Vakantie Tenerife

Toe aan een vakantie Tenerife? TravelBird helpt je maar al te graag met het zoeken naar die perfecte zonvakantie.

Aanbiedingen

Kies een vertrekdatum
3 aanbiedingen
Welkom op het grootste eiland van de Canarische Eilanden dat ook vaak het eiland van de eeuwige lente wordt genoemd. De reden is niet ver te zoeken, want de zon schijnt altijd tijdens een vakantie Tenerife.

In 2016 vroeg de beoordelingswebsite Tripadvisor aan reizigers wereldwijd welke volgens hen de mooiste Europese eilanden zijn. Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat Tenerife in de top tien eindige. Dit Canarische eiland weet dan ook elke toerist te betoveren met zwarte lavastranden, de indrukwekkende vulkaan El Pico del Teide, mooie palmbomen en andere prachtige planten, en unieke wandelroutes. Wandelroutes zeg je? Misschien denk je bij Tenerife vooral aan zonnen en lekker nietsdoen, maar het grootste Canarische eiland leent zich perfect tot lange wandeltochten. Tijdens een dagje wandelen zie je trouwens ook veel meer van Tenerife. Plots vallen de intense kleurschakeringen je op. Plots ruik je de geuren van de rijke flora en hoor je de verschillende vogelsoorten vrolijk door elkaar fluiten. Plots krijg je gewoon een geheel ander Tenerife te zien. Wees er maar zeker van dat je ook op dit kantje van Tenerife op slag verliefd zult worden. De dorre wandelpaden voeren je namelijk langs berghellingen vol groen bezaaide flanken, langs weelderige palmbomen en langs bananenplanten die in volle bloei staan. Daarnaast kruis je ook paden met glooiende druivenranken, impressionante ravijnen en pittoreske dorpjes. Een dag of twee flink doorwandelen om je daarna te belonen met enkele dagen heerlijk luieren op het strand: ons lijkt het wel een leuk idee om te doen tijdens een reis Tenerife.

Wil je naar Tenerife reizen maar weet je nog niet precies in welke maand? Dan kunnen we je geruststellen, want het hele jaar door kan je genieten van zachte temperaturen op dit Spaanse eiland. Voor de beste temperaturen moet je natuurlijk naar het zuiden gaan. Wie al een keer op vakantie Tenerife is geweest, kan het beamen: de temperaturen zijn er zacht, het regent er amper en de zon lijkt er eeuwig te schijnen. Het hele jaar door schommelt de maximale temperatuur rond de 20 graden. Vanaf mei stijgen die temperaturen van 24 tot maar liefst 29 graden. Vergeet dus zeker je zonnecrème niet mee te nemen tijdens reizen Tenerife. In het groene noorden liggen de temperaturen iets lager, maar nog altijd hoog genoeg om er van een deugddoende zonvakantie te genieten.

De mooiste stranden

Van zwarte lavastranden tot gouden zandstranden: tijdens je vakantie Tenerife kies jij waar je wilt zonnen!

Dankzij de vulkanische oorsprong van het eiland, telt Tenerife heel wat zwarte lavastranden. Uniek mag je ze zeker noemen en in combinatie met de weelderige bloemenpracht, leveren ze de mooiste vakantiefoto's op.

De grootste badplaats van Tenerife is Playa de las Américas waar zandstranden moeiteloos afwisselen met zwarte lavastranden. Soms lijkt het wel alsof de term massatoerisme hier werd uitgevonden. Dus als je het iets rustiger wilt houden, raden we je aan om naar het noorden te gaan, naar de badplaats Puerto de la Cruz. Struin hier over de zwarte lavastranden en geniet van het uitzicht over het helderblauwe water. Het sfeervolle centrum en de dierentuin Loro Parque maken van Puerto de la Cruz een echte topper tijdens je vakantie Tenerife. Naast lavastranden vind je op Tenerife natuurlijk ook gewone zandstranden. Denk daarbij aan het Saharazand op Las Teresitas, dat haast tropisch aandoet dankzij het fijne witte zand en de palmbomen. Een andere topper is Playa el Médano, waar je de mooiste kleurschakeringen in het zand kunt bewonderen. Wil je je verschuilen in een inham? Dan moet je naar Punta del Teno, waar je de gezelligste strandjes vindt die knus liggen verscholen in verschillende inhammen. Ook de route naar dit noordelijke punt is al meer dan de moeite waard. Begin je ook al zin te krijgen in een rondreis Tenerife?

Moeder Natuur heeft op Tenerife niet enkel haar best gedaan op het vlak van natuur, ook de dierenwereld hier is werkelijk zo verscheiden dat je wel enkele keer op vakantie Tenerife moet gaan om alle beestjes gezien te hebben. Denk daarbij aan zeeschildpadden die je perfect kunt spotten met een snorkelbril op je snoet. Ga ook mee op een boottochtje en spot dolfijnen, en met een beetje geluk zelfs walvissen. Tijdens een wandeltocht is het ook aangeraden om op zoek te gaan naar wilde kanaries en teidevinken. Deze soorten komen vooral voor rond de vulkaan El Pico del Teide.

De pracht van El Pico del Teide

Een bezoek aan het Parque Nacional Teide kan niet ontbreken tijdens een Tenerife vakantie.

Tijdens een vakantie Tenerife krijgt de vulkaan El Pico del Teide heel wat bezoekers over de vloer. Het maanlandschap met de vele rotsen en lage begroeiing is dan ook iets wat je gezien moet hebben!

Wist je dat El Teide de hoogste vulkaan van Europa is en dat hij ooit deel uitmaakte van een enorme oervulkaan? Ooit bestond Tenerife namelijk uit drie eilandjes die allemaal waren ontstaan door vulkanische activiteit. In het centrum van deze eilandjes stond een reusachtige vulkaan die bij een zeer explosieve eruptie een groot deel van zichzelf opblies. Daaruit ontstond El Pico del Teide en vormden de drie eilandjes samen een groot eiland, Tenerife. Rondom de vulkaan vind je de Caldera de las Cañadas, die vaak het Maanlandschap wordt genoemd. Hier vind je hoge en scherpe bergranden, en tal van kleinere kraters. Het zijn allemaal overblijfselen van de oervulkaan. Samen met El Pico del Teide vormt de Caldera de las Cañadas het Parque Nacional Del Teide, dat sinds 1954 open is het voor het publiek. Met de kabelbaan kom je bij het hoogste punt van de top waar je kunt rondwandelen en genieten van het prachtige uitzicht. Je kunt enkel rond de top van de vulkaan wandelen als je op voorhand een vergunning aanvraagt via de website van het nationaal park. Dan krijg je een gids toegewezen die je meeneemt voor een klim van maar liefst 6 uur. Zorg er dus voor dat je goede wandelschoenen meehebt als je deze tocht wilt ondernemen.

Belgen houden van Tenerife

Als de regen blijft aanhouden en Koning Winter ons land niet wil verlaten, nemen we het vliegtuig naar Tenerife.

In 2015 steeg het aantal vluchten naar Tenerife tijdens de koudere maanden februari en maart met maar liefst 24% ten opzichte van het jaar daarvoor.

We wonen in België dus af en toe moeten we gewoon kunnen ontsnappen aan het barslechte weer. Ook als de zon fel zou moeten schijnen, haalt de regen vaak de overhand. Gelukkig geven deze triestige weersomstandigheden ons een extra motivatie om een ticket richting de zon te boeken. Samen met de andere Canarische Eilanden mag Tenerife rekenen op een groot aantal Belgische bezoekers per jaar. Dat we sowieso van Spanje houden als vakantiebestemming bleek nog uit een artikel van de krant De Standaard. Die schreef begin 2016 dat Spanje ons favoriete vakantieland is. Tenerife in het bijzonder is enorm geliefd omwille van het standvastige klimaat, het grote aanbod en de afwisselende natuur. Sommige Belgen reizen zelfs zo graag naar Tenerife dat ze er een vakantiehuis kochten. Het is zelfs zo dat Belgen de tweede grootste kopers zijn van luxevastgoed op Tenerife. Dat bleek uit een onderzoek van de vastgoedmakelaar Arum Group. In 2015 noteerde de makelaar maar liefst 2907 Belgische vastgoedaankopen. Is je spaarboekje niet zo goed gevuld en kan je je dus geen extra woonst op Tenerife veroorloven? Geen nood, dan boek je toch gewoon een vakantie Tenerife via TravelBird. Zo kan je telkens op een ander stukje Tenerife vakantie gaan vieren.

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter