena en Firenze
 • Vertrek van Charleroi of Eindhoven
Nu vanaf per persoon vanaf € 649,-
o.b.v. 2 personen
 • Inclusief verblijf
Smullen van Italië
Rondreis 7 nachten Italië
Italië is mooi en zonnig, maar bovenal heel lekker! Deze rondreis doorheen het schiereiland brengt je niet alleen doorheen de mooiste dorpjes en st...
 • Dagelijks ontbijt
 • 3 viersterrenhotels
 • 3 wijnproeverijen, 1 kaasproeverij en 1 olijfolieproeverij
 • Soave, Treviso en Chianciano Terme
Nu vanaf per persoon vanaf € 359,-
o.b.v. 2 personen
 • Inclusief verblijf
Rust in Toscane
Zonvakantie 7, 10 of 14 nachten
La bella Italia is mooi, maar laten we eerlijk zijn, Toscane is toch dat tikkeltje mooier. Glooiende landschappen, middeleeuwse dorpjes, cipressen ...
 • Op 6 km van het strand
 • Te midden van de Toscaanse natuur met zwembad
 • Incl. wijnproeverij en extra's
Nu vanaf per persoon vanaf € 209,-
o.b.v. 2 personen
 • Inclusief verblijf
Middeleeuws Toscane
Rondreis 7 nachten Italië
Droom jij stiekem ook van reizen in de tijd? Eens kunnen kijken hoe het leven er nu echt uitzag tijdens de middeleeuwen? Wel, in Italië ligt een wo...
 • Dagelijks ontbijt
 • Met kasteelexcursies en wijndegustatie
 • Garfagnana & San Gimignano
Nu vanaf per persoon vanaf € 339,-
o.b.v. 2 personen
 • Inclusief verblijf
Halfpension in Toscane
Zonvakantie 3, 4 of 7 nachten
Welkom in het meest mooie stukje Toscane: Maremma. Hier heeft het landschap net iets meer pit en passie, modat het iets ruwer en ongerepter is dan ...
 • Halfpension
 • Toegang tot wellness
 • Olijfolieproeverij
 • Tot rust komen in de Maremmastreek
Nu vanaf per persoon vanaf € 159,-
o.b.v. 2 personen

Ontdek meer

Ah, Toscane! Dit is misschien wel de bekendste streek van Italië. Vele toeristen vinden dan ook hun weg naar de wondermooie regio.

In 2015 onderzocht TravelBird het zelf nog, en wat bleek? Toscane stond stond op 1 als favoriete vakantiebestemming voor de Vlaming. Opmerkelijk is wel dat vrouwen vaker kiezen voor een vakantie Toscane. Waarom de streek zo in trek is? Naar een verklaring hoef je niet lang te zoeken. De regio, die ongeveer een dertiende van Italië beslaat, heeft het allemaal. In de eerste plaats dwalen je gedachten af naar uitgestrekte landgoederen met cipressen, die trouwens af en toe dienst doen als vakantieverblijf in de vorm van een zogenaamde "agriturismo". Op de hellingen rijpen de druiven, onder de zalige zuiderse zon. Tussen die zeeën van graan, bloemen en wijnranken duiken eeuwenoude steden op, waar de kunstschatten en historische rijkdommen voor het rapen liggen. Zelfs de kleinste dorpjes bieden wel een kerkje met geschiedenis, een klein museumpje dat de historische aanwezigheid van de Etrusken en Romeinen belicht, en natuurlijk ook een restaurantje waar je de trots van de streek proeft... Voor je in Toscane vakantie gaat vieren is het misschien handig een paar woordjes Italiaans te leren, want de locals spreken niet altijd even goed Engels. Wist je trouwens dat het huidige Italiaans afstamt van de variant die in Toscane, meer bepaald in Firenze, werd gesproken?

Perfecte combinatie van natuur en cultuur
Toscane, de perfecte bestemming voor wie niet kan kiezen tussen herbronnen in het groen en verkennen in de stad.
Natuurschoon en geschiedenis gaan in deze rijke streek hand in hand. Vrouwlief wil musea bezoeken, manlief trekt er liever opuit voor een lange wandeling? Een vakantie Toscane is het perfecte compromis!

Moeder Natuur laat zich ook in deze Italiaanse streek kennen als ware kunstenares. Het resultaat? Een hele waaier aan natuurgebieden, die elk hun eigen karakter hebben. Het bekendste is misschien wel het Parco Naturale della Maremma. Niet alleen natuurliefhebbers vinden hun weg naar dit park, maar ook tal van vogels die het uitkiezen als ideale plek om te overwinteren en hun nestje te bouwen. Van andere natuurgebieden heb je misschien nog nooit gehoord. Zo is er bijvoorbeeld het Parco Nazionale delle Foreste Casentinesi, dat je gerust een van de grootste bosgebieden van Italië mag noemen. En dat is niet alles, want een deel van deze bossen, het riserva naturale integrale di Sasso Fratino, werd in 1959 uitgeroepen tot allereerste beschermde gebied van het hele land. Daarnaast zijn mensenhanden natuurlijk bepalend voor het landschap. Dat zie je bijvoorbeeld in de wijngaarden en graan- en zonnebloemvelden, die zo typerend zijn voor het beeld dat wij hebben van Toscane.

De menselijke aanwezigheid is natuurlijk nog veel duidelijker in de eeuwenoude steden van Toscane. Nog voor de Romeinen de streek annexeerden, heerste er al een bloeiende samenleving. We hebben het natuurlijk over de Etruskische beschaving. Toen de Etrusken in 90 v.C. het Romeinse burgerrecht kregen, behoorde de streek in zijn geheel en ontegensprekelijk tot het grote Romeinse Rijk. Tijdens je vakantie Toscane zie je in de vele steden nog sporen van dat verre verleden. Denk maar aan het pittoreske Lucca, waar het Piazza dell'Anfiteatro tot vandaag de vorm van het Romeinse amfitheater bewaard heeft. Zet je je reis in de tijd wat verder, dan zie je dat ook de middeleeuwen en renaissance een bijzondere impact hebben gehad op de hele streek. En zo komen we terecht in Siena, dat je associeert met het Piazza del Campo, waar jaarlijks de beroemde paardenrace wordt georganiseerd. Dé stad waar je natuurlijk op zit te wachten is Firenze, de hoofdstad van Toscane. Het is haast onmogelijk om een vakantie Toscane te plannen zonder een bezoek aan deze cultuurparel te brengen. De dichtstbevolkte stad van de regio staat ook wel bekend als geboorteplaats van de renaissance.

Italy, and the spring and first love all together should suffice to make the gloomiest person happy.

– Bertrand Russell
De Toscaanse kust
Bijna zou je het vergeten, maar Toscane grenst ook aan de zee!
Een vakantie in Toscane kan zomaar een perfecte vakantie aan het strand worden. Met een kustlijn van maar liefst 329 km en tal van bekroonde stranden ben je verzekerd van zorgeloze, zanderige dagen onder de zuiderse zon.

Aan de Toscaanse kust is afwisseling troef. Rotsige baaitjes en uitgestrekte zandstranden, omzoomd door pijnbomen, die als kralen aan een ketting zijn geregen. En de stranden van de Tyrreense zee zijn niet zomaar stranden, ze mogen immers tot de allerschoonste van het land worden gerekend. Jaarlijks reikt de Foundation of Environmental Education de "Bandiera Blu" of blauwe vlag uit aan stranden die voldoen aan enkele strenge eisen. In Toscane mogen op dit moment 16 stranden pronken met dit ecolabel, dat onder andere staat voor een uitstekende waterkwaliteit, aandacht voor milieu-educatie en -informatie, milieubeheer en veiligheid. De Guida Blu, dé toeristische gids van het land, nam daarnaast trouwens de stranden van Castiglione della Pescaia en van Capalbio op in de lijst van 15 mooiste Italiaanse stranden. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de eilanden van de Toscaanse Archipel, die bestaat uit 7 bewoonde eilanden voor de kust. Het bekendste is waarschijnlijk Elba, dat je verbindt met de naam Napoleon Bonaparte, die er van 4 mei 1814 tot 26 februari 1815 een jaar in ballingschap doorbracht. Een straf lijkt het ons allerminst, want zodra je voet zet op het eiland overvalt de schoonheid van de plek je. In 2015 noemde de Britse krant The Telegraph het zelfs de plek waar het allerbeste van Toscane samenkomt! Kortom, je vakantie Toscane vul je in zoals je het zelf wil, alles is mogelijk!

De Toscaanse keuken
Toscane, dat is Italië. En Italië? Dat staat voor een keuken om van te smullen!
Van simpele gerechten, die stammen uit tijden van armoede, tot verfijnde creaties, in de Toscaanse keuken zijn enkel de allerbeste ingrediënten goed genoeg.

De Toscaanse olijfolie wordt bijvoorbeeld weleens de beste ter wereld genoemd. Aan jou om te testen of dat klopt. Een vakantie Toscane betekent immers ook een feestje voor je smaakpapillen. Naast de olijfgaarden spot je op de glooiende heuvels ook tal van wijnranken, en je weet wat dat betekent. Niet voor niets is Italië een wijnland, en ook hier mogen we de superlatieven bovenhalen. De Toscaanse wijnen hebben ronkende namen als Chianti, bekend over de hele wereld, en Brunello di Montalcino, die terecht een van de beste van Italië genoemd wordt. Dat het ook een van de duurste wijnen van het land is, wordt onder andere verklaard door het lange rijpingsproces van maar liefst 10 jaar.

De lokale boerderijen produceren de ingrediënten die gebruikt worden in typische streekgerechten als 'pappa al pomodoro' (een dikke tomatensoep met brood), fagioli all’uccelletto con salsicce (witte bonen met worst) en wie pasta wil, vraagt naar de regiospecialiteit 'pappardelle' (dikke lintpasta). Veel van deze boerderijen combineren trouwens landbouw met toerisme in de vorm van "agriturismo". 's Avonds komt hier op tafel wat overdag nog werd geoogst. Op sommige van deze boerderijen kan je als vakantiegast zelfs een handje toesteken op het land. Authentieker (en smakelijker) kan haast niet!