11 aanbiedingen

Wellness

Sluit je ogen en laat de heilzame krachten van de wellness op je inwerken! TravelBird inspireert je met deze ontspannende deals...
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
11 aanbiedingen
Filters Verwijder

Goed nieuws voor wellnessliefhebbers: je af en toe eens goed laten verwennen is niet alleen leuk, maar ook gezond!

Wellness, het lijkt wel een toverwoord. Zo een wondermiddel dat alle problemen oplost. Je laat je even verwennen, en hop, lichamelijk en geestelijk voel je je weer helemaal kiplekker! Van Dale omschrijft het woord als "ac­ti­vi­tei­ten, voor­zie­nin­gen en pro­duc­ten die kun­nen bij­dra­gen tot de ver­ho­ging van het li­cha­me­lijk wel­be­vin­den." En ja hoor, de positieve resultaten op het lichamelijke welbevinden zijn er zeker en vast. JAMA, een Amerikaans medisch tijdschrift, publiceerde in 2015 nog wetenschappelijke bewijzen: een studie toonde aan dat wie regelmatig een sauna bezoekt, langer leeft. Er bleek vooral een verband te zijn tussen saunabezoekjes en een verlaagd risico op een hartaanval! Dat risico lag 22% lager bij mannen die twee tot drie keer per week naar de sauna gaan, en zelfs 63% lager bij mannen die dat tot zeven keer per week doen. De tijd nemen om je drukke leven af en toe te onderbreken en even rustig alle zorgen uit te zweten, loont zich: in de wellness sauna je dus voor je eigen goed! Hou je zo van je ontspanning, dat je je favoriete wellness weekend na weekend opnieuw wil opzoeken? Laat je even inspireren door het aanbod van TravelBird om nieuwe oorden van rust en ontspanning te ontdekken. Die heb je immers in alle vormen en maten. De vele beautysalons, hamams, wellnesscentra en andere dergelijke ontspanningsoorden maken je de keuze niet makkelijk. Maar zeg nu zelf, welke verwennerij je ook kiest, je komt er altijd als herboren uit.

In België en daarbuiten

Dichtbij of ver weg: genieten in geneeskrachtige kuuroorden kan je overal.

Zoek jij het liefst je favoriete kuuroord dicht bij je voordeur met een van onze wellnesshotels in België, of ga je liever anoniem en verder weg ontspannen?

Dat het woord 'spa' ontleend is aan de naam van een Belgische stad, zegt iets over de oorsprong van dat heerlijke ontspanningsoord. De stad Spa, als thuishaven van de beroemde thermen, verwelkomde al in de zestiende eeuw de eerste kuurgasten in de thermaalbaden. De Belgen waren met andere woorden al vroeg goed in het opzetten van dergelijke centra. Ben je op zoek naar wellness West-Vlaanderen of wellness Oost-Vlaanderen? Je vindt overal in Vlaanderen je gading: centraal in de stad of omgeven door de rust van het platteland. De aanwezigheid van thermaalbronnen is een pluspunt voor een kuuroord, maar is al lang niet meer noodzakelijk. Een bosrijke omgeving, een uitzonderlijke infrastructuur... Elk centrum heeft zo zijn eigen troeven!

En niet alleen in België, maar over de hele wereld kan je koninklijk genieten van spabehandelingen. De Britse krant The Telegraph maakte een lijstje van de beste 10 plekken ter wereld. Daarop staan verrassend veel Zuid-Europese bestemmingen. In Umbrië bijvoorbeeld ben je welkom in het Marc Messegue Health Centre, waar je een persoonlijk behandelingsprogramma krijgt. In het Spaanse Alicante ligt dan weer het Sha Wellness Centre, waar vooral het adembenemende uitzicht een speciale vermelding verdient. Daarnaast staan in het lijstje ook wat Aziatische luxespa’s. Zo is er Como Shambhala op het Indonesische eiland Bali, waar zelfs een psycholoog voor je klaarstaat. Wie naar Phuket - een van de Thaise eilanden - reist, verheugt zich op de Six Senses Destination Spa, waar behandelingen van over de hele wereld op de kaart staan.

Romantisch relaxen

En waarom niet met zijn tweetjes genieten? Wellness en romantiek zijn een gedroomde combinatie.

Samen met je lief genieten van een dagje in de spa is goed voor jou en voor je lief, én het is bovendien leuk voor jullie als koppel. Zocht je nog een romantisch uitstapje?

Ga jij het liefst een dagje ontspannen met vrienden, vriendinnen, familieleden of met je lief? Als je voor de laatste optie koos, ben je zeker niet alleen. Volgens 60% van de Vlamingen is een saunabezoek behoorlijk romantisch, zo rapporteert Het Laatste Nieuws. Die respondenten verkiezen dan ook hun partner als favoriete wellnessgezel. Wellness voor 2 is dus zeker een goed plan! En wat nog beter is: een dagje genieten laat zich gemakkelijk combineren met een hotelverblijf. Dat is de ideale formule voor wie maar geen genoeg kan krijgen van het bubbelen en zweten. Na je sessie in de wellness hotel na hotel afschuimen om een kamer te vinden, is bovendien niet nodig. Die luxueuze spa van jouw keuze biedt immers dikwijls al enkele stijlvolle gastenkamers aan. Wie vooruitziend is, kan bovendien ook voordelige arrangementen met hotelovernachting vinden. Daar komt nog eens bij dat het gewoonweg heerlijk is om na je ontspannende sessie niet meteen terug naar het dagelijkse leven te moeten terugkeren en even een hotel op te zoeken. Je hoeft nog even niet zelf aan praktische beslommeringen te denken, geniet na van de heilzame uitwerking en laat de heerlijke therapieën nog tot diep in je porieën doordringen tijdens een nachtje in een luxueuze hotelkamer. Dat je 's ochtends dan ook nog een smakelijk hotelontbijt opwacht, dat neem je er met plezier bij! Een romantisch uitje met zijn tweeën, waarbij je je laat verwennen met heilzame behandelingen en deugddoende relaxatie, kan wel ook tellen als cadeau aan je lief. Dat blijkt telkens opnieuw uit de verkoopscijfers van menig wellnesshotel rond de valentijnstijd: een saunabezoek behoort elk jaar opnieuw tot de populairste cadeaus op de hoogdag van de liefde. Cadeaubons met arrangementen voor thermen Limburg, sauna Leuven, thermen Gent en dergelijke verkopen dan als zoete broodjes. Samen genieten, dat is dubbel genieten!

Wellnessweetjes

Alles wat je nog niet wist en graag weten wilde over wellness

Voor sommigen heeft de wereld van sauna's, bubbelbaden en heilzame therapieën geen geheimen meer. Maar was jij al op de hoogte van de volgende weetjes?

  • De warmtesauna kennen we allemaal, maar wist je dat er ook 'ijssauna's' bestaan? Daarbij kruip je in een cabine, die dan drie minuten lang tot -110 ºC afgekoeld wordt. In het bijzonder topsporters zouden er wel bij varen, zo zouden spierblessures volgens sommigen door deze therapie sneller genezen. Voetbalcelebrity Cristiano Ronaldo zweert bijvoorbeeld bij deze zogenaamde 'cryotherapie'!

  • Volgens een onderzoek dat gerapporteerd werd in Het Laatste Nieuws, gedraagt de Vlaming zich niet preuts in de sauna: meer dan de helft van de Vlamingen zou geen problemen hebben met naaktheid in een saunacomplex. Het gênegevoel wordt bovendien nog minder sterk naarmate we ouder worden.

  • Dacht je dat wellness enkel iets voor volwassenen was? Mis! Ook baby's kunnen op de dag van vandaag een heerlijke sessie in de spa genieten! In de Verenigde Staten opende in februari 2014 bijvoorbeeld een wellnesscentrum, speciaal voor kleine kinderen: "Float Baby". Daar kunnen baby's vanaf 2 weken terecht voor aangepaste behandelingen.

  • Baden in rode wijn: decadent of iets wat jij altijd al een keertje had willen proberen? 'Vinotherapie' wordt in enkele exclusieve wellnessresorts, onder andere in Frankrijk en Italië, aangeboden en zou een verjongend effect hebben op je huid én ontspannend werken voor lichaam en geest. Niet alleen baden, maar ook gezichtsbehandelingen, massages en peelings met het goddelijke vocht behoren tot de mogelijkheden. Dus pak snel je koffers, boek een wellness en ga opweg voor een autovakantie Italië naar de wijnbaden! Liever een regulier wellness hotel? Kijk dan eens tussen de TravelBird aanbiedingen.

Kunnen we je helpen? Vind de antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact op met ons.
Ga naar helpcenter