18 aanbiedingen

Weekendje weg Nederland

Ben jij toe aan een korte trip om jezelf even helemaal op te laden? Dan is een weekendje weg Nederland met TravelBird de oplossing!
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
18 aanbiedingen
Filters Verwijder

Iedereen kent het gevoel, toe zijn aan vakantie terwijl het even niet kan… Gelukkig kan een weekendje weg Nederland bijna altijd!

Soms ga je richting het einde van het jaar en zijn je vakantiedagen schaars of zit je aan het begin en wil je de vakantiedagen nog niet gebruiken, soms kan je vanwege deadlines of afspraken écht geen vrij nemen en misschien heb je wel kinderen die gewoon naar school moeten. Er zijn tal van redenen te bedenken waarom een vakantie er even niet in zit, maar een weekendje weg in Nederland is in de meeste gevallen wel te doen en zorgt net zo goed voor die felbegeerde rust die je zoekt. Even ertussenuit, uit je eigen omgeving om je hoofd leeg te maken, voor een romantisch weekendje met je geliefde of een gezellig weekendje met vrienden.

Voor een korte vakantie Nederland hoef je niet ver te reizen, je bent per trein, auto of bus zo op je bestemming. Nederland herbergt een aantal prachtige gebieden en steden die zich perfect lenen voor een weekendje. Het is dan ook niet gek dat citytrips en wellnessweekendjes er enorm populair zijn. Je kan in dit kleine kikkerlandje werkelijk bijna alles, van uitwaaien op het strand tot keihard feesten in Amsterdam en van luxe wellnessresorts tot complete rust om je heen in een of andere boerderij!

Populaire gebieden in Nederland

Voor je vertrekt is het wel handig om een bestemming te hebben en welke gebieden in Nederland zouden nou echt het bezoeken waard zijn…

In het zuidwesten van Nederland ligt Zeeland, een gebied waarvan dat al voor het Romeinse tijdperk bewoond werd en sinds die tijd is het altijd in gevecht geweest tegen de zee. Door haar ligging kent Zeeland een rijke geschiedenis, waarin het in de zestiende en zeventiende eeuw floreerde als gebied vol havensteden, tijdens de Tweede Wereldoorlog was het strategisch meerdere keren van groot belang en na de Watersnoodramp in 1953 werd ‘s werelds meest ingenieuze systeem gebouwd om het gebied te beschermen, de Deltawerken. Een vakantie Zeeland is dus een bijzondere manier om je weekendje weg Nederland vorm te geven, met veel geschiedenis, bezienswaardigheden en bovendien gewoon heerlijke natuur om ook uit te rusten.

Voor de absolute rust ben in je op de Veluwe aan het juiste adres. De vlakte van zo’n duizend vierkante meter zit vol met diverse landschappen, van stuifzandgebieden tot stuwwallen en van dichtbebost tot heides. Wandelend of fietsend, het mooie rustige gebied lijkt nooit op te houden en je lijkt haast continu bijzondere dieren tegen te komen. Een ding is in ieder geval zeker als je besluit om je weekendje weg Nederland op de Veluwe te vieren, je komt met een volle bagage aan energie terug.

Limburg wordt door velen, voornamelijk natuurlijk de eigen inwoners, gezien als de gezelligste provincie van Nederland. Limburg staat natuurlijk bekend om het bourgondisch genieten en haar prachtige heuvelachtige landschap. In Limburg wordt er lang nagetafeld en lijkt het wel alsof de kroeg nooit leegloopt. Er valt dus veel te zien en te beleven in Limburg, wat dacht je van het drielandenpunt of het dierenpark Gaia ZOO. In Limburg verveel je jezelf geen moment en is een lekker restaurant of gezellige bar nooit ver weg, is dat geen ideale besteding van je weekend?

De Waddeneilanden zijn misschien wel de belangrijkste bestemming onder rustzoekers. De pittoreske eilanden zijn een waar walhalla van rust vol kleine dorpjes waar het lijkt alsof de tijd even heeft stilgestaan. Toch kan je er ook hartstikke modern vertier vinden, zoals diverse watersporten. Bovendien kan je in bijvoorbeeld de Koog hartstikke mooi stappen in bars zoals de Babbels. Zo zie je maar, voor jong en oud is het genieten op de Waddeneilanden en is er genoeg reden om die kant op te trekken.

Populaire steden in Nederland

Voor degenen die het stadsleven boven de natuur verkiezen, is er in Nederland natuurlijk ook meer dan genoeg te beleven!

Een citytrip Amsterdam is een van de populairste citytrips die er is. De prachtige unieke hoofdstad van Nederland staat bekend om haar vrijheid op veel gebieden, maar is veel meer dan dat. Prachtige grachten, die je de stad per boot op een fantastische manier laten leren kennen, met bijzondere en authentieke grachtenpanden. Historisch gezien is het hier ook ultiem genieten dankzij de historische panden zoals het Rembrandthuis en Paleis op de Dam, maar ook dankzij verschillende musea zoals het Rijksmuseum het Anne Frank Huis. Verder kan je de meest bijzondere dieren spotten in Artis en heerlijk de stadsdrukte ontvluchten in het Vondelpark.

Wanneer je een hotel Utrecht boekt als weekendje weg Nederland, kom je ook in een boeiende en historische stad terecht. Haar historische gebouwen zoals de Dom zijn zeker het bezoeken waard en ook een aantal musea leren je veel. Zo heb je het Centraal Museum met tal van prachtige kunstwerken, die zijn verdeeld in vijf categorieën: oude kunst, moderne kunst, toegepaste kunst, stadsgeschiedenis en mode. Daarnaast zijn ook het Aboriginal Art Museum en het Spoorwegmuseum leuke uitjes. In Utrecht vind je een soort goedkopere en rustigere maar net zo gezellige variant van Amsterdam.

Het politieke centrum van Nederland is gevestigd in Den Haag. De prachtige stad, gelegen aan het strand, is toch een stuk minder bekend dan steden als Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Maastricht. Maar mooi is de stad Den Haag zeker en de moeite waard om te bezoeken ook! De politiek van Nederland is gevestigd in het mooie Binnenhof, waar je zomaar de premier tegen kunt komen. Andere bezienswaardigheden die de moeite waard zijn, zijn het Mauritshuis, Scheveningen en verschillende paleizen zoals Huis ten Bosch, Noordeinde en het Vredespaleis.

Last but not least, ook een citytrip Rotterdam is een ideale manier om een weekendje weg Nederland te vieren! Rotterdam is een van de modernste steden en dit dankt het, voor zover je het zo kan noemen, aan het de verwoestingen in de Tweede Wereldoorlog. Rotterdam is vol aan de slag gegaan met de wederopbouw en dat is goed gelukt. Een van de meest recente prachtige bouwwerken is de Markthal, een van de meest bijzondere markthallen van Europa! Daarnaast telt de stad een groot aantal musea, vind je er een dierentuin, de Euromast, kan je er fantastisch shoppen en heeft het een van de grootste havens ter wereld!

Waarom Nederland?

Waarom zou je tijdens je weekendje weg niet lekker in België blijven, richting Frankrijk trekken of naar Engeland gaan?

Rondom België vind je natuurlijk verschillende landen waar je gemakkelijk heen kan voor een weekendje weg en al deze landen zijn zeker het bezoeken waard. Net als dat je in eigen land ook fantastisch een weekendje ertussenuit kan knijpen. Toch is Nederland een geval apart met een heel eigen karakter. Naast dat mooie karakter is het naast de deur, maar ben je toch in het buitenland. Ook kan je er lekker in je eigen taal overweg, al zal je in Friesland wel wat moeite moeten doen. Waar wacht je op? Stap in de bus, trein of auto en trek naar onze noorderburen!

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter