104 aanbiedingen

Weekendje weg

TravelBird neemt je mee voor een heerlijk weekendje weg. Even helemaal weg, omdat jij het verdient!
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
104 aanbiedingen
Filters Verwijder

Soms heb je er nood aan. De stress en zorgen van alledag achter je laten. Geen verplichtingen, geen druk. Alleen maar genieten!

Een weekendje weg kan wonderen doen! Dat erkent ook gezondheid.be. Tijdens de donkere, koude maanden is het belangrijk wat tijd voor jezelf te nemen. Sombere gevoelens en futloosheid verdwijnen dan al snel als sneeuw voor de zon. Klinkt allemaal behoorlijk verleidelijk. En gelukkig hoef je niet ver te gaan om overspoeld te worden door dat heerlijke vakantiegevoel. De natuur opzoeken in een van onze buurlanden, een stad in eigen land verkennen, in een of ander (buitenlands) kustplaatsje de batterijen opladen of met je partner een romantisch weekendje weg? Het kan allemaal.

Gun jezelf dus af en toe een weekend weg, het is goed voor de gezondheid. En je hoeft natuurlijk niet te wachten tot je het dipje voelt naderen. Beter voorkomen dan genezen, dus blader even door het aanbod van TravelBird en droom alvast weg!

Dichtbijvakantie

Verder is niet altijd beter: op ontdekking in de buurt!

Wij Belgen zijn gezegend met een klein landje boordevol interessante plekken. Redenen genoeg dus om in eigen land te blijven!

Maar de bescheiden omvang van ons eigen land betekent ook dat het buitenland nooit echt ver weg is. En dat ondervinden onze buurlanden! Zo schrijft de Nederlandse Volkskrant dat Nederland steeds meer in trek is als vakantieland, en al zeker bij Belgische, Britse en Duitse bezoekers. Dat lijkt best logisch, want voor ons ligt de Zeeuwse kust praktisch naast de deur, en is een stad als Amsterdam makkelijk met de auto of trein bereikbaar. Wanneer we dus gaan nadenken over mogelijke dichtbijvakanties, komen we al snel bij onze noorderburen uit. En daar is inderdaad vooral Zeeland een populaire bestemming. Wie eens iets anders wil dan de volgebouwde dijken en de appartementencomplexen van onze eigen kuststrook, is er aan het goeie adres. In plaats van hoogbouw vind je hier uitgestrekte stranden en bijzondere duingebieden.

Ook ons eigen land heeft heel wat in petto voor de spontane vakantieganger. Voor je het weet word je verrast door een Waals stadje, een stukje paradijs in je achtertuin of een bijzonder hotel aan de andere kant van het land. Wist je bijvoorbeeld dat het oudste belfort van ons land in Doornik staat? Of dat Dinant de geboorteplaats van Adolphe Sax is? En dat je voor de mooiste wandelingen naar de Vlaamse Ardennen trekt? Ook qua restaurants ontbreekt er niks in ons landje en het leent zich dan ook perfect voor een gastronomisch weekend. Begin maar af te tellen naar de volgende vrijdagavond, want dan kan het volgende zalige weekend beginnen!

De ideale bestemming

In de stad of in het groen? Keuze genoeg!

Het leven is een feest, altijd bruisend? Jij moet naar de stad! Of toch maar een portie rust en ontspanning op het platteland?

Hoe vul jij dat weekendje voor jezelf het liefste in? Komt je brein pas echt tot rust wanneer je om je heen enkel uitgestrekte bossen ziet of ga je liever voor een weekend aan zee? Genoeg plekjes in eigen land waar je je plots in de 'middle of nowhere' waant. Ook bij de noorder- of zuiderburen valt heel wat natuurschoon te verkennen. Geen drukte, enkel een paar ritselende blaadjes en fluitende vogeltjes? Na een wandeling door de velden voel je je een ander mens. Klaar om de nieuwe week weer vol energie aan te vatten!

"Dat ben ik niet!", denk je nu? Geen probleem, ook een citytrip is een perfecte invulling voor je weekendje weg. In onze buurlanden liggen de meest diverse steden op je te wachten. Van musea tot concerten en van bruisende winkelstraten tot gezellige cafeetjes, noem maar op, of je vindt het in een van de nabijgelegen pareltjes. Spring op de trein, neem de auto of rep je zelfs naar het vliegveld. Ook nu weer mogen we onze centrale ligging bedanken. Tal van Europese steden liggen immers op amper 1 of 2 uur vliegen! Wat dacht je van een citytrip Valencia? Zon, zee, strand, cultuur, gastronomie en een bruisend nachtleven... Voor ieder wat wils!

Samen op minivakantie

Trek er met het gezin opuit of nodig alle collega's uit voor een welverdiend weekendje weg.

Zijn er kinderen mee of ga je met een grotere groep op stap? Dan verblijf je natuurlijk liever niet in een romantisch hotel.

In dat geval is het leuk om een vakantiehuisje uit te zoeken. Of wat dacht je van een bungalow op een vakantiepark? Die reünie met je vrienden was al eeuwen gepland en kan nu eindelijk doorgaan. Ook de verjaardag van dochterlief wordt extra feestelijk ingezet wanneer die gepaard gaat met een vakantietje. In je eigen optrekje verblijf je makkelijk met een heel gezelschap. Filmavondjes, samen koken en urenlang bijpraten, straks blijkt een weekendje nog te kort! Op zo’n park is er ook overdag voldoende te beleven. Van zwembaden over restaurants tot speeltuinen voor de jonge avontuurlijke reisgenoten, je verveelt je er niet snel. En wie verdient zo'n heerlijk uitje nu meer dan jullie?

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter