4 aanbiedingen

Vakantie Zeeland

Geen zin in een vakantie aan onze eigen kust? Boek dan met TravelBird een vakantie Zeeland en vul je longen met de zilte zeelucht in Nederland.
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
4 aanbiedingen
Filters Verwijder

Nederland telt twaalf provincies en onze favoriet is zonder twijfel Zeeland. De uitgestrekte stranden, de talrijke natuurgebieden en de pittoreske dorpjes bezorgen je een fantastische vakantie Zeeland.

Een vakantie aan zee kan wonderen doen en daarom zijn we als Vlamingen gezegend met onze kust. Maar soms wil je wel eens wat anders dan slenteren over het strand van Oostende, Blankenberge of Nieuwpoort. Gelukkig hoeven we voor iets anders niet ver te rijden, want net over de grens ligt Zeeland. Vakantie bij onze noorderburen is altijd fijn en nog leuker op een van de 7 eilanden die deze provincie telt. Als je ooit al een Zeeland vakantie hebt geboekt met TravelBird, kan je het beamen. Deze Nederlandse provincie is de perfecte plaats om te ontspannen en te herbronnen. De uitgestrekte stranden, de mooie poldergebieden, de pittoreske dorpjes en de vele natuurgebieden lokken maandelijks tal van toeristen. Uit de ING Toerisme Index van 2016 bleek dat Zeeland samen met de provincie Noord-Holland de meeste buitenlandse gasten ontvangt in gans Nederland. Het aantal nachten dat buitenlanders er verbleven steeg van 2012 tot en met 2015 met ruim 25% procent. In 2015 beleefde Zeeland een topzomer met maar liefst 9,8 miljoen overnachtingen in toeristische accommodaties. Dit fantastische seizoen had de provincie vooral te danken aan de vele vroegboekkortingen en de groei van het aantal verblijfsmogelijkheden. Er is dus voldoende plaats in Zeeland om jou met open armen te ontvangen!

De eilanden van Zeeland

Wist je dat Zeeland is opgedeeld in 7 eilanden?

Goeree-Overflakkee, Schouwen-Duiveland, Noord-Beveland, Tholen & Sint Philipsland, Walcheren, Zuid-Beveland en Zeeuws-Vlaanderen: welkom in Zeeland!

Tijdens een weekend Zeeland kan je telkens een ander stukje van de charmante provincie ontdekken. Laten we beginnen met het bovenste eiland dat waarschijnlijk de grappigste naam van allemaal heeft. Op Goeree-Overflakkee kan je heerlijk fietsen of wandelen door de brede duinen of de uitgestrekte polders. Een absolute aanrader tijdens een vakantie Zeeland is het populaire Brouwersdam waar je kunt zonnen of watersporten. Een beetje naar beneden ligt Schouwen-Duiveland dat bekend staat om de fijne zandstranden, de vele bosgebieden en het historische Zierikzee. Links daarvan ligt Tholen & Sint Philipsland. Deze bestemmingen verken je het beste per fiets of per motorboot. Daar lenen de wateren rond het eiland zich perfect toe. Noord- of Zuid- Beveland, op beide eilanden is het heerlijk vertoeven. Op Noord-Beveland vind je het Nationaal Park de Oosterschelde en het Veerse Meer. Zuid-Beveland scoort dan weer hoog bij toeristen omwille van het wondermooie polderlandschap en het mosseldorpje Yerseke. Ook in Walcheren zit je helemaal goed als je tijdens je vakantie Zeeland op zoekt bent naar een leuke mix van strand en natuur.

Als Vlaming hebben we natuurlijk het meeste voeling met Zeeuws-Vlaanderen. Wie graag een last minute Zeeland wilt ondernemen, denkt daarbij meteen aan dit eiland. Zeeuws-Vlaanderen associëren we natuurlijk met mosselen, eeuwenoude stadjes en de enige echte Sergio Herman. Na 25 jaar serveerde de topchef eind 2013 zijn laatste gerechtjes in zijn sterrenrestaurant Oud Sluis. Gelukkig kwam er daarmee geen eind aan de sterrenrestaurants in Zeeland. De provincie telde in 2016 maar liefst 7 restaurants die bekroond waren met een of twee Michelinsterren. Denk daarbij aan De Kromme Watergang in Hoofdplaat, 't Vlasbloemeken in het grensdorp Koewacht en Pure C in Cadzand. In Zeeuws-Vlaanderen kan je naast gastronomisch genieten, ook op en top ontspannen in de natuur. Baan je via de landweggetjes een weg langs dijken, knotwilgen, polders en verborgen kreken. Laat het duidelijk zijn: TravelBird houdt van Zeeuws-Vlaanderen!

De Deltawerken

Na 57 jaar harde arbeid waren de Deltawerken compleet, het antwoord van Zeeland op de watersnood.

In 1953 liep een groot stuk van Zeeland onder water. De schade was enorm en leidde tot de bouw van de Deltawerken. Na 57 jaar hard labeur was het Deltagebied af.

Een zware stormvloed in combinatie met springtij zorgde voor de watersnood van 1953. De Nederlanders bleven echter niet bij de pakken zitten na deze ramp en staken meteen de handen uit de mouwen. Zo kwam het idee van de Deltawerken tot leven om de kust korter te maken en zo het gevaar te verkleinen. Daarom moesten er zeearmen worden afgesloten en waar de zeearm intact bleef, moesten er zeeweringen op Deltahoogte gebracht worden. Het resultaat zijn de Deltawerken die vandaag niet enkel de Zeeuwse bevolking beschermen, maar ook tal van nieuwsgierige toeristen lokken. En met reden, want in het Deltagebied is er vanalles te beleven. Zo zijn er honderden kilometers fiets- en wandelpaden aangelegd en kan je diverse musea bezoeken. De absolute trekpleister is natuurlijk de Oosterscheldekering die vaak het achtste wereldwonder wordt genoemd. Middenin het dammencomplex ligt het eilandje Neeltje Jans, een enorm informatie- en attractiepark. Hier neem je een duik in de geschiedenis en kan je ook tal van zeedieren bewonderen. Spring zeker aan boord van een rondvaartboot die je meeneemt tot dicht aan de Deltawerken. Een absolute aanrader tijdens een vakantie Zeeland!

De leukste plekjes van Zeeland

Waar ga je het best heen tijdens een vakantie in Zeeland?

Vlak aan de grens met Nederland ligt Sluis. Dit uniek stukje Nederland moet je gewoon gezien hebben tijdens een vakantie Zeeland.

  • Sluis is zonder twijfel een van de plaatsjes die Vlamingen het meest bezoeken in Zeeland. De oude vestingstad staat bol van de historie en straalt de typische Bourgondische sfeer uit. En het leukste van allemaal: alle winkels zijn hier open op zondag!

  • Tijdens een bezoek aan Middelburg kan je er niet naast kijken. De Lange Jan -de abdij van Middelburg- springt met z'n 91 meter hoge toren meteen in het oog. Je kan de toren trouwens tot de helft beklimmen via zo'n 207 treden.

  • Zierikzee wordt vaak de monumentenstad genoemd en dat is helemaal terecht. Met maar liefst 568 monumenten, een uniek middeleeuws stratenpatroon, het oudste Zeeuwse woonhuis en de enige nog bestaande Zeeuwse vismarkt voelt de stad aan als een openluchtmuseum.

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter