28 aanbiedingen

Vakantie Vlaanderen

Oost west, thuis best! TravelBird helpt je graag met het vinden van de perfecte vakantie Vlaanderen!
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
28 aanbiedingen
Filters Verwijder

Een vakantie Vlaanderen spreekt veel mensen aan. Je bent immers niet lang onderweg en vaak zijn het budgetvriendelijke reisjes.

Dat Vlaanderen een echt vakantieland is, is al langer geweten. De verscheidene regio’s en de verrassende steden zorgen ervoor dat we voor een weekendje weg niet ver hoeven te rijden. Gewoon om de hoek, in het westen of meer het binnenland in… Tijdens een minivakantie Vlaanderen val je van de ene verbazing in de andere. De toeristische diensten van de vijf Vlaamse provincies doen er dan ook alles aan om toeristen uit het binnen- en buitenland naar hun regio’s te lokken. In 2016 trokken de Vlaamse provincies 200.000 euro extra uit om vakantie in eigen regio te stimuleren. In het verleden leek dit al een goede beslissing te zijn. Zo steeg het aantal overnachtingen van Belgen in Vlaanderen tussen 2009 en 2014 met een gemiddelde van 2,9%. Deze stijging was te danken aan regiocampagnes van provinciale toeristische organisaties, acties van ‘Logeren in Vlaanderen Vakantieland’ en de inspanningen van de lokale logies. Uit de cijfers van 2015 bleek zelfs dat het initiatief ‘Logeren in Vlaanderen Vakantieland’ resulteerde tot exact 126.111 boekingen. Dat was een stijging met 19% in vergelijking met 2014. Opmerkelijk was ook dat Belgen steeds meer geld neertellen voor een verblijf in Vlaanderen. Gemiddeld gaf een gezin tussen de 481 tot 537 euro uit per vakantie. Nog uit de gegevens blijkt dat de favoriete vakantiebestemmingen in Vlaanderen de Kempen en de Westhoek zijn. Dat het meestal gaat om een weekendje weg blijkt uit de gemiddelde verblijfsduur van twee tot drie nachten. Op bovenstaande resultaten mogen de Vlaamse hoteluitbaters terecht trots zijn!

Familievakantie Vlaanderen

Een weekendje weg met het gezin is altijd gezellig! Je kan de natuur opzoeken in de Ardennen, maar ook Vlaanderen kent meer betoverende plekjes dan je misschien zou denken...

Met jonge of met oude kinderen, alleen met het gezin of met oma en opa erbij, elke familie kan in Vlaanderen vakantie vieren!

Voor sommigen lijkt een vakantie Vlaanderen misschien iets heel banaals. En toch is Vlaanderen net dé vakantiebestemming die je kan blijven verrassen. Bovendien kunnen zelfs de meest banale locaties of activiteiten uitdraaien op een gezellige vakantie. Dat is zeker het geval als je met erg jonge kinderen reist. Toegegeven, het vooruitzicht op bijvoorbeeld een boerderijbezoek doet je lichaam wellicht niet vollopen met adrenaline, maar toch is het voor kleine kinderen een hele ervaring. Probeer je maar eens te herinneren hoe fascinerend je het zelf vond als kleuter toen je voor het eerst zag hoe een koe gemolken wordt of hoe je in de lagere school voor het eerst een klein geitje in je armen kon nemen. Dit soort kleine activiteiten kan je doen als je met het gezin op vakantie gaat in een landelijke omgeving. En het moet niet gezegd dat Vlaanderen rijk is aan sympathieke gehuchten met uitgestrekte maïsvelden en grazende kuddes koeien en schapen. Die gehuchten hebben bovendien vaak de meest charmante hotelletjes, waar je je nog eens helemaal een met de natuur kan voelen en waar je echt de traditionele boerenbuiten nog eens ervaart. De combinatie van een luxueus hotel en de primitieve charme van de omgeving levert vaak een absolute Vlaamse topvakantie op!

Back to basics is leuk, maar soms mag het toch ook een beetje meer zijn. Zeker adolescenten hebben vaak iets meer kicks nodig om hun dagelijkse omgeving met technologische snufjes achter zich te laten voor een vakantie met de oudjes. Zo kan je bijvoorbeeld een weekendje weg met het gezin combineren met een bezoek aan een pretpark. Kies voor een hotel met leuke sportfaciliteiten en wees zelf nog eens lekker actief. Kinderen houden je jong, wordt wel eens gezegd. Hoog tijd dus om dat gezegde in de praktijk om te zetten. Onderzoek goed op voorhand wat de mogelijkheden voor jongeren in de omgeving zijn, zo hoeft niemand zich te vervelen en bovendien hebben veel gemeenten met toeristische voorzieningen ook specifieke informatie voor jongeren. Een familieuitstap naar Limburg wordt bijvoorbeeld al een pak spannender met een ritje op de Vespa door de regio. En geen enkel kind, jong of oud, zegt neen tegen een lekker vers vruchtengebakje. Voeg een beetje actie en een beetje zoetigheid toe aan je reisje en je familievakantie in Vlaanderen vliegt gewoon voorbij!

Fiets- en wandelparadijs

Dat de Vlaamse wegen de perfecte plaats zijn om te fietsen en te wandelen, is al lang geen geheim meer.

De Vlaming lijkt geboren te zijn met een passie voor fietsen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat vele toeristen op de fiets springen tijdens een verblijf in Vlaanderen!

In 2016 was het weer zover en waagden maar liefst 16.000 wielertoeristen zich aan hun eigen Ronde van Vlaanderen. De wielerklassieker lokt elk jaar tal van binnen- en buitenlandse toeristen naar de Vlaamse Ardennen. De krant De Morgen schreef dat voor het eerst meer dan de helft van de deelnemers uit het buitenland kwamen. Vooral Nederlanders en Britten dragen de Ronde van Vlaanderen een warm hart toe. Maar geen zorgen als je niet zo’n professional bent, want de Vlaamse fietspaden zijn er ook voor diegenen die gewoon houden van fietsen. Sinds enkele jaren zitten wandelen en fietsen stevig in de lift in Vlaanderen, zowel bij binnen- als buitenlandse toeristen. Toerisme Vlaanderen doet er dan ook alles aan om aantrekkelijke fiets- en wandelnetwerken uit te stippelen. Uit onderzoek van de organisatie in 2016 bleek dat maar liefst 44% van de Vlamingen graag fietst tijdens een vakantie Vlaanderen. 38% houdt dan weer van wandelen langs de Vlaamse landschappen. Het allergrootste voordeel is natuurlijk dat je tijdens een gewone vakantie Vlaanderen of een fiets- of wandelvakantie meteen enkele plaatsen kan combineren. Bij hotels op het Vlaamse platteland zijn steden bijvoorbeeld nooit veraf. Zo kan je vanaf een hotelletje in het Limburgse vlot een bezoekje brengen aan steden als Hasselt of Genk. Maar ook aan de andere kant van Vlaanderen valt heel wat te beleven. Denk bijvoorbeeld aan het landelijke Oostkamp dat op een boogscheut van Brugge ligt. Sommige hotels daar bieden naast leuke fiets- en wandelroutes zelfs een shuttleservice naar het stadscentrum aan. Een verblijf in de natuurpracht van het Meetjesland kan je verrijken met een dagje in het historische stadscentrum van Gent en ga zo maar door! Dat is misschien wel het allermooiste aan Vlaanderen, het is zo compact dat je van alles kan doen op een weekendje, zonder je ver te moeten verplaatsen. De ideale vakantiebestemming voor jong en oud!

Uit in Vlaanderen

Het hele jaar door valt er wel iets speciaals te beleven tijdens een vakantie Vlaanderen.

Of je nu naar de Westhoek, de Vlaamse Ardennen of Haspengouw trekt... In elk seizoen valt er wel iets te beleven tijdens een vakantie Vlaanderen.

  • In februari is Aalst de place to be als je van carnaval houdt! De carnavalisten gaan geen enkel thema uit de weg en lachen werkelijk met alles. Het resultaat is een 6 kilometer lang parcours waar de mooiste en grappigste carnavalswagens jou een onvergetelijke dag bezorgen.

  • In midden april staan de boshyacinten van het Hallerbos in Halle in bloei. En dat lokt jaarlijks tal van toeristen uit binnen- en buitenland. Het bos werd in de loop der jaren enorm populair dankzij sociale media. Mensen posten hun foto in het “Paarse Bos” en lokken zo vrienden en familie om dit natuurschoon zelf te bewonderen.

  • In april en mei staan de fruitbomen in Haspengouw volop in bloei. In 2016 lanceerde de toeristische dienst van Limburg dan ook een app “Bloesem & Oogst” vol filmpjes, foto’s, routes en een volledige fruitkalender. Op die manier kan je je bezoek perfect plannen. Ga trouwens ook eens in het najaar en maak de oogst mee.

  • Traditiegetrouw geeft Groesrock het startschot voor het Vlaamse festivalseizoen. Vlaanderen wordt dan ook wereldwijd geroemd dankzij festivals zoals Rock Werchter, Tomorrowland, Dour en Pukkelpop. Misschien een idee voor jouw volgende vakantie Vlaanderen?

  • Nog in juli kan je naar de Gentse feesten. In 2016 vond reeds de 173e editie van dit immense volksfeest plaats.

  • Elk jaar in september vindt het Gordelfestival plaats. Op deze dag staat de Groene Gordel rond Brussel in de kijker, want dat is volgens velen Vlaanderen op z’n mooist. De organisatoren zorgen elk jaar voor een groot feest vol met activiteiten. Combineer dit feest met een heerlijke citytrip Brussel!

  • Rond 11 november hult de Westhoek zich in een speciale sfeer. Op de dag van Wapenstilstand wordt de Eerste Wereldoorlog herdacht. Tal van activiteiten gaan hiermee gepaard en lokken dan ook telkens weer tal van toeristen naar de Westhoek. In Ieper kan je trouwens elke dag de Groten Oorlog herdenken tijdens de Last Post om 20.00 uur onder de Menenpoort.

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter